Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:138, Did:0, useCase: 3

Dainis Dukurs atstās Siguldas kamaniņu trases direktora amatu

Dainis Dukurs atstās Siguldas kamaniņu trases direktora amatu
Dainis Dukurs ar dēlu Tomasu Phjončhanas olimpiskajās spēlēs. Foto: Romāns Kokšarovs/f64

Bobsleja un kamaniņu trasei "Sigulda" būs jāmeklē jauns vadītājs, jo direktora amatu tuvākajā laikā atstās Dainis Dukurs. Kā portālam Sportacentrs.com portālam atklāj Dukurs, viņš visu savu uzmanību turpmāk vēlas veltīt savu dēlu Martina un Tomasa sagatavošanai 2022. gada Pekinas olimpiskajām spēlēm un pievērsties jaunu skeletona talantu audzināšanai.

Dukurs par Siguldas trases direktoru strādā jau kopš 1994. gada, bet pirms 2014. gada Soču olimpiskajām spēlēm viņš šo amatu uz neilgu laiku atstāja.

Sarunā ar portālu Dukurs uzsver, ka šie 15 mēneši, kas atlikuši līdz Pekinas olimpiskajām spēlēm, ir ļoti svarīgi, tāpēc jāvelta maksimāla uzmanība, lai četrgades svarīgākajā forumā pacīnītos par visaugstākajām vietām. Atlūgumu Dainis uzrakstīja 6. novembrī, tāpēc nākamajās divās nedēļas nogalēs Siguldā gaidāmie Pasaules kausa posmi bobslejā un skeletonā viņam būs pēdējās lielās sacensības trases direktora krēslā. "Šie ir pēdējie mači, kurus gribu nostrādāt ļoti labā līmenī – sliktos laikapstakļos un sarežģītā situācijā Covid-19 dēļ."

"Vairāk strādāšu tieši skeletonam. Esmu uzrakstījis atlūgumu, eju prom no trases. Līdz Pekinas olimpiskajām spēlēm ir palikuši 15 mēneši, un skeletonā viss ir jāizdara par 100%. Ir sabūvēta jauna tehnika, ir jaunas slidas. Tagad Siguldā sapratīsim, kur esam. Apstāties nedrīkst. Krieviem nomainījās treneris – atnāca labs vācu speciālists [Dirks Matšencs], un tas nozīmē, ka viņi atkal būs ļoti konkurētspējīgi. Tikpat cik vācieši. Ir jāstrādā un jāstrādā, nedrīkst atbrīvoties," cīnīties gatavs Martina un Tomasa tēvs Dainis.

Dukurs uzsver, ka šoreiz lēmums atstāt Siguldas trases direktora vietu ir pārdomāts. "Šīs ir tās olimpiskās spēles, kad gribu izdarīt visu par 100%. Iepriekš vienmēr kaut kas ir pietrūcis, neesmu pilnībā izdarījis. Tāda ir mana sajūta. Tagad ir daudz kas sabūvēts – tehnika, detaļas, idejas. No tām daļa noteikti būs metama ārā, kāda daļa neko neiedos, bet vēl cita daļa noteikti kaut ko atnesīs."

Kopā ar dēliem Dainis iecerējis Siguldā izveidot arī kau ko līdzīgu skeletona skolai, lai saviem panākumiem radītu mantiniekus.

"Gribam domāt par nākotni un perspektīvu – kas startēs aiz mums. Arī šī joma mani interesē. Esmu uzbūvējis modulāro skeletonu, kas paredzēts jaunatnei un kas pielāgojams dažādiem augumu parametriem," skaidro Dukurs. "Tas, kur šobrīd atrodas junioru skeletons, manuprāt, drīzāk ir regress. Ja kādreiz mums bija medaļas pasaules junioru čempionātos, tad šobrīd to vairs nav. Vajag parūpēties par pēctecību. Saliekot kopā visas mūsu zināšanas, varam skeletonā izdarīt vēl kaut ko labu."

