Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:13, Did:0, useCase: 3

Brāļi Šici pēdējā posmā izcīna ceturto vietu un pakāpjas PK kopvērtējumā

Agris Suveizda

Brāļi Šici pēdējā posmā izcīna ceturto vietu un pakāpjas PK kopvērtējumā
Andris un Juris Šici
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Altenbergas trasē Vācijā šajā nedēļas nogalē norisinās Pasaules kausa sezonas pēdējais posms. Divnieku sacensībās ceturto vietu izcīnīja brāļi Andris un Juris Šici, kuri sezonas kopvērtējumā pakāpās uz piekto pozīciju.

Abos braucienos ātrākie bija vācieši Toni Egerts un Saša Benekens, kuri jau bija nodrošinājuši triumfu arī sezonas kopvērtējumā. Savukārt brāļi Andris un Juris Šici pirms pēdējā posma kopvērtējumā tikai par pieciem punktiem atpalika no Itālijas kamaniņu braucējiem Kristiana Oberštolca un Patrika Grūbera.

Pirmais brauciens viesa lielas cerības uz pakāpšanos kopvērtējumā, jo Šici ieņēma ceturto vietu, par nieka četrām tūkstošdaļām atpaliekot no labāko trijnieka, kamēr Oberštolcs un Grūbers bija vien devītie – kopvērtējuma kontekstā starpība starp ceturto un devīto vietu ir 21 punkts. Otrajā braucienā Šici uzrādīja tikai septīto labāko laiku, taču saglabāja ceturto vietu, bet Oberštolcs un Grūbers atkāpās uz desmito vietu un nespēja latviešus kopvērtējuma tabulā noturēt aiz sevis. Ceturto vietu brāļi Šici šosezon ieguva otro reizi, bet labākais rezultāts bija otrā vieta Pārksitijā.

Pēc pirmā brauciena otrajā un trešajā vietā bija tiešie sāncenši vācieši Robins Goieke un Dāvids Gamms, kā arī amerikāņi Mets Mortensens un Džeisons Tērdimens, kuri kopvērtējumā cīnījās par trešo vietu. Pirms šā posma vācieši bija par 12 punktiem priekšā, taču otrajā braucienā nespēja nosargāt vicelīderu godu un atzina amerikāņu pārākumu kā braucienā, tā arī sezonā – otrā vieta ir par 15 punktiem vērtīgāka.

Septīto vietu kopvērtējumā izdevās nosargāt Oskaram Gudramovičam un Pēterim Kalniņam. Pēdējos posmos piedzīvojuši vairākus kritienus, viņi ļoti tuvu tam bija arī šodienas pirmajā braucienā, taču spēja kļūdu labot un tikt līdz finišam, tobrīd esot pēdējā vietā. Otrajā braucienā viņi pakāpās uz 22. pozīciju, bet arī viņu kopvērtējuma tuvākajiem sāncenšiem krieviem Andrejam Bogdanovam un Andrejam Medvedevam šis posms nebija pārāk spīdošs – 15. vieta. Kristens Putins un Imants Marcinkevičs šodien ieņēma 16. vietu un kopvērtējumā saglabāja 23. pozīciju.

Pasaules kausa posms Altenbergā, divnieki

VSportistiValstsLaiks
1.Egerts/BenekensVācija1:23.768
2.Mortensens/TērdimensASV+0.358
3.Goieke/GammsVācija+0.399
4.Šics/ŠicsLatvija+0.565
5.Štoi/KollersAustrija+0.675
6.Hērnss/EspinosaASV+0.791
16.Putins/MarcinkevičsLatvija+1.332
22.Gudramovič/KalniņšLatvija+2.482

Piedalījās 24 ekipāžas

PK kopvērtējums

VSportistiValstsPunkti
1.Egerts/BenekensVācija1140
2.Vendls/ĀrltsVācia888
3.Mortensens/TērdimensASV674
4.Goieke/GammsVācija671
5.Šics/ŠicsLatvija532
6.Oberštolcs/GrūbersItālija513
7.Gudramovičs/KalniņšLatvija483
8.Štoi/KollersAustrija479
9.Bogdanovs/MedvedevsKrievija469
10.Rīders/RastnersItālija441
23.Putins/MarcinkevičsLatvija182

Izmantotie resursi:
fil-luge.org
fil-luge.org