Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:138, Did:0, useCase: 3

Tomass Dukurs vēl nav drošs par karjeras beigām arī pēc jaunās sezonas

Tomass Dukurs vēl nav drošs par karjeras beigām arī pēc jaunās sezonas
Tomass Dukurs. Foto: Viesturs Lācis/bobslejs.lv

Pieredzējušais Latvijas skeletona braucējs Tomass Dukurs vēl nav drošs par karjeras beigām arī pēc gaidāmās sezonas, portālam Sportacentrs.com norāda pats sportists. Joprojām gan pastāv varbūtība, ka viņš pēc februārī gaidāmajām Pekinas olimpiskajām spēlēm noslēgs sportista gaitas.

Latvijas bobslejisti un skeletonisti šobrīd atrodas Pekinā, kur tuvāko trīs nedēļu laikā iemēģinās olimpisko trasi. Dukurs lēš, ka trīs nedēļu laikā izdosies veikt vairāk nekā 30 braucienu. Tiesa, pieredzējušais sportists atzīmē, ka tagad un februārī Pekinā būs divas dažādas trases, jo pašlaik pilsētā ir teju 20 grādus silts, kamēr ziemā valdīs liels aukstums.

“Jā, brāļi Šici ir braukuši pa šo trasi, bet divnieki brauc no zemāka starta un arī kamanas viņiem ir citādākas nekā mums. Atsauksmes no viņiem par ātrumiem un spiedieniem esam ieguvuši, bet paši lielāku saprašanu iegūsim tikai tad, kad brauksim paši,” arī skeletonistiem pērn bija iecerēts doties izmēģināt olimpisko trasi, taču Covid-19 pandēmijas dēļ tas nenotika.

Dukurs atklāj, ka šai sezonai ir uzmeistarotas jaunas kamanas, kas gan uz Pekinu neesot paņemtas. “Testēt jaunu tehniku nepazīstamā trasē nebūtu tik vienkārši, tāpēc paņēmu veco kamanu, lai tieši labāk saprastu, kāda ir trase.”

Pekinā brāļiem Dukuriem būs pirmie braucieni šajā pirmsezonā, jo Siguldas trasē ledus vēl nav uzliets. “Kad atgriezīsimies no Pekinas, tur ledus jau būs, un tad mēģinās salīdzināt, kas no tehnikas ir labāks un kas – sliktāks. Slidas arī ir jaunas. Kaut ko esam darījuši, bet šobrīd eksperimenti vairs nav tik lieli, jo trakākie varianti tika izmēģināti iepriekšējos gados.”

Šobrīd plānots, ka oktobra beigās Dukuri atgriezīsies Siguldā, kur turpinās gatavoties sezonai. Pirmais Pasaules kausa posms būs uzreiz pēc Latvijas neatkarības svētkiem Īglsā. Pa diviem posmiem notiks tur un Altenbergā, kā arī viens Vinterbergā un tad jau skeletonisti un bobslejisti dosies uz Siguldu. Tur skeletonisti uz starta izies Vecvagada vakarā, savukārt pēc tam būs vēl viena iegriešanās Vinterbergā, un Pasaules kausa sezona noslēgsies janvāra vidū Sanktmoricā. Pekinas olimpiskajās spēlēs skeletona sacensības paredzētas 10.-12. februārī.

Jau pagājušajā sezonā Ķīnas sportisti izlaida Pasaules kausa sezonu, lai gatavotos Pekinas spēlēm, tāpēc var prognozēt, ka mājinieki arī skeletona sacensībās būs spēcīgi. “Ķīnieši jau otro gadu katru dienu brauc pa trasi. Uz Pasaules kausiem nebrauc, un nezinām, ko viņi šeit dara. Neesam viņus redzējuši. Domāju, olimpiskajās spēlēs viņi būs spēcīgi.”

