Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:12, Did:0, useCase: 3

Altenbergā risināsies pirmais Eiropas kausa sezonas posms bobslejā

Jānis Celmiņš

Altenbergā risināsies pirmais Eiropas kausa sezonas posms bobslejā
Uģis Žaļims (priekšplānā)
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Šo ceturtdien, 21.novembrī Vācijas pilsētā Altenbergā sāksies Eiropas kausa izcīņa bobslejā. Sezonas ievadā pirmais posms būs ceturtdien divnieku konkurencē, pēcāk piektdien vēl vienas sacensības divniekiem un svētdien arī četriniekiem.

Latvijas Eiropas kausu komanda jau trenējas Altenbergā un gatava jaunajai sezonai, kaut šajā Eiropā sarežģītākajā un bīstamākajā trasē nevienam neklājas viegli. Latvijas pilots šajā Eiropas kausa izcīņas posmā būs Uģis Žaļims, savukārt Oskars Melbārdis un Oskars Ķibermanis ar savām ekipāžām pēc treniņnedēļas Sočos dosies uz Kanādu, kur jaunnedēļ Kalgari pasaules kausa izcīņas pirmais posms. Eiropas kausa pirmajā posmā Altenbergā kopā bobslejā un skeletonā startēs 184 sportisti no 13 valstīm, paredzams, ka divniekos vīriešiem būs tuvu 40 ekipāžām.

Eiropas kausa izcīņā startēs arī vairāki visai pieredzējuši piloti, kuri nav tikuši savas valsts pirmajā komandā. Tā Vāciju dažos pirmajos posmos pārstāvēs pat Manuels Mahata, Šveici - Peters Riko, daudz pazīstamu sportistu arī citās komandās. Latvijas izlase Eiropā startēs trenera Olafa Kļaviņa vadībā. Oficiālajos treniņos Uģis Žaļims divniekā startēja kopā ar Raivi Zīrupu, čeriniekā komandā bija Kristaps Kalniņš, Edgars Eriņš un Vairis Leiboms.

Izmantotie resursi:
Latvijas bobsleja un skeletona federācija |...

  -1 [+] [-]

, 2013-11-21 10:11, pirms 11 gadiem
Vai kāds nezin-kur varētu netā redzēt šodien Altenbergā(Vācija) notiekošo eiropas kausu posmu bobslejā divniekiem?