Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:12, Did:0, useCase: 3

Cipulis desmitniekā sezonas pirmajā PK bobslejā, Frīdrihs tikai sestais

Agris Suveizda

Cipulis desmitniekā sezonas pirmajā PK bobslejā, Frīdrihs tikai sestais
Foto: Viesturs Lācis/bobslejs.lv

Vinterbergas trasē Vācijā norit Pasaules kausa ceturtais posms bobslejā, un beidzot Pasaules kausa sezonu sākuši arī Latvijas bobslejisti. Emīla Cipuļa un Matīsa Mikņa divnieks posmu noslēdza septītajā vietā, bet Jēkaba Kalendas pilotētais divnieks 14. pozīcijā.

Pirmais brauciens

Kalendam un Kleinbergam bija ceturtais ātrākais starts (5,18 sekundes), Cipulim un Miknim – piektais (5,19), bet finišā augstāk bija Cipuļa un Mikņa ekipāža, kas līderiem Johannesam Lohneram un Georgam Flaišhaueram zaudēja 0,56 sekundes. No sestajā vietā esošajiem šveiciešiem Zīmona Frīdli un Andrēasa Hāsa latvieši atpaliek 0,12 sekundes, bet tikai par trim simtdaļām apsteidz čehus Dominiku Dvoržāku un Jahimu Prohāzku.

Kalendam un Kleinbergam finišā 14. vieta, gandrīz sekundi zaudējot līderiem, tikai divas simtdaļas zaudējot itāļu pilotam Matijam Variolam un tikai 13 simtdaļas atpaliekot no vienpadsmitās vietas. Divas ekipāžas no Kalendas un Kleinberga gan arī atpaliek tikai piecas simtdaļās.

Pirmās divas vietas pēc pirmā brauciena ieņem vācieši, taču sezonas līdera Frančesko Frīdriha divnieks ir tikai piektajā vietā – Lohners par 10 simtdaļām apsteidz tautieti Kristofu Hāferu, ceturtā vieta ir vēl četras simtdaļas tālāk, bet Frīdrihs no četrinieka atpaliek par 18 simtdaļām. Pirmajos divos posmos Frīdrihs triumfēja abās divnieku un abās četrinieku sacensībās, uzvarot četros no sešiem braucieniem, bet trešajā posmā bija otrais gan divniekos, gan četriniekos. Zemāk par ceturto vietu vienā braucienā Frīdrihs līdz šim šajā sezonā gan vēl nebija bijis.

Otrais brauciens

Otrajā braucienā Cipulis pacēlās par pozīciju, tādējādi sacensības noslēdzot septītajā vietā. Tikmēr Jēkabs Kalenda nosargāja 14. vietu. Kalenda otrajā braucienā startu iestūma sliktāk nekā pirmajā (5.21 sekunde), bet trasē viņš bija pārliecinoši labāks par čehu otrās ekipāžas pilotu. Uzrādītais laiks bija labāks nekā pirmajā braucienā (56.40), taču vēl ātrāks bija vietu zemāk esošais ķīnietis, tāpēc beigās abi dalīja 14. vietu ar vienādu laiku.

Labāk veicās Cipulim, kurš ar veiksmīgu otro braucienu apsteidza austrieti Traihlu. Latvijas pirmā šī brīža ekipāža sacensības noslēdza uzreiz aiz labākā sešinieka - septītajā vietā.

Par sacensību uzvarētāju kļuva Johanesa Lohnera pilotētā ekipāža, kas par 0.14 sekundēm apsteidza šveicieti Fogtu. Otrās vietas ieguvējs ar sekmīgu otro braucienu prata no ceturtās vietas pacelties uz sudraba pozīcijām. Trešo vietu izcīnīja brits Breds Hals, kurš uzlaboja braukšanu un apsteidza vācieti Hāferu.

Tikai sesto vietu izcīnīja Frančesko Frīdrihs, kurš gan sacensībās piedalījās ar mikrotraumu, daudz neieskrienoties starta ieskrējienā.

Latvijas ekipāžas pirmos trīs Pasaules kausa posmus Ziemeļamerikā izlaida un piedalījās Eiropas kausā. Divnieku kopvērtējumā Cipulim ir ceturtā un Kalendam – desmitā vieta, bet četriniekos Cipulis ir kopvērtējuma līderis un Kalenda atrodas sestajā pozīcijā.

Pasaules kausa 4. posms Vinterbergā, divnieki vīriešiem

VEkipāžaValstsLaiks
1.Lohners/FlaišhauersVācija1:51.17
2.Fogts/MišelsŠveice+0.14
3.Hols/LorenssLielbritānija+0.27
4.Hāfers/ZommersVācija+0.31
5.Frīdli/HāssŠveice+0.70
6.Frīdrihs/MargissVācija+0.87
7.Cipulis/MiknisLatvija+1.15
8.Dvoržāks/ProhāzkaČehija+1.17
9.Traihls/HūbersAustrija+1.37
10.Roners/RolliŠveice+1.45
14.Kalenda/KleinbergsLatvija+1.76

Piedalās 18 ekipāžas

  +1 [+] [-]

, 2023-01-07 17:39, pirms gada
Ko tu te pīpē Agri?
Vienkāršāk nav ierakstīt, ka Cipulis izcīna 7.vietu sezonas pirmajā Pasaules kausa posmā, nevis desmitniekā. Ir atšķirība, 7.vieta vai 10.vieta
Un Kalendam bija debija Pasaules kausā, bet tu to nesaprast.
Ko piemini Frīdihu, ja viņš tikai top10, bet mūsējo Kalendu nepiemini?

     [+] [-]

, 2023-01-08 10:52, pirms gada
rene šogad švaka, sportisti pensijā - tos kas palikuši pat nerāda.