Vecākajam no brāļiem Tomasam iepriekš bijušas veselības likstas ar ceļgalu un gūžu. Viņš norāda, ka šobrīd ķermenī viss ir savests daudz maz darba kārtībā un sezonai izdevies sagatavoties normāli. Par karjeras beigām latvietis šobrīd nedomā.

“To redzēsim pēc olimpiskajām spēlēm. Pieļauju tādu iespēju (noslēgt karjeru - aut.). 100% pārliecības vēl nav, bet, jā, karjeras beigas tuvojas – turklāt diezgan strauji,” spriež Dukurs, kurš piebilst, ka liela loma būs motivācijai un trasēm, kurās notiks atbildīgākās sacensības.

“Mana motivācija šobrīd ir Pekinas olimpiskās spēles, bet, piemēram, Pasaules kausa posms Īglsā mani vispār neinteresē. Pagājušajā sezonā tādi bija trīs…” atzīst 40 gadus vecais Dukurs, kurš ir apņēmies uzrādīt labu rezultātu arī janvārī Sanktmoricā, kur būs Eiropas čempionāts. “Paskatīsimies, kāds nākamajā sezonā būs kalendārs.”

     [+] [-]

, 2021-10-06 16:34, pirms 2 gadiem
Vecvagada laiks ir labs! Arnim gandrīz vai papildus tusiņš.

  -1 [+] [-]

, 2021-10-06 17:37, pirms 2 gadiem
Dažiem ķīniešiem jau pērn bija TOP līmeņa starta ieskrējiens. Domāju, ka arī tehnika viņiem būs līmenī, un gan jau arī trasi piebrauks ar 500 braucieniem.

  -1 [+] [-]

, 2021-10-06 17:37, pirms 2 gadiem
Lieliski!
Mēneša labākā ziņa

  -1 [+] [-]

, 2021-10-06 17:39, pirms 2 gadiem
Damokla zobens rakstīja: Dažiem ķīniešiem jau pērn bija TOP līmeņa starta ieskrējiens. Domāju, ka arī tehnika viņiem būs līmenī, un gan jau arī trasi piebrauks ar 500 braucieniem.
ķīnietm tak pieder starta rekords Siguldā
Slēpts komentārs: aivo50

     [+] [-]

, 2021-10-06 18:44, pirms 2 gadiem
Par kadam medalam jus sapnojat? Martinam top6 bus jau milzu sensacija. Prieksha 2 krievi, 3 vaciesi + kiniesi kaut ko lielu gatavo!

Mana prognoze - 8-10 vieta Martinam, Tomasam 15

     [+] [-]

, 2021-10-06 19:26, pirms 2 gadiem
Vispār jau tā pašķidri - 3 mēneši un sezona beigusies.

  -1 [+] [-]

, 2021-10-06 19:40, pirms 2 gadiem
Šādus sportistus aiznes ar kājām pa prieksu,būtu trenējis jaunos nevis ākstījies

     [+] [-]

, 2021-10-06 19:46, pirms 2 gadiem
var jau smīkņāt par čali, bet citu jau nemaz nav. Vismaz kautkāda interese skeletu lūrēt. Protams top 10 jau būs liela veiksme

     [+] [-]

, 2021-10-06 20:22, pirms 2 gadiem
Raksts par Tomasa karjeras turpināšanu, bet klauni sc sadaļā, drukā savas wanabe expertu prognozs, spriezot pēc PC kas notika Vācijā ...
Tas labi parāda jūsu zemo PAMATSKOLNIEKA LĪMENI...

     [+] [-]

, 2021-10-06 20:24, pirms 2 gadiem
Tak met mieru tam amatieru sportam un kjeras pie kka nopietnaka

     [+] [-]

, 2021-10-06 21:45, pirms 2 gadiem
mytila rakstīja: Tak met mieru tam amatieru sportam un kjeras pie kka nopietnaka
Rīgas Dinamo vajag papildinājumu, domāju Dukurs - Radils - Dārzīņš būs ok?