1 2 47 komentāri
Slēpts komentārs: maris777

  +8 [+] [-]

, 2020-11-18 14:04, pirms 3 gadiem
maris777 rakstīja: Dukrs jau dēlus izaudzināja, bet vairāk nevienu jau arī skeletonā neielada, viss pakārtots dēliem.
Kāpēc jāraksta muļķības un jāapmelo cienījams cilvēks? Vai arī tev ir konkrēti fakti, kā viņš tevi vai kādu citu neielaida skeletonā? Vai arī tev vienkārši ir skaudība pret cilvēkiem, kuri ar smagu darbu kaut ko ir sasnieguši, jo pats esi sliņķis?

  +7 [+] [-]

, 2020-11-18 14:13, pirms 3 gadiem
Nu nezinu vai Dukurs ir skeletona kapracis Latvijā dēlu dēļ...
Drīzāk otrādi attīstījis šo mums iepriekš nezināmo renes veidu...
Lai Dainim Veicas Labāk savos projektos renē nekā viņa vārdā brālim futbolā!!!

  +2 [+] [-]

, 2020-11-18 14:18, pirms 3 gadiem
Vismaz savos komentos Dukur tēvs naf pieminējis zemes centra pievilkuma vektorus...
🤩

 +12 [+] [-]

, 2020-11-18 14:40, pirms 3 gadiem
Visiem aplicējiem - mums ir sava trase, pasaules līmeņa treneru sastāvs, pasaules labākā skeletonista zināšanas, tehnikas resursi. Nevienam durvis komandai nav aizvērtas - ir jāgrib un ir jāvar, tad iespējas un resursi tiek doti.
Slēpts komentārs: maris777

  +6 [+] [-]

, 2020-11-18 14:56, pirms 3 gadiem
Lai izdodas!

Bet par pēctecību vajadzēja sākt domāt jau pirms gadiem 10.

  +9 [+] [-]

, 2020-11-18 15:25, pirms 3 gadiem
Nu beidzat arī kamaniņās un bobslejā pēctecība neradās uzreiz. Pirms Daiņa Dukura Latvijā skeletona nebija! Skeletons Latvijā līdz šim bija Dukuru ģimene. Lai izdodas radīt pēctecību!

  +4 [+] [-]

, 2020-11-18 15:27, pirms 3 gadiem
maris777 rakstīja: Nu kaut kā kamaniņās mums ir sportisti, bobslejā ir, bet skeletonā tikai brāļi Dukuri. Nav dīvaini?
Ja tu nezini citus skeletonistus, tas nenozīmē, ka viņu nav. Apskaties šeit: https://www.lov.lv/sportisti/ziemas...
Skeletons

  +1 [+] [-]

, 2020-11-18 15:56, pirms 3 gadiem
otins rakstīja: Ja tu nezini citus skeletonistus, tas nenozīmē, ka viņu nav. Apskaties šeit: https://www.lov.lv/sportisti/ziemas...
http://skeleton.lv/lv/komanda
Tajā sarakstā nav Muižnieka. Turpinās sportot?

     [+] [-]

, 2020-11-18 16:07, pirms 3 gadiem
un Miļūne,Lodziņa arī laikam beigušas...

     [+] [-]

, 2020-11-18 16:10, pirms 3 gadiem
Damokla zobens rakstīja: Tajā sarakstā nav Muižnieka. Turpinās sportot?
Man nav jaunākās informācijas par Mārtiņu. Kad viņš sāka nodarboties ar skeletonu, tad bija apņēmības pilns tajā palikt. Tad jau redzēsim.

  +1 [+] [-]

, 2020-11-18 17:01, pirms 3 gadiem
otins rakstīja: Ja tu nezini citus skeletonistus, tas nenozīmē, ka viņu nav. Apskaties šeit: https://www.lov.lv/sportisti/ziemas...
http://skeleton.lv/lv/komanda
Uz papīra jau ir, bet Pasaules kausos kaut kā nav manīti.

