Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:13, Did:0, useCase: 3

Aparjods: "Tas tāds kā nebeidzamais stāsts. Arī šodien varēju vēl labāk"

Rolands Eliņš

Aparjods: "Tas tāds kā nebeidzamais stāsts. Arī šodien varēju vēl labāk"
Kristers Aparjods. Foto: AP/Scanpix

Latvijas kamaniņu sportists Kristers Aparjods pēc triumfa vīriešu vieninieku sacensībās Pasaules kausa posmā Siguldā sarunā ar portālu Sportacentrs.com pauda gandarījumu par iegūto uzvaru un trases rekordu, taču arī atzīmēja, ka ar braucieniem kā tādiem līdz galam apmierināts nav un noteikti var nobraukt vēl labāk. Aparjods izteicās, ka uzskata to nepieciešamu noskaņojumu - vienmēr tiekties uz to, lai izdarītu vēl labāk, pat tad, kad tikko uzstādīts jauns trases rekords.

"Trases rekords un uzvara posmā, taču līdz galam neesmu apmierināts, jā. Tas laikam tāds nebeidzamais stāsts, ka vienmēr var labāk, arī šodien," sacīja Kristers Aparjods. "Kamēr nebūs nobraukti divi perfekti braucieni pēc kārtas, tikmēr vēl ir, kur pielikt, un ir vēl, kur tiekties augstāk. Pirmajā braucienā līdz galam neizdevās trases lejasgals, kamēr otrajā braucienā tur jau bija labāk, ber piekliboja trases augšdaļa. "

"No malas to gan jau tik labi nevarēja redzēt. Skaidrs, ka tas, ko cilvēki redz no malas, ir trases rekords, un tas ir ļoti forši, tur nemaz nevaru sūdzēties," paskaidroja Aparjods. "Tas drīzāk tāds kā personiskais dzinulis man pašam, lai visu laiku turpinātu izaugsmi."

"Ja godīgi, biju gaidījis nedaudz asākas sajūtas uz ledus," par to, vai jau trasē sajuta, ka top jauns trases rekords, teica Aparjods. "Es to nedomāju tagad emociju ziņā, jo finiša taisnē vienīgais, ko dzirdēju, bija ovācijas. Parasti ir klusums, bet tagad visi kliedz, skaļi atbalsta, bija svarīgi tobrīd neapjukt finišā," viņš pasmaidīja. "Bet, protams, paldies visiem skatītājiem un atbalstītajiem."

Aparjoda zelta medaļa vīriešu vieniniekos ir jau trešā Latvijas uzvara šajās PK sacensībās četrās aizvadītajās disciplīnās, turklāt arī dāmām Elīnai Ievai Vītolai līdz tam nebija nemaz tik tālu (sudrabs). Lai arī Latvijas sportisti tradicionāli Siguldā mēdz uzrādīt savus labākos rezultātus, šāda dominance vēl nav bijusi.

"Vai vācieši neskatās ar šķību aci? Nu, cerams, ka nē," smējās Aparjods. "Visi jau saprot, ka mājinieki savā trasē vēlas uzvarēt. Un mēs tomēr visi strādājam profesionālā līmenī, un tas arī ir mūsu mērķis, uz kuru ejam, turklāt, protams, ne tikai Siguldā, bet gan visas sezonas garumā un katrā posmā. Mums tomēr ir tas latviešu spīts, un neesam šeit atbraukuši tāpat vien pavizināties, bet gan cīnīties par medaļām, un tas mums ir noskaņojums visā komandā."

Otrs Latvijas sportists Gints Bērziņš tikmēr pēc pirmā brauciena, ko viņš pats novērtēja ļoti pieticīgi, pakāpās uz septīto vietu. Tā gan arī nebija pozīcija, par ko viņš pēc finiša būtu stāvā sajūsmā, un sarunā ar portālu Sportacentrs.com viņš atzīmēja, ka Siguldā noteikti būtu vēlējies ko vairāk.

"Treniņos man bija trešais labākais laiks, un tas arī ir mērķis, ko cerēju sasniegt," teica Bērziņš. "Vēl gan būs iespējas nākamnedēļ, un noteikti uzskatu, ka man šodien palika neizmantotas visas rezerves un varu vēl krietni pielikt pie sava rezultāta. Man tomēr jāizmanto to, ka esmu šeit braucis daudzreiz vairāk nekā citi sportisti, un man to vajadzēja izdarīt jau šodienas braucienos."

Nākamnedēļ Siguldā gaidāmais Pasaules kausa posms būs arī Eiropas čempionāts, līdz ar to teorētiski svarīgāks par šonedēļ aizvadīto, taču Bērziņš izteicās, ka viņš pats tāpat maksimāli cenšas noskaņoties katrām nākamajām sacensībām: "Grūti teikt par tām atšķirībām. Daudzi sportisti laikam šķiro posmus pēc svarīguma, bet es īsti to nedaru. Bija Latvijas čempionāts, tagad Pasaules kausa posms, būs Eiropas čempionāts - tāpat katram braucienam jāpieiet ļoti nopietni."

Vīriešu sacensības

VSportistsValstsLaiks
1.K. AparjodsLatvija1:35.228
2.M. LangenhānsVācija+0.253
3.D. FišnallersItālija+0.267
4.F. LohsVācija+0.290
5.D. GleiršersAustrija+0.577
6.N. GleiršersAustrija+0.632
7.G. BērziņšLatvija+0.920
8.J. NinissSlovākija+1.004

Sezonas kopvērtējums vīriešiem

VSportistsValstsPunkti
1.D. FišnallersItālija465
2.V. KindlsAustrija372
3.D. GleiršersAustrija351
4.F. LohsVācija341
5.K. AparjodsLatvija326
6.N. GleiršersAustrija320
10.G. BērziņšLatvija231