Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:274, Did:0, useCase: 3

Gedra izcīna divas uzvaras Baltijas kausa posmā Siguldā

Ints Megnis
Ints Megnis

Gedra izcīna divas uzvaras Baltijas kausa posmā Siguldā
Žaks Gedra. Foto: E.Lukšo/Ski.lv

Šīs sezonas vadošais Latvijas vīru kalnu slēpotājs Žaks Gedra ceturtdien un piektdien Siguldā izcīnīja divas uzvaras Baltijas kausa otrajā posmā, kamēr dāmām panākumus uz pusēm dalīja māsas Evelīna un Lelde Gasūnas.

Otrajā sacensību dienā sportisti aizvadīja paralēlo slalomu. Dāmām kvalifikācijā labāko rezultātu sasniedza Evelīna Gasūna, kurai ceturtdaļfinālā uzreiz bija jātiekas ar šī brīža labāko Latvijas jaunākās paaudzes kalnu slēpotāju Betiju Burkovsku. Abos braucienos jaunākajai no māsām Gasūnām izdevās uzvarēt, iekļūstot pusfinālā, kur viņai pievienojās arī Arta Irbe, Lelde Gasūna un Agnese Āboltiņa. Vienīgā intriga izvērtās cīņā starp Irbi un Elīnu Zalāni. Pirmajā braucienā Irbe brauca pārliecinošāk, bet pieļāva kļūdu un izstājās, kas nozīmēja, ka pirms otrā brauciena konkurente ieguva pussekundes pārsvaru. Arī otrajā braucienā Irbe pieļāva kļūdu, bet tomēr uzvarēja ar 0,52 sekunžu pārsvaru un ļoti dramatiskā cīņā sasniedza finālu.

Pusfinālā bija dramatiska cīņa starp Leldi Gasūnu un Āboltiņu - pirmajā braucienā Gasūna bija nieka trīs simtdaļas ātrāka pār ilggadējo konkurenti, arī otro braucienu viņas lielu daļu veica plecu pie pleca, bet Āboltiņa pieļāva kļūdu un izstājās. Turklāt pārsteidzošs izvērtās arī otrs pusfināls - Evelīna Gasūna bija droši priekšā pēc pirmā brauciena, arī otrajā brauca pārliecinoši, tomēr beigu daļā pieļāva lielu kļūdu, kas nozīmēja,ka finālā pārsteidzoši sasniedza Irbe.

Cīņā par zeltu Irbe jau pirmā brauciena sākumā piedzīvoja smagu kritienu un trasi spēja atstāt vien uz sniega motocikla un tika nogādāta mediķu aprūpē. Līdz ar to Lelde Gasūna finālā uzvarēja negribēti pārliecinoši. Savukārt pie bronzas bez cīņas tika Āboltiņa, jo Evelīna Gasūna neizgāja uz starta.

Tikmēr vīriem kvalifikācijā ātrākie bija Žaks Gedra un Elvis Opmanis, otrajam no viņiem izstājoties jau ceturtdaļfinālā. Elvis Opmanis pirmajā ceturtdaļfināla braucienā uzvarēja savu brāli Lauri, bet otrajā pieļāva kļūdu un divu braucienu summā piekāpās viņam par nieka 0,06 sekundēm. Tāpat ceturtdaļfinālā izstājās arī kvalifikācijā trešo laiku sasniegušais Daniels Loss, kurš pieļāva kļūdu otrā brauciena pēdējos metros un zaudēja Kristapam Lazdānam. Pusfinālā abi šie pārsteiguma autori sacentās savā starpā, abos braucienos uzvarot Laurim Opmanim, un viņš līdz ar to finālā tikās ar Gedru, kurš savā pusfinālā viegli pieveica Ģirtu Zīli.

Šeit finālā Gedra droši uzvarēja Lauri Opmani, kaut otrajā braucienā nedaudz ātrāks pat bija konkurents, kamēr Lazdāns divreiz pieveica Zīli, izcīnot sacensību bronzas godalgu.

Pirms tam ceturtdien notika slaloms, kurā dāmām droši uzvarēja Evelīna Gasūna, par 0,59 sekundēm apsteidzot Āboltiņu, bet par 0,88 sekundēm savu titulētāko māsu Leldi. Savukārt vīriem jau prognozējami labākais bija Gedra, kurš par 0,66 sekundēm apsteidza Elvi Opmani, kamēr trešo vietu guvušais Lazdāns jau zaudēja divas ar pusi sekundes.

Ja ceturtdien trase bija ar mīkstu un kūstošu sniegu, piektdien sportistus kopā ar sauli sagaidīja piesalis un ciets sniegs, kas sagādāja daudz patīkamāku braukšanu.

Baltijas kausa izcīņa arī šosezon notiek trijos posmos – pirmais novembra sākuma norisinājās Lietuvā, otrais šonedēļ Siguldā, kamēr Baltijas kausa sezona noslēgsies kopā ar Latvijas čempionātu Somijas kalnu kūrortā Pihē. Lietuvas iekštelpu slēpošanas hallē “SnowArena” Baltijas valstu labākie kalnu slēpotāji sacentās slaloma un paralēlā slaloma disciplīnās. Toreiz slaloma sacensībās ātrākie trīs braucienu summā bija Žaks Gedra un Evelīna Gasūna, kamēr paralēlajā slalomā uzvaras izcīnīja bolīvietis Simons Breitfuss Kammerlanders un mūsu Agnese Āboltiņa.

  +1 [+] [-]

, 2019-03-01 16:16, pirms 6 gadiem
Žaks, Stīvs, Džeimss - latviešu vārdu nākotne...