  -1 [+] [-]

, 2020-11-18 17:10, pirms 3 gadiem
maris777 rakstīja: Uz papīra jau ir, bet Pasaules kausos kaut kā nav manīti.
Uz PK ir stingra atlase, nav tik vienkārši nokļūt. Vari palasīt šeit: https://en.wikipedia.org/wiki/Skeleton_(sport)#World_Cup

  +1 [+] [-]

, 2020-11-18 18:23, pirms 3 gadiem
otins rakstīja: Kāpēc jāraksta muļķības un jāapmelo cienījams cilvēks? Vai arī tev ir konkrēti fakti, kā viņš tevi vai kādu citu neielaida skeletonā? Vai arī tev vienkārši ir skaudība pret cilvēkiem, kuri ar smagu darbu kaut ko ir sasnieguši, jo pats esi sliņķis?
Neviens nevienu neapmelo , cilvēki skatās tikai uz faktiem un tie nav iepriecinoši

  -1 [+] [-]

, 2020-11-18 18:59, pirms 3 gadiem
SteveDavis rakstīja: Neviens nevienu neapmelo , cilvēki skatās tikai uz faktiem un tie nav iepriecinoši
Kas tieši nav iepriecinošs un kāds tam ir sakars ar Siguldas trases direktoru?

  +2 [+] [-]

, 2020-11-18 19:31, pirms 3 gadiem
otins rakstīja: Kas tieši nav iepriecinošs un kāds tam ir sakars ar Siguldas trases direktoru?
Kā direktors viņš ir ļoti okey . Bet par to runa nebija . Runa ir par to ,ka jauno nav attīstības nav ir tikai regress . Būtu trešais čalis 20 niekā un divas dāmas viss būtu fantastiski un neviens neko neteiktu . Bet Dukurs saka atklāta tekstā kad mani dēli beigs karjeru tad sāksim domāt par pārējiem. Tad būs par vēlu ,tāpēc ka jau tagad ir par vēlu

     [+] [-]

, 2020-11-18 19:41, pirms 3 gadiem
SteveDavis rakstīja: Kā direktors viņš ir ļoti okey . Bet par to runa nebija . Runa ir par to ,ka jauno nav attīstības nav ir tikai regress . Būtu trešais čalis 20 niekā un divas dāmas viss būtu fantastiski un neviens neko neteiktu . Bet Dukurs saka atklāta tekstā kad mani dēli beigs karjeru tad sāksim domāt par pārējiem. Tad būs par vēlu ,tāpēc ka jau tagad ir par vēlu
Kā tu domā, vai tas nav pārāk daudz 1 cilvēkam - gatavot Siguldas trasi un rīkot tajā treniņus un sacensības, palīdzēt dēliem gatavoties sacensībām un braukt viņiem līdzi uz sacensībām, un tu vēl gribi, lai viņš domātu arī par pārējiem? Viņš nav ne federācijas vadītājs, ne treneris.

  -1 [+] [-]

, 2020-11-18 19:43, pirms 3 gadiem
otins rakstīja: Uz PK ir stingra atlase, nav tik vienkārši nokļūt. Vari palasīt šeit: https://en.wikipedia.org/wiki/Skeleton_(sport)#World_Cup
Mums tak ir pasaulē labākie treneri, pasaulē labākās skeletonistu zināšanas, tehnikas resursi un nevar uztrenēt trešo skeletonistu???

     [+] [-]

, 2020-11-18 19:46, pirms 3 gadiem
maris777 rakstīja: Mums tak ir pasaulē labākie treneri, pasaulē labākās skeletonistu zināšanas, tehnikas resursi un nevar uztrenēt trešo skeletonistu???
Varbūt sākumā paprasīsim biatlona federācijai, lai uztrenē otru biatlonistu? Divi pasaules līmeņa skeletonisti nav nemaz tik maz. Pasaulē maz ir tādu valstu, kurām tādi ir. Beidz troļļot.

