Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:12, Did:0, useCase: 3

Cipulim pirmā uzvara karjerā, Kalendam - pirmā medaļa

Agris Suveizda

Cipulim pirmā uzvara karjerā, Kalendam - pirmā medaļa
Emīls Cipulis. Foto: Viesturs Lācis/bobslejs.lv

Ar lieliskiem rezultātiem turpina priecēt Latvijas četrinieku komandas Eiropas kausa izcīņā bobslejā. Austrijā, Īglsas trasē notiekošajā posmā šodien tika aizvadītas šīs sezonas sestās sacensības četrinieku konkurencē Eiropas kausa ieskaitē, un tajās abas Latvijas komandas izcīnīja medaļas - Emīla Cipuļa četriniekam uzvara, bet Jēkabs Kalenda ar savu komandu izcīnīja trešo vietu, informējusi Latvijas Bobsleja un skeletona federācija. Cipulim šī ir pirmā uzvara starptautiskās sacensībās, savukārt Kalendam - pirmā medaļa.

Lielā sniega daudzuma dēļ vēl pirms sacensībām tika nolemts, ka šodien notiks tikai viens brauciens. Šoreiz šis lēmums nāca par labu abām Latvijas ekipāžām, kuras izmantoja vienīgo doto iespēju un pjedestālu nokārtoja ar vienu piegājienu. Šoreiz īpaši jāizceļ abas komandas startā- Cipulis ar stūmējiem Dāvi Spriņģi, Matīsu Mikni un Edgaru Nemmi bija pārliecinoši ātrākie, tikmēr Kalendas četrinieks ar stūmējiem Ivo Danu Kleinbergu, Lauri Kaufmani un Kristu Lindenblatu startā bija otrie (5,13 sekundes).

Eiropas kausa 6. posms Īglsā

VEkipāžaValstsLaiks
1.Cipulis/Nemme/Spriņģis/MiknisLatvija50.88
2.Zemmlers/Šenks/Pešks/PaulsVācija+0.35
3.Kalenda/Kleinbergs/Lindenblats/KaufmanisLatvija+0.51
4.Illmans/Proske/Laurencs/TašeVācija+0.54
5.Roners/Heršpergers/Džumma/RolliŠveice+0.56
6.Dvoržāks/Burešs/Prohāzka/ZāleskisČehija+0.69

Pieteiktas 20, startēja un finišēja 19 ekipāžas

Pēc sacensībām ļoti gandarīts bija Latvijas izlases treneris Sandis Prūsis: "Ko vēl var vēlēties? Daudz augstāk jau arī nemaz vairs nav kur kāpt - ir ļoti labi! Protams, prieks, ka smagais darbs ir atmaksājies ar divām medaļām, pirms dodamies nelielā atelpā. Šis tiešām bija smags darbs visai komandai, bet jo īpaši pilotiem, kuriem nav bijusi neviena brīva diena - tikai pārbraucieni, un pārējā laikā tikai smags darbs. Šis bija ļoti noderīgs un vērtīgs posms visai komandas nākotnei - ir ielikti labi pamati, lai strādātu tālāk." Vakar Kalenda izpildīja Pasaules kausa kvalifikāciju, tiesa, finišu sasniedza uz sāniem. "Jebkurš kritiens ir nepatīkams, pēc tam nevari būt drošs, vai sportistiem viss ir labi un vai tehnikai viss ir labi, bet jāsaka, ka šoreiz kritiens par laimi bija maigs un visiem viss ir kārtībā," federācijas mājaslapā teica Prūsis.

Tālāk Latvijas komanda dodas mājās, un nākamo nedēļu katrs sportists trenēsies pēc individuālas programmas, bet jau no 19.decembra sāksies treniņnometne Siguldā. "Uzrīkosim testus, pārliecināsimies, kādā līmenī šobrīd ir katrs no sportistiem un tad izlemsim, kādā sastāvā sāksim dalību Pasaules kausā jau Vinterbergas posmā janvāra sākumā. Bet jau tagad varu teikt, ka Vinterbergā sāksim ar šiem pašiem diviem pilotiem, kas sevi ir labi apliecinājuši un nopelnījuši atrasties starp labākajiem un cīnīties jau augstākajā līgā. Tagad Eiropas kausā bijām ar 12 stūmējiem, tik daudz, visticamāk, mums vairs nebūs Pasaules kausā, jo ir plāns, ka mūsu jaunākie piloti sāks dalību Eiropas kausā pēc Jaunā gada. Pēc mūsu nometnes Siguldā arī sapratīsim, kā spējam komandas nokomplektēt," tā Sandis Prūsis par plāniem tuvākajās nedēļās.

Jau 25.decembrī komanda nepilnā sastāvā, tikai ar divnieku kamanām, dosies iemēģināt šī gada Pasaules čempionāta trasi - Sanktmoricu Šveicē, bet pēc tam jau sāks oficiālos treniņus Vinterbergas trasē Vācijā, kur 7. un 8.janvārī notiks Pasaules kausa ceturtais posms. Eiropas kausa kopvērtējumā Cipulis ar 430 punktiem ir 4.vietā divnieku konkurencē, bet ar 654 punktiem ir līderis četrinieku vidū. Savukārt Kalenda ar 312 punktiem ir 10.vietā divniekos, bet četriniekos - 6.vietā ar 502 punktiem. IBSF kopējā reitingā divniekos Cipulis ir 22.vietā, bet Kalenda - 36.vietā; četriniekos Cipulim 16.vieta, bet Kalendam - 24.pozīcija.

Izmantotie resursi:
https://bobslejs.lv/raksts/cipula-c...
https://www.ibsf.org/en/component/e...

  +3 [+] [-]

, 2022-12-10 14:22, pirms gada
👍

  +1 [+] [-]

, 2022-12-10 15:22, pirms gada
Vel uz 10gadiem ljimaki ielikti bus renee

  -4 [+] [-]

, 2022-12-10 16:18, pirms gada
Sētas līmeńa mači

  +2 [+] [-]

, 2022-12-10 16:28, pirms gada
Kā līdzjutējam, ļoti patīkami. Ir vērojama bobsleja pēctecība. Lai veicas turpmāk!

  +1 [+] [-]

, 2022-12-10 16:36, pirms gada
Labas ziņas bobsleja faniem!

  +1 [+] [-]

, 2022-12-10 16:49, pirms gada
Suveizda laikam cenšas piepelnīties uz Ziemassvētkiem. Viens raksts pēc otra. Žēl ka kļūdas ir absolūti visos rakstos.

     [+] [-]

, 2022-12-10 17:35, pirms gada
Rūjienas Niknais rakstīja: Sētas līmeńa mači
https://www.youtube.com/watch?v=yy7...

  +2 [+] [-]

, 2022-12-10 17:58, pirms gada
Gaisma tuneļa galā.

     [+] [-]

, 2022-12-10 18:03, pirms gada
Tātad ar bobsleju nav tik traki, gan jau pasaules kausā 10-niekā kādu reizi ielauzīsies, īpaši četriniekos.