Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:13, Did:0, useCase: 3

Nāciju kausā Rinkam sestā vieta, Bona paliek aiz kvalifikācijas strīpas

Emils Ozerinskis

Nāciju kausā Rinkam sestā vieta, Bona paliek aiz kvalifikācijas strīpas
Kaspars Rinks. Foto: Kamanas.lv

4. un 5. februārī Altenbergas ledus trasē norisināsies "Eberspacher" pasaules kausa sestais posms kamaniņu sportā. Piektdien tika aizvadītas kvalifikācijas sacensības Nāciju kauss, kurās piedalījās uz pamatsacensībām pretendējošie Latvijas juniori.

Visi Latvijas kamaniņu izlases pamatsastāva sportisti ieņem pietiekami augstas vietas Pasaules kausa kopvērtējumā, lai par piedalīšanos Nāciju kausā sacensībām Altenbergā nebūtu jādomā. Piektdienas mačos uz starta devās Latvijas labākie junioru vecuma sportisti, lai sacenstos par vietu sestdienas un svētdienas sacīkstēs.

Vīru cīņās Nāciju kausā dalību ņēma 18 sportisti, tomēr pie ieskaites tika 17, jo diskvalifikāciju piedzīvoja itālis Leons Felerers. Ātrākais bija mājinieks Sebastians Blejs, kuram rezultāts 55,174 deva pirmo vietu Nāciju kausā, bet ne tiesības piedalīties pamatsacensībās, jo tur jau visa Vācijas kvota ir aizpildīta. Pasaules junioru čempions Kaspars Rinks ierindojās sestajā vietā, no ātrākā rezultāta atpaliekot par 0,486 sekundēm. Rinks dosies cīņā PK sestajā posmā kopā ar Kristeru Aparjodu un Gintu Bērziņu.

Dāmu sacensībās ar 53,356 sekundēm ātrākā starp 25 dalībniecēm bija austriete Madeleine Egle. Latvijas juniorei Frančeskai Bonai Altenbergā klājās smagi un līdz finišam viņa tika ar +2,410 pret ātrāko rezultātu. Kopvērtējumā Bona ierindojās 21. vietā un palika pirmā aiz kvalifikācijas strīpas. Līdz ar to PK sacensībās Latvijas dāmas startēs ierastajā sastāvā ar Elīnu Ievu Vītolu, Kendiju Aparjodi un Sigitu Bērziņu.

Dāmu divnieku sacīkstēs piedalījās četras ekipāžas, bet ne visām veiksmīgi izdevās tikt līdz trases lejai, jo Polijas meitenes piedzīvoja kritienu un pie ieskaites netika. Pasaules junioru čempiones Viktorija Ziediņa/Selīna Elizebete Zvilna uzrādīja otro labāko rezultātu ar 43,897 sekundēm, piekāpjoties Itālijas tandēmam, bet apsteidzot čehietes. Pasaules kausa cīņās Latviju pārstāvēs divas dāmu ekipāžas.

Izmantotie resursi:
https://www.fil-luge.org/

     [+] [-]

, 2023-02-03 23:11, pirms gada
Rinkam pieaugušo konkurencē vēl jāpiešaujas.

Bonai gan neveicas. Kļūdiņas, drusku pietrūkst.