     [+] [-]

, 2020-11-18 19:55, pirms 3 gadiem
flipsider rakstīja: Biatlons ir 50x grūtāks par skeletonu! Nevajag attaisnot pašu neizdarību + nedomāšanu par nākotni!
Biatlons ir grūtāks? Kaut kā neatceros, ka kāds biatlonists būtu guvis traumu sacensību laikā, bet skeletonistiem pēc sacensībām visiem ir zilumi un nobrāzumi.

     [+] [-]

, 2020-11-18 20:01, pirms 3 gadiem
otins rakstīja: Varbūt sākumā paprasīsim biatlona federācijai, lai uztrenē otru biatlonistu? Divi pasaules līmeņa skeletonisti nav nemaz tik maz. Pasaulē maz ir tādu valstu, kurām tādi ir. Beidz troļļot.
Nu tādu kas par divdesmitnieku brauc skeletonā jau pa divdesmit gadiem varēja uztrenēt, bet ir jau bailes trenēt, ka nesanāk labāks par dēliem. Nevajag te ģimenes biznesu attaisnot, tajās pašās kamanās un bobslejā ir tauta, skeletonā nav.

     [+] [-]

, 2020-11-18 20:05, pirms 3 gadiem
maris777 rakstīja: Mums tak ir pasaulē labākie treneri, pasaulē labākās skeletonistu zināšanas, tehnikas resursi un nevar uztrenēt trešo skeletonistu???
treneru štābā gan es uzskatu,ka mums vajag pastiprinājumu

diez vai to Gintu Dzērvi var nosaukt par pasaules klases treneri,kurš ņemas ar jaunajiem...

  -2 [+] [-]

, 2020-11-18 20:11, pirms 3 gadiem
maris777 rakstīja: Nu tādu kas par divdesmitnieku brauc skeletonā jau pa divdesmit gadiem varēja uztrenēt, bet ir jau bailes trenēt, ka nesanāk labāks par dēliem. Nevajag te ģimenes biznesu attaisnot, tajās pašās kamanās un bobslejā ir tauta, skeletonā nav.
Par Eiropas junioru čempionu Kristu Netlaus esi kaut ko dzirdējis?

  +1 [+] [-]

, 2020-11-18 20:12, pirms 3 gadiem
otins rakstīja: Kā tu domā, vai tas nav pārāk daudz 1 cilvēkam - gatavot Siguldas trasi un rīkot tajā treniņus un sacensības, palīdzēt dēliem gatavoties sacensībām un braukt viņiem līdzi uz sacensībām, un tu vēl gribi, lai viņš domātu arī par pārējiem? Viņš nav ne federācijas vadītājs, ne treneris.
Viņš ir galvenais izlases treneris . Dukuram patīk visu kontrolēt ,un ja kaut kas notiek ne pēc viņa prāta tad visi ir neģēļi krāpnieki un vēl sazin kas . Es viņa vietā šo lēmumu būtu pieņemis pēc Vankūveras .Tagad tas jau ir gadi 10 par vēlu .

     [+] [-]

, 2020-11-18 20:16, pirms 3 gadiem
SteveDavis rakstīja: Viņš ir galvenais izlases treneris . Dukuram patīk visu kontrolēt ,un ja kaut kas notiek ne pēc viņa prāta tad visi ir neģēļi krāpnieki un vēl sazin kas . Es viņa vietā šo lēmumu būtu pieņemis pēc Vankūveras .Tagad tas jau ir gadi 10 par vēlu .
līdz tam nebija tālu...
https://www.diena.lv/raksts/sports/...

