Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:12, Did:0, useCase: 3

Prūsis pirms pasaules čempionāta: "Neesam favorīti, mums nav ko zaudēt"

Rolands Eliņš

Prūsis pirms pasaules čempionāta: "Neesam favorīti, mums nav ko zaudēt"
Sandis Prūsis Sanktmoricas trasē treniņbraucienos. Foto: Viesturs Lācis / bobslejs.lv

Latvijas bobsleja izlases galvenais treneris Sandis Prūsis sarunā ar portālu Sportacentrs.com izteicās, ka sezonas svarīgākajās sacensībās viņam ir nosprausti konkrēti mērķi savai komandai, taču publiski skaļus uzdevums viņš bobslejistiem neuzliks. Tāpat Prūsis atgādināja, ka šī jaunajiem pilotiem bijusi kā nosacīta mācību sezona.

"Ar gatavošanos pasaules čempionātam viss kārtībā, nekādas lielas problēmas nav radušās," teica Sandis Prūsis. "Nelielas problēmas ar tehnikas saorganizēšanu. Šeit tomēr valda īsts kapitālisms, un blakus trasei viss ir sakārtots priekš skatītājiem un TV tiešraidēm, lai tur labi izskatās, tad nu tehnikai nav tik daudz vietas Sanktmoricas trases teritorijā. Bet nu tās ir problēmas, kas attiecas uz visiem dalībniekiem."

Jau pirms sezonas sākuma Prūsis bija pozicionējis, ka šī būs patiešām pēcolimpiskā sezona, proti, ar uzsvaru uz attīstību un pieredzes iekrāšanu jaunajiem pilotiem. Arī 27 gadus vecais Emīls Cipulis lielajā bobslejā skaitās vēl kā jaunais sportists, turklāt arī viņš ar bobsleju nodarboties sāka relatīvi nesen, kamēr Jēkabs Kalenda vēl ir tikai 20 gadus vecs.

"Kalenda vispār tikai šosezon sāka braukt četrinieku, un Saktmoricā viņš sacensībās vēl nemaz nav braucis," teica Prūsis. "Cipulim pieredzes ir vairāk, bet nu te taču arī jāņem vērā, ka aizvadām mācību sezonu, pat tādu kā pussezonu, jo Pasaules kausā uz Ziemeļamerikas posmiem nebraucām, tā vietā startējot vairākos Eiropas kausa posmos."

"Līdz ar to nevaru neko īpaši tagad mūsu sportistiem pieprasīt. Cīnīsimies un iesim uz pēc iespējas labāku rezultātu," turpināja treneris. "Mēs arī neesam nekādi favorīti, mums šoreiz nav ko zaudēt. Man pašam gan ir konkrētas cerības par mūsu sportistiem. Kādas tieši? Nu, to paturēšu pie sevis, nav vajadzīgas tagad pirms sacensībām kaut ko lieki tur izrunāties," viņš pasmaidīja.

Lai arī Kalenda pagaidām aizvadījis tikai deviņas sacensības četriniekos (nevis tikai šosezon, bet vispār savā karjerā), viņš šajā disciplīnā nodemonstrējis pat stabilāku sniegumu nekā divniekos, vismaz vietu izteiksmē. Trīs PK posmos viņš ne reizi nav bijis zemāk par 12. vietu, kā arī vienreiz iekļuvis desmitniekā. PK kopvērtējumā viņš ir 13. vietā, tieši aiz Cipuļa, kamēr divniekos 20. vietā.

"Mēs jau ar humoru te piesaucām tieši šo lietu, sakot, ka Jēkabs būs īsts četrinieku vecis," pasmējās Prūsis. "Bet tas ar humoru. Šeit tomēr nevar skatīties tikai sausas vietas rezultātu tabulā, jo dalībnieku skaitā tomēr ir atšķirības. Ja divniekos tagad PČ startēs 30 ekipāžas, bet četriniekos, man šķiet, 22, tad skaidrs, ka, piemēram, labāko divdesmitniekā būs vieglāk iekļūt četriniekos. Tāpēc es tā tikai vietas vien nerēķinu, jāskatās tomēr plašāk."

Sanktmoricas trasi Šveicē Prūsis raksturoja kā patīkamu braukšanai, bet arī tādu, ko grūti nobraukt ļoti labi: "Daudziem bobslejistiem šī trase patīk, jo tajā ir patīkami braukt. Taču trase ir arī cimperlīga, un grūti panākt, ka tajā nobrauc ļoti labi."

PČ bobslejā vīriešu divniekiem pirmie divi braucieni paredzēti sestdien, kam svētdien sekos 3. un 4. brauciens. Savukārt četrinieki pēc tam dosies trasē 4. un 5. februārī.

  -1 [+] [-]

, 2023-01-26 19:22, pirms gada
Tas viens mūsu četrinieks Sanktmoricā ļoti labi slīd. Bet, atceroties Cipuļa ļoti slikto sniegumu Šveicē pērn, cīnoties par olimpisko ceļazīmi, nekas vairāk par piesardzīgu optimismu laikam nevar būt.

  +1 [+] [-]

, 2023-01-26 20:06, pirms gada
Lai veicas! Ko tur vairāk teikt.

     [+] [-]

, 2023-01-26 22:29, pirms gada
Varēs bez stresa beidzot vērot sacīxtes!
Iepriekšējie gadi gan bij.... 😎

     [+] [-]

, 2023-01-27 06:57, pirms gada
Redzot kā mūsējiem veicās Eiropas kausā, tur cerības mazas.

  -1 [+] [-]

, 2023-01-27 10:00, pirms gada
Jus jau sen esat visu zaudejusi. Pietiek akstities ar to ''ziemas 1. formulu''

     [+] [-]

, 2023-01-27 10:56, pirms gada
Murlāpsis rakstīja: Jus jau sen esat visu zaudejusi. Pietiek akstities ar to ''ziemas 1. formulu''
Nesatraucies Mūrlāpsta, domāju būs labi!

     [+] [-]

, 2023-01-27 11:36, pirms gada
Dzimmiy rakstīja: Redzot kā mūsējiem veicās Eiropas kausā, tur cerības mazas.
ko slapini pirms laika? Būs starta rekordi!

     [+] [-]

, 2023-01-27 11:48, pirms gada
evenks rakstīja: ko slapini pirms laika? Būs starta rekordi!
Starta rekords būs tev bikšelēs.

     [+] [-]

, 2023-01-27 17:37, pirms gada
Dzimmiy rakstīja: Starta rekords būs tev bikšelēs.
Bikšelēs laikam drīzāk jāsauc par finiša rekordu?