Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:12, Did:0, useCase: 3

Ekmanis par sponsoru nolēkšanu un nepieciešamību pēc vidēja izmēra stūmējiem

Ekmanis par sponsoru nolēkšanu un nepieciešamību pēc vidēja izmēra stūmējiem
Zintis Ekmanis sagaida bobslejistus. Foto: Bobslejs.lv

Bobslejam un citiem ziemas sporta veidiem laicīgi izdevās noslēgt sezonu tieši pirms pandēmijas sākuma, tomēr bez Covid-19 iejaukšanās neizdevās izvairīties. Latvijas Bobsleja un skeletona federācijas ģenerālsekretāru Zintis Ekmanis sarunā ar Sportacentrs.com atzina, ka, iespējams, septembrī varētu tikt rīkota vēl viena atlase, jo četriniekos nepieciešami arī vidēja izmēra stūmēji (apmēram no 180 līdz 184 centimetriem), nevis tikai gari "torņi".

Kā jau katru pavasari, arī šogad notika jauno sportistu atlases testi. Starp apmēram 34 kandidātiem tika izvēlēti divi labākie censoņi, kuri šobrīd trenējas kopā ar bobsleja izlasi. No 6. līdz 18. jūlijam bobslejisti aizvadīja nometni Ventspilī, pēc tam viņi divas nedēļas trenēsies individuāli, bet jau augustā aizvadīs nākamo treniņnometni, kas arī notiks Ventspilī.

"Mums noveicās, ka pandēmija sākās, kad beidzās sezona. No sākuma bija neliels apjukums, kas būs. Bet profesionāļiem ir jātrenējās, pirms tam trenējās individuāli, tagad jau visi trenējas kopā, ievērojot visus piesardzības pasākumus. Arī sapulces rīkojam, ievērojot attālumu. Teikšu, ka visiem šīs jaunās iemaņas būs vērtīgi paturēt dzīvē, varbūt mazāk slimos arī ar pavasara gripu," Covid-19 ietekmi uz bobsleju skaidro Zintis Ekmanis.

Pandēmijas laikā mainījās arī sponsoru situācija. "Daži ir nolēkuši tieši sakarā ar pandēmiju," atzīst Ekmanis. Viens no sponsoriem, kas pārtraucis atbalstu, ir Starptautiskā lidosta "Rīga". "Žēl, ka tā ir iznācis, bet mums atliek samierināties. Tomēr sakarā ar Covid-19 saņemsim valsts finansējumu, kas mums to kompensēs."

Pēc pusotra gada, ja viss notiks pēc plāna, norisināsies Pekinas ziemas olimpiskās spēles, tomēr vēl ir neziņa par došanos uz trasi, lai to apskatītu. "Mēs plānojam, ja būs došanās uz turieni. Burtiski šajās dienās saņemsim informāciju no Starptautiskā Bobsleja un skeletona federācijas (IBSF) par lietu stāvokli pandēmijas dēļ. Ir dažādas versijas, bet negribu tās publiskot. Kas attiecas uz mūsu Pasaules kausa posmu Siguldā, tad ar to viss ir kārtībā, jo Latvija tiek uzskatīta par samērā drošu vietu. Ja mums situācija nepasliktināsies, tad domāju, ka varēsim rīkot ar skatītājiem. Tomēr Pasaules kauss vairāk ir televīzijas projekts," piebilst Ekmanis. Šobrīd paredzēts, ka Siguldā no 27. līdz 29. novembrim tiks aizvadīts pirmais Pasaules kausa posms.

"Viss praktiski notiek par 80 līdz 90 procentiem, kā parasti. Domājam dažādas versijas - piemēram, kā rīkoties, ja ir plāns A vai plāns B. Tagad gatavojamies un ievērojam visus nosacījumus, lai ierobežotu saslimšanas iespējamību, pēc iespējas mazāk atrodamies riska zonās, publiskos pasākumos, kas tagad sāk notikt."

"Nav izslēgts, ka septembrī sarīkosim vēl vienu atlases testu, skatoties, kā attīstīsies situācija. Mums ir vajadzīgi vidēja izmēra stūmēji - apmēram no 180 līdz 184 centimetriem. Ja divniekus stumj Daumana Dreiškena tips, tad tādi mums ir atlasījušies diezgan daudzi, bet četriniekos vienam sānstūmējam un aizmugurējam vajadzētu būt vidēja vai pat maza izmēra, stingram, lai labāk satilptu četriniekā. Četrinieka parametri ir ierobežoti, un ar visiem "torņiem" var iestumt pasaules rekordu, bet četrinieks vairs tik labi neskries, ja nebūs aerodinamikas," pieprasījumu pēc vidēja izmēra stūmēja uzsver Ekmanis.

"Tiek meklētas jaunas kamanas. Praktiski jau esam vienojušies. Kaut ko dabūsim jaunu, konkurētspējīgāku," jaunas tehnikas atrašana apstiprina Ekmanis. Pagājušajā sezonā Oskars Melbārdis četriniekos Eiropas kausā kopvērtējumā izcīnīja otro vietu, tomēr nevienā posmā nespēja ierindoties augstāk par piekto vietu. "Šeit daļa no tā bija arī ekipāžas jautājums. Tas, kā slīd, ir atkarīgs arī no ekipāžas, bet viņš paveica svētīgu darbu tiem jaunajiem, kas ielēca apritē. Viņiem kāds laiks ir vienkārši jābrauc sacensībās, lai nokļūtu līdz līmenim, kāds ir augstākajā līgā."

  +2 [+] [-]

, 2020-07-23 15:22, pirms 4 gadiem
Olsens ar izlēmis vairs neturpināt...
https://www.ibsf.org/en/news/8-bobs...