Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:12, Did:0, useCase: 3

Cipuļa divniekam astotā vieta Altenbergā, Kalenda ierindojas 14. pozīcijā

Kristiāns Dilāns
Kristiāns Dilāns

Cipuļa divniekam astotā vieta Altenbergā, Kalenda ierindojas 14. pozīcijā
Emīls Cipulis. Foto: Viesturs Lācis

Eiropas kausa izcīņa bobslejā turpinājās vēl ar vienām sacīkstēm divniekiem Altenbergā. Otrdien jau mazāk dalībnieku pēc iepriekšējās dienas daudzajiem kritieniem, šodien startēja 21 ekipāža. Uzvarēja Vācijas pilots Maksimilans Ilmans, otrais cits vācietis Adams Amours un trešais itālietis Patriks Baumgārtners. Emīls Cipulis kopā ar Edgaru Nemmi šajā posmā astotajā vietā. Jēkabs Kalenda ar bobsleja debitantu 20 gadus veco Mareku Lazdānu šoreiz 14.vietā.

Cipulim pirmajā braucienā bija dalīts septītais laiks ar šveicieti Roneru, pavisam tuvu arī piektajai un sestajai pozīcijai. Mūsējiem bija 13.starta numurs un atkal viens no labākajiem starta ieskrējieniem. Kalendam pirmajā braucienā desmitais starta numurs un finišā17.laiks. Kopumā gan visai solīds brauciens mūsu jaunajai ekipāžai, dažas kļūmes bija, bet droši veikta trase, kas šoreiz arī pats galvenais. Par līderi pirmajā braucienā kļuva vācietis Maksimilans Ilmans, kas Eiropas kausu līderis arī kopvērtējumā. Vakardienas uzvarētajam Amouram gan viņš bija priekšā tikai divas sekundes simtdaļas. Pirmais brauciens šoreiz tika aizvadīts bez kritieniem vīriešu divniekos.

Sacensību turpinājumā par uzvaru cīnījās vācieši un beigās pirmais sezonas līderis Ilmans. Cipuļa duetam nācās startēt pēc nelielas pauzes trasē, jo tieši pirms viņa krita Itālijas pilots Variola. Starta ieskrējiens gan atkaļ ļoti labs,otrais laiks, līdz lielajam aplim viņš apsteidza savu pirmā brauciena grafiku, bet beigās tomēr dažas simtdaļas pazaudēja. Summā šoreiz Cipulim astotā vieta, Roners tomēr otro braucienu veica ātrāk par mūsu pilotu, tāpat rumānis Tenteā un vācietis Zemlers, divi citi tiešie konkurenti.

Kalendam izdevās otrajā braucienā uzlabot savu laiku un apdzīt dažus konkurentus, beigās mūsu jaunajam pilotam 14.vieta šajā posmā.

Latvijas izlases galvenais treneris Sandis Prūsis: "Es vērtēju šo dienu kā visai labu. Jā, varbūt Cipulim tas pirmais brauciens un pozīcija bija cerīgāka, visi turpat blakus, bet otrajā tik labi nesanāca. Atkal ceturtā virāža, vēlāk jau dzisa ātrums. Par jauno Kalendu esmu priecīgs, kā nekā šodien viņa stūmējam Marekam Lazdānam vispār pirmie mači bobslejā, abiem 20 gadi un otrais brauciens izdevās labāks, progress ir. Jācer, viss labi būs arī četriniekos, sākumā būs treniņi un tad mači nedēļas nogalē.”

Pirmdien Cipulis kopā ar Matīsu Mikni bija devītajā vietā Altenbergā un Kalenda kopā ar Ivo Danu Kleinbergu - 11.vietā.

Nedēļas nogalē Altenbergā, piektdien un sestdien, vēl būs sacensības četriniekiem Eiropas kausā, tad arī skeletons jaunajā Bludences trasē Austrijā. Divniekos pēc pirmajiem četriem sezonas posmiem pārkiecinošs līderis joprojām vācu pilots Maksimilans Ilmans. Emīls Cipulis piektajā pozīcijā, Jēkabs Kalenda ir otrā desmitnieka sākumā.

Eiropas kausa posms Altenbergā

VDivnieksValstsLaiks
1.Ilmans/KollersVācija1:51.62
2.Amours/ŠtādelmansVācija+0.21
3.Baumgārtners/MirseaItālija+0.37
4.Hannighofers/AmoursVācija+0.71
5.Zemlers/PešksVācija+0.75
6.Tentea/DarocziRumānija+0.77
7.Rohners/VāskleŠveice+0.97
8.Cipulis/NemmeLatvija+1.20
9.Li/VuĶīna+1.49
10.Dvoraks/KoprivaČehija+1.60
14.Kalenda/LazdānsLatvija+2.71

Izmantotie resursi:
https://www.bobslejs.lv/raksts/cipu...

     [+] [-]

, 2022-11-29 14:33, pirms gada
Šis sporta veids,paliek pa aps.ieklu,nevis uzvar braucējs ,bet tehnika...

     [+] [-]

, 2022-11-29 14:40, pirms gada
Normunds43 rakstīja: Šis sporta veids,paliek pa aps.ieklu,nevis uzvar braucējs ,bet tehnika...
Tā jau ir kopš friči izgāzās 2014 gada OS. Tulin būs 10 gadu jubileja kopš tā ir!

     [+] [-]

, 2022-11-29 14:41, pirms gada
Prusis priecīgs, bet no malas vienkāršam vērotājam viss liekas ļoti bēdīgi!