Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:12, Did:0, useCase: 3

Cipulis: "Vēl palika neizmantota rezervīte svētdienai"

Rolands Eliņš

Cipulis: "Vēl palika neizmantota rezervīte svētdienai"
Emīls Cipulis Siguldas trasē. Foto: Viesturs Lācis/Bobslejs.lv

Pēc kopā ar stūmēju Matīsu Mikni izcīnītās ceturtās vietas PK posmā bobslejā Latvijas ekipāžas pilots Emīls Cipulis sarunā ar portālu Sportacentrs.com un Latvijas Radio norādīja, ka viņam ir dalītas sajūtas, jo, lai arī iegūts labs rezultāts, viņš apzinās, ka palikušas neizmantotas rezerves. Cipulis atzina, ka sarežģīto laika apstākļu dēļ nav izdevies izvēlēties pareizās slieces.

"Dalītas sajūtas pēc pirmās dienas," teica Emīls Cipulis. "Abos braucienos bija kļūdas, palika rezervīte uz rītdienu. Varbūt rītdien pamainīsim tehnikā kaut ko. Protams, rezultāts nav slikts, bet rezerve tāpat vēl ir."

"Slieču izvēle šodien varbūt nebija pareizā," atzina Cipulis. "Ņemot vērā tieši laika apstākļus, kādi šodien valda. Bet paskatīsimies, rītdien kaut ko pamainīsim. Laika apstākļi, protams, ietekmēja visas sacensības, trase bija ļoti atšķirīga pirmajā un otrajā braucienā. Bija grūti izvēlēties tādēļ, kādas slieces izmantot."

Cipulis norādīja, ka papildus atbalstu sniedza vietējā publika, ko labi varējis dzirdēt arī trasē: "Mājas trasē, protams, ir patīkami, taču iepriekšējos divos gados mums šeit treniņbraucienu tomēr nav bijis daudz. Praktiski tikai atbraucam uz sacensībām, taču mājas sienas jau tāpat laikam kaut ko palīdz. Nezinu gan, vai tā ir nozīmīga priekšrocība salīdzinājumā ar pārējiem."

Cipulim šī ir pirmā sezona kā Latvijas izlases pirmajam numuram, un viņš uzsvēra, ka noteikti vērtē sezonu ar lielu plusa zīmi: "Tā bijusi ar augšupejošu līkni, rezultāti uzlabojās līdz ar sezonas turpinājumu. Pāreja no Eiropas kausu uz Pasaules kausu? Vienīgā lielā atšķirība laikam ir tā, ka EK ir vairāk treniņbraucienu. Visādi citādi tās pašas sacensības vien ir, un gatavojamies kā ierasts."

Latvijas pilots norādīja, ka šobrīd jūtas daudz pieredzējušāks nekā sezonas sākumā, kas arī no izlases trenera puses tika uzsvērts kā šīs sezonas galvenais mērķis: "Sezonas pirmajā pusē aizvadījām daudz treniņbraucienu gan divniekiem, gan četriniekiem, un tas noteikti bija liels ieguvums, un šobrīd jau jūtos visnotaļ pārliecināts par sevi un ieguvis vērtīgu pieredzi."

Cipulis atzina, ka divniekos pagaidām vēl nav tik konkurētspējīgi kā četriniekos, kur viņi regulāri uzrāda vadošos laikus: "Bet tā braukšanas ziņā neteiktu, ka viena disciplīna man ir galvenā vai spēcīgākā."

Rītdien Siguldā tiks aizvadīts Pasaules kausa sezonas pēdējais posms divniekos.

     [+] [-]

, 2023-02-18 23:11, pirms gada
Kāds zin cikos sākas 1 brauciens Siguldā?

     [+] [-]

, 2023-02-19 00:20, pirms gada
100berzins rakstīja: Kāds zin cikos sākas 1 brauciens Siguldā?
Šobrīd!£€£€£€

  -1 [+] [-]

, 2023-02-19 00:22, pirms gada
Bet ja nopietni, švaki! Mājās būtu jābūt medaļai!

     [+] [-]

, 2023-02-19 10:07, pirms gada
100berzins rakstīja: Kāds zin cikos sākas 1 brauciens Siguldā?
13:45

     [+] [-]

, 2023-02-19 16:29, pirms gada
Kur tad palika rezervīte?