Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:13, Did:0, useCase: 3

Rinks Vinterbergas trasē apbrauc labāko startu uzrāvušo Bērziņu

Emils Ozerinskis

Rinks Vinterbergas trasē apbrauc labāko startu uzrāvušo Bērziņu
Kaspars Rinks. Foto: Mareks Gaļinovskis

Nāciju kausa sacensībās kamaniņu sportā Vinterbergas trasē vīru sacensībās labāko trijniekā iebrauca abi Latvijas kamaniņu sporta pārstāvji. Ar tūkstošdaļas tiesu par uzvarētāju kļuva Kaspars Rinks, bet Gints Bērziņš ieņēma trešo vietu.

Vīru sacensībās Nāciju kausā tika sadalītas 18 biļetes uz Pasaules kausa posmu. Pirmais starta numurs bija Gintam Bērziņam, kurš uzstādīja latiņu pārējiem sportistiem ar rezultātu 53,137 sekundes. Sacensību līdera statusā Bērziņš turējās līdz devītajam sportistam, kad pa trasi lejā traucās ukrainis Andrejs Manzijs, pārspējot latviešu kamaniņu sportista rezultātu.

Kaspars Rinks pie starta rokturiem piestākās ar 24. starta numuru. Lai gan labākā starta uzrāviena autoram Bērziņam Rinks sākotnēji iepalika, tomēr trases vidējā laika mērīšanas starppunktā Rinks jau bija priekšā savam uz pasaules kamaniņu skatuves salīdzinoši pieredzējušākajam kolēģim. Līdz trases lejai Rinks savu kamanu nopilotēja ar laiku 53,011 sekundes, par nieka vienu tūkstošdaļu apstiedzot Manziju.

Nāciju kauss kamaniņās, vīrieši

V.SportistsValstsLaiks
1.Kaspars RinksLatvija53.011
2.Andrejs ManzijsUkraina+0.001
3.Gints BērziņšLatvija+0.126
4.Lukass PečiItālija+0.132
5.Antons DukačsUkraina+0.141
6.Aleksandrs FerlacoItālija+0.166

Startēja 30 sportisti.

Nāciju kausa sacensības šodien notika arī divnieku ekipāžām. Vīru sacensībās devās duets Raimonds Baltgalvis/Vitālijs Jegorovs. Latvijas divnieks uzrādīja rezultāt 43,995, kas par 0,462 tūkstošdaļām atpalika no uzvarētājiem - vāciešiem Morica Jēgera/Valentina Študes. Latvijas ekipāža 13 komandu konkurencē sasniedza sesto rezultātu. Visas ekipāžas izpildīja kvalifikāciju startam pasaules kausa posmā.

Otro reizi šajā dienā kamanās kāpa Zane Kaluma, kura pārī ar Andu Upīti kļuva par uzvarētājām četru ekipāžu konkurencē sieviešu divniekos. Upīte/Kaluma uzrādīja rezultātu 44,428, kas bija par 0,062 sekundēm ātrāk nekā otrās vietas ieguvējām. Arī otrā pozīcija pienācās Latvijas duetam - Martai Robežniecei/Kitijai Bogdanovai, kuras apsteidza Vācijas un Ķīnas divniekus.

Izmantotie resursi:
https://www.fil-luge.org/en/