Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:12, Did:0, useCase: 3

Latvijas bobslejisti nedēļas nogalē atgriezīsies Pasaules kausa apritē

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Latvijas bobslejisti nedēļas nogalē atgriezīsies Pasaules kausa apritē
Foto: Bobslejs.lv

Latvijas Bobsleja un skeletona federācija informē, ka šajā nedēļas nogalē Emīla Cipuļa un Jēkaba Kalendas komandas atgriezīsies Pasaules kausa apritē. Sestdien un svētdien Pasaules kauss atsāksies ar sacensībām Eiropā, šoreiz posmam notiekot Vācijas Vinterbergas trasē. Latvijas bobsleja izlase uzsākusi jaunu sadarbību ar "Optibet", kura simbolika turpmāk būs redzama uz Latvijas bobsleja kamanām un sportistu inventāra.

Jau šajā nedēļas nogalē pēc svētku brīvdienām atsākas Pasaules kausa izcīņa bobslejā un skeletonā. Pirmie trīs posmi tika aizvadīti Ziemeļamerikas trasēs, bet šonedēļ tūre atgriežas Eiropā ar sacensībām Vācijas trasē Vinterbergā. Gan divnieku, gan četrinieku sacensībās Latviju pārstāvēs divas ekipāžas – Emīla Cipuļa un Jēkaba Kalendas komandas.

Šīs sezonas pirmajos posmos startēja ne vairāk par 13 ekipāžām katrā disciplīnā, bet jau šonedēļ konkurence krietni vien palielināsies, jo dalībnieku skaits ir ievērojami lielāks. Kopā bobsleja sacensībām pieteikta 21 ekipāža no 13 valstīm. Vēl bez Latvijas sportistiem debiju šīs sezonas Pasaules kausa izcīņā piedzīvos Ķīnas komanda ar pilotu Lī Čuņianu, Martins Krancs no Lihtenšteinas, Drazens Siličs no Horvātijas, Mihai Kristians Tentea no Rumānijas, Dominiks Dvoržāks no Čehijas, Timo Roners no Šveices, divas Itālijas komandas ar pilotiem Patriku Baumgartneru un Matia Variolu. Tiesa, šonedēļ ASV komanda piedalīsies tikai sieviešu sacensībās, bet Kanādu vīriešu sacensībās pārstāvēs tikai viena komanda ar pilotu Teiloru Ostinu.

Abi Latvijas piloti Vinterbergas trasē jau ir startējuši. Kalenda pērn šeit piedalījās Eiropas junioru čempionātā, U23 klasē izcīnot sesto vietu divnieku konkurencē. Ar četrinieku Kalenda Vinterbergas trasē startēs pirmo reizi. Cipulis gan pēdējo reizi Vinterbergā bija pirms diviem gadiem.

Startējot Eiropas kausa apritē, abi mūsu piloti sakrājuši ievērojamu punktu summu IBSF reitingā, pēc kura nosaka pirmā brauciena starta vietas – divniekos Cipulis ar 274 punktiem ir 24.vietā, bet Kalenda ar 200 punktiem ir 32.vietā. Četriniekos Cipulis ieņem 15.vietu ar 340 izcīnītiem punktiem, kamēr Kalendas kontā – 278 punkti un 19.vieta 44 komandu konkurencē.

Abās disciplīnās gan kopvērtējuma, gan reitinga līderis ir Frančesko Frīdrihs no Vācijas. Lai arī vācieši joprojām ir favorītu statusā, viņu dominance, salīdzinot ar iepriekšējām sezonām, ir ievērojami mazinājusies, ieviešot korekcijas tehniskajos noteikumos, kas vairs neļauj Vācijas komandām piedalīties sacensībām ar to pašu inventāru, kuru startēja pērn, jo tas vairs neatbilst jaunajiem noteikumiem. Savukārt titulētais Frīdrihs otrdienas treniņbraucienus aizvadīja, nestumjot starta ieskrējienu, kas liek domāt par iegūtu savainojumu pilotam, vēl vairāk ietekmējot Vācijas dominances regresu.

Sestdien plkst.14:30 notiks sacensības divnieku ekipāžām, bet svētdien plkst.15:30 sacentīsies četrinieki. Tiešraide kanālā TV3 Sport Open.

“"Optibet" fokusā vienmēr ir bijusi kvalitatīva sporta dzīves norise un attīstība. Esam klātesoši tiem sporta veidiem, kam jūt līdzi Latvijas sportu mīlošā auditorija, tāpēc priecājos, ka nu to varam paspilgtināt arī ar bobsleja sabiedrību,” pauž "Optibet" zīmola vadītāja Latvijā Zane Liepa. Papildu kvalitatīvam sporta likmju piedāvājumam, "Optibet" iesaistās arī sporta dzīves organizēšanā un atbalstā, lai tas būtu konkurētspējīgs izklaides nozares produkts un lieliska izklaides iespēja visiem interesentiem.

Izmantotie resursi:
https://www.bobslejs.lv/raksts/latv...

     [+] [-]

, 2023-01-05 18:15, pirms gada
Vispār neskatoties uz visu esmu noilgojies pēc šīm reportāžām un Ķipura dabīgajiem pārdzīvojumiem par to kas notiek trasē

     [+] [-]

, 2023-01-05 20:45, pirms gada
Treniņu rezultāti ne īpaši daudzsološi.

     [+] [-]

, 2023-01-05 21:22, pirms gada
Bujumbura rakstīja: Vispār neskatoties uz visu esmu noilgojies pēc šīm reportāžām un Ķipura dabīgajiem pārdzīvojumiem par to kas notiek trasē
Nedomāju ka Ķipurs komentēs bobus tv3 sport kanālā, es ļoti ceru ka nekļūdos un viņa balsi jādzird nebūs.

     [+] [-]

, 2023-01-06 00:39, pirms gada
Interesanti, kas būs mūsu džeka komandās😅
Parasti jau vismaz nosauc kaut kādu sastāvu, bet nu šitie rakstītāji nevaru mazliet pakustināt smadzenes.
Kas šo pilotus stums? Egils Levits, Kariņš un Co?
Davaj zēni, nākamo reizi sazvanaties ar Prūsi un kaut ko uzprasat

     [+] [-]

, 2023-01-06 03:01, pirms gada
Diez gan nepatiesa informācija tiek pasniega, šis tas ir meli, ko autors nav pārliecinājies.
Kalendam debija Pasaules kausā, tu dunduk

     [+] [-]

, 2023-01-06 09:31, pirms gada
Pēc Miņina aiziešanas nesenajā 2010.gadā īpaši nesekoju bobslejam, vairs nav tas azarts.

     [+] [-]

, 2023-01-06 13:27, pirms gada
Leitnants rakstīja: Pēc Miņina aiziešanas nesenajā 2010.gadā īpaši nesekoju bobslejam, vairs nav tas azarts.
Ko tad te vairāk dari?😀 neviens nelika tev komentēt šeit

     [+] [-]

, 2023-01-07 11:35, pirms gada
kur kur rādīs?... Ā skaidrs panorāmas sporta ziņās uzzināšu