Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:138, Did:0, useCase: 3

Priedulēnas trenētā Besāra nestartēs Pekinas spēlēs, jo federācija atsakās no kvotas

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Priedulēnas trenētā Besāra nestartēs Pekinas spēlēs, jo federācija atsakās no kvotas
Eiropas junioru čempione Agate Besāra un trenere Lelde Priedulēna. Foto: facebook.com/agathebesssard

Latvijas skeletona speciālistes Leldes Priedulēnas trenētā Agate Besāra nevarēs piedalīties Pekinas olimpiskajās spēlēs, jo Francijas Ledus sporta federācija nolēmusi atteikties no piešķirtās kvotas.

Kā jau ziņots, Phjončhanas olimpisko spēļu septītās vietas īpašniece Priedulēna skeletonistes karjeru noslēdza 2019. gadā, savukārt pērn Besāra paziņoja, ka latviete strādās par viņas treneri.

9. janvārī Besāra uzvarēja Eiropas kausa pēdējā kausa posmā un kļuva par pirmo Francijas skeletonisti, kura izcīnījusi junioru Eiropas čempiones titulu. Savainojumu un sarežģīto apstākļu dēļ Pasaules kausa sezonā gan neizdevās parādīt vēlamo sniegumu, līdz ar to IBSF sezonas rangā Besāra tagad ieņem vien 34. vietu.

Besāra nopelnīja Pekinas olimpisko spēļu kvotu savas valsts sieviešu skeletonam, tomēr Francijas Ledus sportu federācija izlēma to neizmantot, norādot uz šīs sportistes pieticīgajiem rezultātiem Pasaules kausā.

"Man būtu daudz ko teikt, bet varbūt vēl ir par agru. Tāpēc pagaidām vēlos pateikt paldies visiem, kuri man ticēja un atbalstīja šajā sezonā - ģimenei, draugiem, svešiniekiem, klubam, Laplaņai, manam puisim un Leldei Priedulēnai vairāk nekā jebkuram citam," saka skeletoniste Agate Besāra. "Lelde, paldies, paldies par visu, ko darīji šajā sezonā! Par to, ka ticēji man, kad es to vairs nevarēju. Par to, ka saliki mani kopā, kad biju salauzta gabalos. Ka biji komandas biedrene, draudzene, fizio un trenere. Paldies par visiem jaukajiem brīžiem, ko piedzīvojām šajā sezonā!"

Besārai piektdien būs sezonas pēdējais starts - junioru pasaules čempionāts Īglsā.

Izmantotie resursi:

  +2 [+] [-]

, 2022-01-20 06:31, pirms 2 gadiem
wtf

  -2 [+] [-]

, 2022-01-20 07:37, pirms 2 gadiem
Laikam pārāk liels C19 infekcijas risks, "pareizs" lēmums...!

  +1 [+] [-]

, 2022-01-20 07:37, pirms 2 gadiem
Īsti franči

  +2 [+] [-]

, 2022-01-20 07:39, pirms 2 gadiem
kanaris rakstīja: Īsti franči
Viņi attīsta citus tūrisma veidus!!!

     [+] [-]

, 2022-01-20 11:31, pirms 2 gadiem
Normāla federācija, saprotot, ka nekas nespīd un vieta aiz Latīņamerikas, Karību salām bojā valsts prestižu.