Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:12, Did:0, useCase: 3

Cipulis un Miknis pasaules čempionātā izcīna sesto vietu, viss pjedestāls Vācijai

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Cipulis un Miknis pasaules čempionātā izcīna sesto vietu, viss pjedestāls Vācijai
Emīls Cipulis un Matīss Miknis. Foto: Viesturs Lācis

Šodien Vinterbergas trasē Vācijā sadalītas godalgas pasaules čempionātā bobslejā divnieku ekipāžām. Latvijas pilots Emīls Cipulis kopā ar stūmēju Matīsu Mikni četru braucienu summā ierindojās sestajā vietā. Viss goda pjedestāls mājiniekiem vāciešiem.

Ar sesto vietu Emīls Cipulis atkārtoja savu labāko sasniegumu pasaules čempionātā divniekiem. Latvijas pilotu pavadīja stabilitāte – septītais, sestais, piektais un sestais laiks atsevišķi pa braucieniem. No priekšā esošā amerikāņa Frenka Del Dukas labākais no Latvijas divniekiem atpalika 0,38 sekundes.

Otra Latvijas ekipāža – pilots Jēkabs Kalenda un stūmējs Edgars Ungurs – vakar otrajā braucienā piedzīvoja kritienu un pieņēma lēmumu šodien nestartēt.

Vinterbergā par pasaules čempionu kļuva Pasaules kausa sezonas kopvērtējuma līderis Frančesko Frīdrihs, kurš par 0,34 sekundēm apsteidza tautieti Adamu Ammūru. Bronza Johannesam Lohneram. Frīdrihs divniekos par pasaules čempionu kļuva astoto reizi, bet četriniekos viņam ir pieci zelti.

Sacensībās piedalījās 28 ekipāžas no 15 valstīm: trīs no Vācijas un Šveices, pa divām no Latvijas, Lielbritānijas, ASV, Itālijas, Austrijas, Kanādas, Ķīnas, Čehijas un Polijas, pa vienai no Monako, Rumānijas, Nīderlandes un Lihtenšteinas.

Nākamās nedēļas nogalē Vinterbergā norisināsies pasaules čempionāta četrinieku sacensības. Cipuļa ekipāža četriniekos Pasaules kausa kopvērtējumā ieņem otro vietu, un pērn Sanktmoricā četriniekos izdevās izcīnīt sudrabu.

Pasaules čempionāts bobslejā, divnieki

VEkipāžaValstsLaiks
1.Frīdrihs/ŠillersVācija3:38.27
2.Ammūrs/AmmūrsVācija+0.34
3.Lohners/FlaišhauersVācija+0.47
4.Hols/LorenssLielbritānija+1.67
5.Del Duka/MičelsASV+1.97
6.Cipulis/MiknisLatvija+2.35

     [+] [-]

, 2024-02-25 19:04, pirms 2 mēnešiem
te tiešām Vācijas atklātais čempis,kuri oficiāli ir viņus atzinuši par amatieriem.

     [+] [-]

, 2024-02-25 19:24, pirms 2 mēnešiem
Kauns par šiem tjipa sportistiem kalendām un cipuļiem

     [+] [-]

, 2024-02-25 19:25, pirms 2 mēnešiem
shmopsis rakstīja: te tiešām Vācijas atklātais čempis,kuri oficiāli ir viņus atzinuši par amatieriem.
Jā, jo vācu sportisti paralēli strādā citā darbā