Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:12, Did:0, useCase: 3

Klotam un Brantam neveiksmīgs PČ parabobslejā

Tomass Neuss Lucs
Tomass Neuss Lucs

Klotam un Brantam neveiksmīgs PČ parabobslejā
Alvils Brants Sanktmoricas trasē. Foto: Ģirts Kehris

Šodien Sanktmoricas trasē, Šveicē, noslēdzās pasaules čempionāts parabobslejā, kurā Latvijas pārstāvji Artūrs Klots un Alvils Brants 16 sportistu konkurencē palika ārpus labāko desmitnieka .

Brants pirmajā braucienā uzrādīja piekto rezultātu, savukārt otrajā braucienā viņš finišu uzrādīja sliktāko laiku, braucienā ierindojoties 16. vietā. Nākamās dienas trešajā braucienā viņš ieguva sesto pozīciju, bet noslēdzošajā piegājienā finišēja desmitajā vietā, kas kopsummā deva vien 14. vietu. Alvils līderim zaudēja 3,23 sekundes.

Otrs latvietis Klots ar katru braucienu uzlaboja savu sniegumu, ieņemot attiecīgi 15., 12., 11. un astoto vietu, taču kopsummā ierindojās pēdējā, proti, 16. vietā, līderim zaudējot 3,75 sekundes, bet savam tautietim 0,52 sekundes.

Par pasaules čempionu kļuva mājinieks Jonass Frai, kurš summā par 0,68 sekundēm apsteidza kanādieti Loniju Bisonetu. Uz goda pjedestāla trešā pakāpiena kāpa 0,71 sekundi līderim zaudējušais zviedrs Sebastians Vestins

Iepriekš Sanktmoricas trasē latvieši piedalījās trīs Pasaules kausa posmos, taču augstāk par sesto vietu viņiem tikt neizdevās. Pasaules kausa kopvērtējuma līderis ar 627 punktiem ir šveicietis Kristofers Stjuarts, par diviem punktiem mazāk nopelnījis Bisonete, bet Frai seko ar 620 punktiem. Klots ar 456 punktiem šobrīd atrodas astotajā vietā, bet Brants ar 448 punktiem ieņem devīto pozīcīju.

Sestajā un septītajā martā parabobslejisti Pasaules kausa sezonu noslēgs Laplaņas trasē Francijā, kur norināsies arī Eiropas čempionāts.

Izmantotie resursi:
https://www.ibsf.org/