Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:13, Did:0, useCase: 3

Divniekiem neizteiksmīgi rezultāti pēdējā posmā, Robotiem bronza kopvērtējumā

Emils Ozerinskis

Divniekiem neizteiksmīgi rezultāti pēdējā posmā, Robotiem bronza kopvērtējumā
Eduards Ševics-Mikeļševics/Lūkas Krasts. Foto: Mareks Gaļinovskis

Pasaules kausa izcīņas kamaniņu sporta pēdējā posmā Vinterbergā neveiksmīgi nostartēja Mārtiņš Bots/Roberts Plūme, otrajā braucienā noslīdot uz septīto vietu. Savukārt Eduards Ševics-Mikeļševics/Lūkas Krasts savu debijas sezonu uz lielās skatuves noslēdza ar desmito pozīciju.

Pēc pirmā brauciena Mārtiņš Bots/Roberts Plūme ieņēma piekto pozīciju, tomēr rezultāti bija ļoti blīvi. No līderiem latviešu vadošo duetu šķīra viena desmitdaļa, bet līdz sudraba pozīcijai bija vien četras simtdaļas. Savukārt otrā ekipāža Eduards Ševics-Mikeļševics/Lūkas Krasts bija desmitās vietas īpašnieki.

Otrā brauciena sākums pavisam komisks bija Ķīnas divniekam Huanam/Penam, kuri startā ieskrēja pirmajā virāžā un apkrita uz sāniem. Tā kā pašā startā nekāds lielais ātrums vēl nebija sasniegts, tad no šīs neveiksmes cieta tikai Āzijas sportistu pašlepnums. Savukārt amerikāņi Di Grigorio/Holanders, kuri pēc pirmā brauciena bija 12., krita trases izskaņā jau lielā ātrumā. Tā kā Vinterbergas trase noslēdzošajā posmā dodas pret kalnu, tad amerikāņi līdz finiša līnijai netika.

Ševics-Mikeļševics/Krasts ar kļūdu veica otro piegājienu, tomēr bez kritiena briesmām latvieši tika cauri sarežģītākajai trases daļai un finišu sasniedza ar rezultātu 1:27,523.

Otrajā braucienā Latvijas vadošo duetu Robotus kamanas nenesa pa trasi lejā tik strauji cik varētu vēlēties. Latviešu kamaniņu sportisti zaudēja pozīciju diviem pēc pirmā brauciena aiz muguras palikušajiem austriešu divniekiem. Divu braucienu summā ar 1:26,962 Mārtiņš Bots/Roberts Plūme pasaules kausa sezonu noslēdza ar septīto vietu.

Par uzvarētājiem kļuva vācieši Vendls/Artls, kuri guva ceturto panākumu pēc kārtas, nokārtojot arī panākumu Pasaules kausa kopvērtējumā.

Pasaules kausa 9. posms Vinterbergā, vīriešu divnieki

V.DivnieksValstsLaiks
1.Vendls/ArltsVācija1:26.690
2.Egerts/BenekensVācija+0.057
3.Gats/ŠefsAustrija+0.132
6.Rīders/KainzvaldersItālija+0.172
5.Mullers/FraušersAustrija+0.177
6.Štojs/KollersAustrija+0.226
7.Bots/PlūmeLatvija+0.352
10.Šēvics-Mikeļševics/KrastsLatvija+0.833

Piedalījās 17 ekipāžas.

Pavelkot svītu pasaules kausu sezonai divniekos, kopumā desmit posmos Bots/Plūme uz godalgoto pjedestāla kāpa sešas reizes, uzvarot posmā Siguldā, divreiz iegūstot sudraba medaļas un trīs reizes kāpa uz pjedestāla trešā pakāpiena.

Kopvērtējumā Bots/Plūme nosargāja pozīciju labāko trīs ekipāžu vidū, piekāpjoties divām vadošajām Vācijas sportistu apvienībām. Šēvics-Mikeļševics/Krasts savā debijas sezonā ieņēma desmito vietu kopvērtējumā.

Pasaules kausa kopvērtējums, vīriešu divnieki

V.DivnieksValstsPunkti
1.Vendls/ArltsVācija1014
2.Egerts/BenekensVācija955
3.Bots/PlūmeLatvija757
4.Gats/ŠefsAustrija686
5.Olamunders/GubicsVācija591
6.Mullers/FraušersAustrija591
10.Šēvics-Mikeļševics/KrastsLatvija458

Izmantotie resursi:
https://www.fil-luge.org/

     [+] [-]

, 2023-02-25 14:24, pirms gada
Laba sezona, vismaz Šici godam aizvietoti, nav kā skeletonā pēc Dukuriem.