Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:13, Did:0, useCase: 3

Bērziņam uzvara Nāciju kausā kamaniņu sportā, Bērziņai trešā vieta

Agris Suveizda

Bērziņam uzvara Nāciju kausā kamaniņu sportā, Bērziņai trešā vieta
Gints Bērziņš. Foto: Mareks Gaļinovskis

LETA. Latvijas kamaniņu braucēji Gints Bērziņš piektdien Oberhofā svinēja uzvaru Nāciju kausā, kas ir Pasaules kausa septītā posma kvalifikācijas sacensības, bet Sigita Bērziņa ierindojās trešajā vietā sieviešu sacensībās.

Bērziņš, kurš trasē devās pirmais, trasi veica 43,146 sekundēs, par 15 sekundes tūkstošdaļām apsteidzot slovāku Jozefu Nini un par 0,088 sekundēm - zviedru Svanti Kohalu. Startēja 15 sportisti, visiem 15 iekļūstot Pasaules kausa sacensībās.

Bērziņa 15 sportistu konkurencē trasi veica 42,291 sekundē, ieņemot trešo vietu un kvalificējoties Pasaules kausa pamatsacensībām. Viņa 0,077 sekundes zaudēja uzvarētājai no Itālijas Verenai Hoferei un 0,075 sekundes - austrietei Hannai Prokai.

Otro nedēļu pēc kārtas sportisti sacenšas Oberhofā, un sacensībām ir pieteikušies 19 valstu 122 sportisti - 29 sievietes, 29 vīrieši, 11 sieviešu ekipāžas un 21 vīriešu divnieks. Latviju Pasaules kausa posmā pārstāv 11 sportisti. Vietu stiprāko grupā pēc iegūtajiem punktiem pēdējos trīs Pasaules kausa posmos ir izcīnījis Kristers Aparjods, Elīna Ieva Vītola, Kendija Aparjode, kā arī divnieki Mārtiņš Bots/Roberts Plūme, Eduards Ševics-Mikeļševics/Lūkass Krasts un Anda Upīte/Kitija Bogdanova.

Pasaules kausa sacensības tiešraidē translē televīzijas kanāls TV6. Sestdien Pasaules kausa sacensībās startēs vīrieši vieniniekos, kā arī sieviešu un vīriešu divnieki, bet svētdien vieniniekos sacentīsies sievietes, kā arī tiks aizvadītas sprinta sacensības. Sezonas pēdējie divi Pasaules kausa posmi februāra beigās un marta sākumā notiks Siguldā.

Izmantotie resursi:
LETA