Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:274, Did:0, useCase: 3

Kilde nodrošina Mazo kristāla globusu supergigantā

Rolands Eliņš

Kilde nodrošina Mazo kristāla globusu supergigantā
Aleksanders Omods Kilde. Foto: AP/Scanpix

LETA--DPA. Norvēģijas kalnu slēpotājs Aleksanders Omods Kilde svētdien Kvitfjellā nodrošināja uzvaru sezonas kopvērtējumā supergiganta disciplīnā.

Savās mājās notikušajās Pasaules kausa sacensībās Kilde trasi veica vienā minūtē un 25,91 sekundē. Septiņas sekundes simtdaļas viņam zaudēja kanādietis Džeimss Krofords, bet 0,12 sekundes atpalika olimpiskais čempions Matīass Maiers no Austrijas.

Kilde šosezon uzvarējis četros no sešiem supergigantiem un Maieru apsteidz par 130 punktiem, kas ir vienās sacensībās neatgūstams pārsvars. Norvēģijas kalnu slēpotājs karjerā uzvarējis 13 sacensībās, septiņās no tām šajā sezonā.

Pasaules kausa kopvērtējuma līderis Marko Odermats šoreiz bija 28., taču šveicietis saglabā drošu pārsvaru cīņā par Lielo kristāla globusu. Viņu un Kildi šķir 189 punkti, turklāt norvēģis nākamajā nedēļas nogalē neplāno startēt divos milzu slalomos, kur favorīts ir Odermats, tā vietā gatavojoties ātruma disciplīnām sezonas noslēgumā.

Kilde ir līderis arī nobrauciena disciplīnā, kur ir galvenais kandidāts uz uzvaru sezonas kopvērtējumā.

Tikmēr Lencerheidē, Šveicē, milzu slalomā sievietēm uzvarēja francūziete Tesa Vorlija, par 0,29 sekundēm pārspējot itālieti Federiku Brinjoni un par vēl divām sekundes simtdaļām - zviedrieti Sāru Hektori. Titulētā amerikāniete Mikaēla Šifrina šoreiz bija ceturtā.

Milzu slalomā pirmo vietu saglabā Hektore, kura par 55 punktiem pārspēj Vorliju un par 111 punktiem Šifrinu. Svētdien pirmajā braucienā kritienu piedzīvoja slovākiete Petra Vlhova, kas Šifrinai visu disciplīnu summā ļāva palielināt savu pārsvaru līdz 117 punktiem.

Izmantotie resursi:
LETA

     [+] [-]

, 2022-03-07 11:03, pirms 2 gadiem
Bācim labāk sanāk, jo vairāk informācijas un tabulas!