Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:138, Did:0, useCase: 3

Ziemas OS programmai pievieno septiņas disciplīnas, samazina biatlona kvotas

Rolands Eliņš

Ziemas OS programmai pievieno septiņas disciplīnas, samazina biatlona kvotas
Monobobs sacensību trasē Lillehammerē
Foto: Olympic Information Services

Starptautiskās olimpiskās komitejas (SOK) valde apstiprinājusi, ka 2022. gada olimpiskajās spēlēs Pekinā būs septiņas jaunas disciplīnas, ieskaitot sieviešu monobobsleju un vairākas jauktās disciplīnas dažādos sporta veidos, tāpat SOK lēmusi par dalībnieku skaita samazinājumu, kas visvairāk skars biatlonu – šim sporta veidam noņemtas 20 ceļazīmes.

Pekinas olimpiskajās spēlēs tiks sadalīti 109 medaļu komplekti – 51 vīriešu konkurencē, 46 sievietēm un 12 jauktajās disciplīnās. Tas ir par septiņiem vairāk nekā šogad Phjončhanā, un papildus nākušas šādas disciplīnas – sieviešu monobobslejs jeb sacensības kamanās, kas paredzētas vienai braucējai, frīstaila slēpošanas „Big Air” sacensības abiem dzimumiem, kā arī jauktās sacensības snovborda krosā, šorttrekā, frīstaila slēpošanā un tramplīnlēkšanā.

Pieteikumu gan bija krietni vairāk nekā brīvo vietu, un SOK noraidījusi visas sešas piedāvātās kamaniņu sporta disciplīnas (sieviešu divniekus, sacensības dabiskajā trasē abiem dzimumiem un sprinta sacensības vīriešiem, sievietēm un divniekiem). Tāpat atbalstu neguva ziemeļu divcīņas sacensības sieviešu konkurencē un vairākas snovborda disciplīnas, kā arī IBSF piedāvātā stafete. IBSF vēlējās disciplīnu, kurā katru valsti pārstāvētu divi skeletonisti (vīrietis un sieviete) un divas bobsleja divnieku ekipāžas (vīriešu un sieviešu).

Skaidrojot savus lēmumus, SOK uzsvēra, ka turpina iet uz dzimumu vienlīdzību olimpiskajās spēlēs un cenšas sabalansēt disciplīnu skaitu. Līdz ar to arvien vairāk parādās jauktās disciplīnas, kurās piedalās abu dzimumu pārstāvji.

Taču kopumā tiek paredzēts, ka dalībnieku skaits olimpiskajās spēlēs Pekinā būs mazāks. Phjončhanā bija 2933 sportisti, bet Pekinas plānā ierēķināti 2892. Vislielākās izmaiņas šajā ziņā skars biatlonu, kas zaudējis 20 dalībnieku kvotas. Phjončhanā biatlonam bija 230 kvotas, līdzvērtīgi sadalītas abos dzimumos, un Latviju pārstāvēja trīs biatlonisti.

SOK sporta direktors Kīts Makonels norādīja, ka biatlona kvotu samazinājums nav sods šī sporta veida federācijai par korupcijas skandālu, kurā iejaukti federācijas nu jau bijušie vadītāji. Kā skaidroja Makonels, biatlona dalībnieku skaits samazināts, jo IBU bija saņēmusi papildu disciplīnu Soču olimpiādē, savukārt Phjončhanas olimpiādē biatlonam bija piešķirtas papildu kvotas.

Kvotas pārkārtotas arī skeletonā, kopējo skaitu gan nesamazinot. Phjočhanā bija 30 vīriešu un 20 sieviešu kvotas, bet tagad sportistu skaits līdzsvarots. Divas komandas pievienotas sieviešu hokeja turnīram, kurā tagad būs desmit izlases, savukārt kvotu skaits nedaudz samazināts kamaniņu sportā, ātrslidošanā un distanču slēpošanā.

Izmantotie resursi:
https://www.insidethegames.biz/arti...