     [+] [-]

, 2020-11-18 20:19, pirms 3 gadiem
SteveDavis rakstīja: Viņš ir galvenais izlases treneris . Dukuram patīk visu kontrolēt ,un ja kaut kas notiek ne pēc viņa prāta tad visi ir neģēļi krāpnieki un vēl sazin kas . Es viņa vietā šo lēmumu būtu pieņemis pēc Vankūveras .Tagad tas jau ir gadi 10 par vēlu .
Dukurs ir godavīrs ar taisnu valodu. Ja kāds ir neģēlis un krāpnieks, tad viņš tā arī pasaka. Es gan neatceros daudz tādu gadījumu, tikai par krievu dopinga lietotājiem.

     [+] [-]

, 2020-11-18 20:20, pirms 3 gadiem
flipsider rakstīja: Pārliecināji mani, ka motokross ar blakusvāģi ir daudz grūtāks, jo tur vismaz taktiku vajag!
Zilumi un nobrāzumi ir vienīgais grūtais moments
Vēl grūtāk ir braukt ar motociklu pa bobsleja trasi, bez blakusvāģa. https://www.youtube.com/watch?v=cQL...

  +1 [+] [-]

, 2020-11-18 20:22, pirms 3 gadiem
otins rakstīja: Dukurs ir godavīrs ar taisnu valodu. Ja kāds ir neģēlis un krāpnieks, tad viņš tā arī pasaka. Es gan neatceros daudz tādu gadījumu, tikai par krievu dopinga lietotājiem.
Koreja Kanāda vācieši. Dukurs ir stūrgalvīgs ja sākumā tas palīdzēja izsisties skeletonam tad tagad tas viņu gremdē

     [+] [-]

, 2020-11-18 20:23, pirms 3 gadiem
SteveDavis rakstīja: Koreja Kanāda vācieši. Dukurs ir stūrgalvīgs ja sākumā tas palīdzēja izsisties skeletonam tad tagad tas viņu gremdē
kas bija ar Kanādu?

     [+] [-]

, 2020-11-18 20:25, pirms 3 gadiem
SteveDavis rakstīja: Koreja Kanāda vācieši. Dukurs ir stūrgalvīgs ja sākumā tas palīdzēja izsisties skeletonam tad tagad tas viņu gremdē
To, ka vācieši krāpjas ar tehniku, ir teicis arī Prūsis.

  +2 [+] [-]

, 2020-11-18 20:26, pirms 3 gadiem
ice F-1 rakstīja: kas bija ar Kanādu?
Olimpiāde Vakuverā ,tur uzreiz pēc Mongomerija uzvaras Dainis sāka runāt par skeletonu par trases profila maiņu pirms ceturtā brauciena .

  -1 [+] [-]

, 2020-11-18 20:28, pirms 3 gadiem
SteveDavis rakstīja: Olimpiāde Vakuverā ,tur uzreiz pēc Mongomerija uzvaras Dainis sāka runāt par skeletonu par trases profila maiņu pirms ceturtā brauciena .
Neatceros, toties atceros, ka Martins iemauca bortā pirms paša finiša, kur arī palika zelta medaļa. Viņš pats to atzina. Nebija tur nekāda skandāla.

  +1 [+] [-]

, 2020-11-18 20:28, pirms 3 gadiem
SteveDavis rakstīja: Olimpiāde Vakuverā ,tur uzreiz pēc Mongomerija uzvaras Dainis sāka runāt par skeletonu par trases profila maiņu pirms ceturtā brauciena .
bet to jau pēc tam kāds pateica,ka viņam kkas falšs,neatļauts bija tai tehnikā

  +2 [+] [-]

, 2020-11-18 20:35, pirms 3 gadiem
otins rakstīja: Neatceros, toties atceros, ka Martins iemauca bortā pirms paša finiša, kur arī palika zelta medaļa. Viņš pats to atzina. Nebija tur nekāda skandāla.
visos braicienos viņš baigi daudz laika atstāja tai pēdējā virāžā..
1 2 47 komentāri