Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:13, Did:0, useCase: 3

Šici, Rozītis un Zirne izcīna uzvaras Nāciju kausā Siguldā

Rolands Eliņš

Šici, Rozītis un Zirne izcīna uzvaras Nāciju kausā Siguldā
Foto: Mareks Gaļinovskis

Šodien, 24.janvārī, Siguldas Bobsleja un kamaniņu sporta trasē notika Nāciju kausa izcīņa, kurā veiksmīgi startēja mūsu sportisti, nodrošinot savu dalību sezonas sestajā Pasaules kausa posmā.

Vīriešiem uzvarēja Riks Kristens Rozītis, kas trasi veica 49,192 sekundēs, savukārt Artūrs Dārznieks izcīnīja 6.vietu, zaudējot 0,241 sekundi uzvarētājam. Abi sportisti piedalīsies Pasaules kausa pamatsacensībās līdz ar Kristeru Aparjodu un Ināru Kivlenieku.

Uzvarētājs R. K. Rozītis pēc finiša atzina, ka aizvadīja labu braucienu un rezultāti šosezon turpina iet uz augšu: “Šodien sanāca viss, kā gribējās, un arī uzlaboju starta laiku salīdzinot ar treniņiem. Trase bija ļoti lēna, sajūtas bija tādas, kā braucot no dāmu starta. Paskatoties pirmo braucēju laikus man bija neliels šoks, bet izdarīju to, kas man šodien bija jāizdara. Jūtu, ka rezultāti iet uz augšu un tendences ir labas, bet jāsaliek viss kopā. Startā ir uzlabojumi, bet tāpat ir diezgan zemā līmenī. Turpinu strādāt un cenšos parādīt, ko varu.”

Sievietēm uzvaru izcīnīja Ulla Zirne, kas finišēja pēc 42,531 sekundēm, bet juniore Elīna Ieva Vītola izcīnīja 7.vietu, Ullai zaudējot 0,629 sekundes, tādējādi pievienojoties Elīzai Caucei un Kendijai Aparjodei startam Pasaules kausa pamatsacensībās. Startējot ārpus konkurences, 17.vietā ierindojās juniore Sigita Bērziņa, kura finišēja pēc 43,756 sekundēm.

“Trases augšdaļā bija daži sīkumi, kas nesanāca līdz galam. Tā ir vieta, kur uzlabot savu sniegumu rīt Pasaules kausā,” finišā atzina U. Zirne. Sportiste aizvadītajā nedēļas nogalē Eiropas čempionātā Lillehammerē izcīnīja septīto vietu, kas ir viņas līdz šim labākais rezultāts šosezon, “Sezonas pirmā puse nebija tā labākā, bet svarīgākās sacensības bija tikai pirms nedēļas, un vēl priekšā Pasaules čempionāts, kas arī ir galvenais mērķis šosezon.”

Nāciju kausa sacensībās divnieku ekipāžām uzvarēja Andris Šics/Juris Šics, kuri finišēja pēc 44,485 sekundēm. Brāļu Šicu ekipāža startēs Pasaules kausa pamatsacensībām, kur dalību jau iepriekš bija nodrošinājušas vēl divas mūsējo ekipāžas Oskars Gudramovičs/Pēteris Kalniņš un Kristens Putins/Imants Marcinkēvičs. Ārpus konkurences Nāciju kausā startēja ekipāža Mārtiņš Bots/Roberts Plūme, kuri izcīnīja 6.vietu un juniori Eduards Šēvics-Mikeļšēvics/Lūkass Krasts, kas ierindojās 9.vietā, no uzvarētājiem attiecīgi atpaliekot par 0,440 un 0.545 sekundēm.

“Nāciju kauss parasti ir izmēģinājums galvenajiem startiem, un šodien jau braucām principā ar tādu kamanu konfigurāciju, ar kādu startēsim arī rīt Pasaules kausā. Visas sacensības ir sacensības, vienalga vai tas ir Latvijas Kauss, Latvijas čempionāts vai Nāciju kauss, un vienmēr esam vienādi motivēti cīnīties un parādīt sevi no labākās puses,” finišā komentēja Andris Šics.

Sacensību programma:

Piektdiena, 24.01.2020.

09.30 Nāciju kauss

Sestdiena, 25.01.2020.

11.50 1. brauciens – Sievietes
13.15 2. brauciens – Sievietes
15.00 1. brauciens – Divvietīgās ekipāžas
16:20 2. brauciens – Divvietīgās ekipāžas
Apbalvošanas ceremonija

Svētdiena, 26.01.2020.

10.25 1.brauciens – Vīrieši
12.00 2. brauciens – Vīrieši
13:45 Sprinta kauss – Sievietes
14:20 Sprinta kauss – Divvietīgās ekipāžas
15.05 Sprinta kauss – Vīrieši

Informāciju sagatavoja:
Sandra Grosberga
LKSF sabiedrisko attiecību speciāliste