Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:12, Did:0, useCase: 3

Ķibermanis pēc pirmā brauciena bronzas pozīcijā, vadībā Frīdrihs

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Ķibermanis pēc pirmā brauciena bronzas pozīcijā, vadībā Frīdrihs
Oskars Ķibermanis un Matīss Miknis. Foto: Romāns Kokšarovs/f64

Siguldā sākusies Pasaules kausa bobslejā sezonā, un pēc pirmā brauciena divniekiem Oskara Ķibermaņa pilotētā ekipāža ieņem trešo vietu, atpaliekot no Frančesko Frīdriha un Benžamina Maiera. Savukārt Ralfs Bērziņš pēc pirmā brauciena ir 12. vietā.

Pirmo nopietno pieteikumu uzvarai izdarīja austrieša divnieks ar pilotu Benžaminu Maieru, kuri sasniedza jaunu Siguldas trases rekordu – 50,11 sekundes. Tomēr pēc finiša bija redzams, ka Maieru vajā veselības problēmas, kājas savainojums, tādējādi bija skaidrs, ka noturēt vadību otrajā braucienā būs smags uzdevums.

Kā devītais trasē devās Oskara Ķibermaņa un Matīsa Mikņa duets, un viņi sasniedza jaunu starta rekordu – 4,87 sekundes. Tomēr trases vidū sekoja kļūdas, kuru dēļ beigās ātrums atpalika no konkurentiem, un Ķibermanis austriešiem zaudēja 0,03 sekundes. "Varēja labāk. Augšdaļā bija pāris kļūdiņas, lejasdaļa bija laba," sarunā ar LTV7 teica Ķibermanis. Kā vietas, kas kliboja, viņš nosauca trešo un ceturto virāžu, kā arī 11.

Tūdaļ pēc tam trasē devās Frančesko Frīdrihs, kurš par 0,05 sekundēm uzlaboja starta rekordu, aizvadīja ļoti pārliecinošu braucienu un konkurentus atstāja aiz muguras – Maiers atpalika ceturtdaļsekundi, Ķibermanis vēl vairāk. Ar šādu sniegumu demonstrējošu Frīdrihu konkurēt bija ļoti grūti. Savukārt cits vācietis Niko Valters nespēja apsteigt Austrijas un Latvijas duetus, iekārtojoties ceturtajā vietā.

Savukārt Ralfam Bērziņam un Dāvim Spriņģim neizdevās ielauzties starp desmit labākajiem – trases augšā tika pielaistas kļūdas, sekoja kvalitatīvs brauciens, tomēr ātruma deficītu neizdevās kompensēt. "Gribējās ātrāku startu un augšā bija kļūdas," secināja Bērziņš. "Otrajā jābūt labāk. Augšā kļūdu dēļ sadzēsās ātrums. Lejā izdevās, bet bija niansītes, kuras otrajā braucienā izlabot."

Kā priekšpēdējais trasē devās šveicieša Mihaela Vogta pilotētais divnieks, un tas piedzīvoja kritienu. Finišs tika sasniegts uz boba sāniem, taču, ņemot vērā faktu, ka piedalījās tikai 18 ekipāžas, dalība otrajā braucienā tāpat bija rokā.

Otrais brauciens sāksies pulksten 14:30.

Pasaules kausa pirmais posms Siguldā

VPilotsValstsLaiks
1.F. FrīdrihsVācija49.86
2.B. MaiersAustrija+0.25
3.O. ĶibermanisLatvija+0.28
4.N. ValtersVācija+0.43
5.D. DvoržāksČehija+0.46
6.M. AdrijanovsKrievija+0.47
12.R. BērziņšLatvija+0.70

     [+] [-]

, 2018-12-08 14:11, pirms 5 gadiem
Kopumā uz Ķibermani nebija tik lielas cerības kā uz Dukuru (skeletonā), ja Ķebermanis būs otrais būs liels prieks jo Frīdrihs startu paņēma tākā OS, tātad izcila fiziskā sagatavotība šobrīd!

     [+] [-]

, 2018-12-08 14:12, pirms 5 gadiem
Prieks par jauno Bērziņu nobrauca labi, bet kāpēc čalim nav ātrākās lieces pieliktas, daudzi saka ka bijis netipiski lēns brauciens un redzot ka nebija rupju kļūdu tā interesanti!