  +1 [+] [-]

, 2018-07-19 10:50, pirms 6 gadiem
Protams, tas ir apsveicami cīnīties (par kaut kādu mistisku) dzimumu vienlīdzību. Bet nevajag taču to pataisīt par farsu! Tas ir tikpat absurdi kā, ja, piemēram, FIFA paziņotu, ka visām sešām kvalifikācijas zonām ir vienāds kvotu skaits pasaules kausam. Sešas komandas no Eiropas un sešas arī no Okeānijas.

Vīriešu disciplīnās būs ļoti grūti kvalificēties olimpiāde, bet dāmām vairāk nekā puse no kopējā dalībnieču skaita būs totālas tūristes.

  -3 [+] [-]

, 2018-07-19 10:58, pirms 6 gadiem
Ceru, ka Latvijas bobsleja federācijas darboņi jau ir sēdušies pie galda un stāda plānu, kā sagatavot monobobslejistes. Lieliska iespēja izcīnīt olimpiskās medaļas. Jauna disciplīna, nezināma trase. Šobrīd, šķiet, FIBT monobobsleja apritē ir tikai divas dāmas - mūsu Annija Krūmiņa un norvēģiete. Protams, nav šaubu, ka tagad šai disciplīnai renes zemēs pievērsīsies boblsejistes, kamaniņu braucējas un skeletonistes, un konkurence palielināsies. Tāpēc Ekmanim un Co jārīkojas, lai nepalaistu šo iespēju vilcienu garām.

  +4 [+] [-]

, 2018-07-19 11:05, pirms 6 gadiem
Damokla zobens rakstīja: Ceru, ka Latvijas bobsleja federācijas darboņi jau ir sēdušies pie galda un stāda plānu, kā sagatavot monobobslejistes. Lieliska iespēja izcīnīt olimpiskās medaļas. Jauna disciplīna, nezināma trase. Šobrīd, šķiet, FIBT monobobsleja apritē ir tikai divas dāmas - mūsu Annija Krūmiņa un norvēģiete. Protams, nav šaubu, ka tagad šai disciplīnai renes zemēs pievērsīsies boblsejistes, kamaniņu braucējas un skeletonistes, un konkurence palielināsies. Tāpēc Ekmanim un Co jārīkojas, lai nepalaistu šo iespēju vilcienu garām.
tās abas taču ir parabobslejistes
monobobu meitenes iestums nevis prosta palaidīs trasē
https://www.youtube.com/watch?v=SPZ...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs: Andree

  +3 [+] [-]

, 2018-07-19 11:50, pirms 6 gadiem
Patīkami dzirdēt, ka iekļautas jauktās sacensības tramplīnlēkšanā, kas, manuprāt, bija tikai laika jautājums.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2018-07-19 11:54, pirms 6 gadiem
ice F-1 rakstīja: tās abas taču ir parabobslejistes
monobobu meitenes iestums nevis prosta palaidīs trasē
https://www.youtube.com/watch?v=SPZCXJhLQk8
Jā, protams, kļūdījos. Bet tas nemaina pamatdomu, ka mūsu bobsleja federācijai beidzot vajadzētu atjaunot un attīstīt sieviešu bobsleju.

Nez, vai būs ierobežojumi startēt vienlaicīgi abās disciplīnās - divniekos un monobobā? Vai arī tas ir domāts kā divnieki un četrinieki sievietēm.

     [+] [-]

, 2018-07-19 16:05, pirms 6 gadiem
Neesmu jau ļauns, bet es tomēr gribu redzēt, ka kādai dāmai kkas samisēsies kā jau tas bobslejā gadās un tas monobobs aizies savā ceļā pa trasi lejā!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2018-07-19 20:50, pirms 6 gadiem
Puiši, man ir nepieciešams, lai skatītāji tulkotu))
Es sāku spēlēt 5 minūtes!
Ja tas ir neērti, dodieties uz priekšu un vienkārši izskatu!
Tas ir starp kollapu >>> sisisa.tk

     [+] [-]

, 2018-07-19 23:53, pirms 6 gadiem
Tajos snovbordos un frīstailos varēs drīz saputroties.Būtu labāk biatlonam pielikuši single mix,sieviešu hoķī 10 komes par daudz.