Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:12, Did:0, useCase: 3

Cipuļa četrinieks turpina veiksmīgo rezultātu sēriju Eiropas kausa posmos

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Cipuļa četrinieks turpina veiksmīgo rezultātu sēriju Eiropas kausa posmos
Emīls Cipulis. Foto: Viesturs Lācis

Šodien Vācijas Altenbergas trasē Eiropas kausa četrinieku sacensībās bobslejā vēlreiz trešo vietu izcīnīja Emīļa Cipuļa pilotētais četrinieks. Tikmēr Jēkaba Kalendas pilotētais četrinieks iekļuva labāko desmitniekā - devītajā vietā.

Veiksmīgo sēriju Eiropas kausā bobslejā turpinājis Emīla Cipuļa pilotētā četrinieku ekipāža. Līdzīgi kā vakar, arī šodien ceturtajā posmā Altenbergas trasē Cipulis kopā ar stūmējiem Matīsu Mikni, Dāvi Spriņģi un Edgaru Nemmi izcīnīja trešo vietu.

Abos braucienos latviešiem bija ātrākais starts (5.19, 5.17). Pirmajā braucienā tā otrajā daļā viņš zaudēja ātrumu un to noslēdza otrajā vietā, bet otrajā braucienā zaudēja vēl vietu. Otro dienu pēc kārtas uzvaru izcīnīja vācieša Niko Zemlera pilotētā četrinieku ekipāža. Tikmēr otrajā pozīcijā bija Maksimiliāna Ilmana pilotētā ekipāža. Cipulis no uzvarētāja zaudēja 0.55 sekundes.

Labāk šodien veicās Jēkabam Kalendam, kurš kopā ar Mareku Lazdānu, Lauri Kaufmani un Arni Bebrišu finišēja devītajā vietā. Abos braucienos Kalendam ar savu četrinieku padevās piektais ātrākais starts (5.30, 5.29). Pirmo braucienu viņš noslēdza devītajā vietā, bet otrajā viņš bija astotais ātrākais. No uzvarētāja Kalendas pilotētais četrinieks atpalika par 1.85 sekundēm.

Latvijas izlases treneris Sandis Prūsis atzina, ka ir apmierināts ar abu komandu rezultātiem: "Lielākais prieks par Kalendu, kurš šajā trasē ir pirmo reizi un uzreiz jau startē ar četrinieku. Un visvairāk mani priecē, ka šodienas sacīkstēs arī braucieni bija labi - tā vairs nebija cīņa par tikšanu līdz finišam, te bija jau kvalitatīvi braucieni. Šodien abas komandas startēja nedaudz mainītos sastāvos - esam šeit ieradušies 12 sportistu sastāvā, tāpēc meklējam joprojām labākos virknējumus un kaut kas arī sāk parādīties, tikai nelieciet man tagad nosaukt, kādi būs sastāvi līdz sezonas beigām - joprojām testējam un vērojam, kā ir labāk."

Eiropas kausa kopvērtējumā Cipulis ar 424 punktiem ir pārliecinoši otrais, tikai par 22 punktiem atpaliekot no Ilmana. Kalenda 20 pilotu konkurencē ir astotais.

Eiropas kausa izcīņa turpināsies nākamnedēļ Austrijā, Īglsas trasē. Ceturtdien notiks sacensības divniekiem, bet piektdien un sestdien - divas četrinieku sacensības. Mūsu jaunajam pilotam Kalendam pietiek tikai ar vēl vienām veiksmīgi aizvadītām četrinieku sacensībām, lai kvalificētos Pasaules kausa izcīņai četriniekos.

Eiropas kausa posms Altenbergā, četrinieki

V.ČetrinieksValstsLaiks
1.Zemlers/Pešks/Šenks/PolsVācija1:49.85
2.Ilmans/Vobeto/Taške/ProskeVācija+0.46
3.Cipulis/Miknis/Spriņģis/NemmeLatvija+0.55
4.Baumgartners/Fantazini/Mircea/BilotiItālija+0.82
5.Hanihofers/Roders/Gezenhards/KornhardsVācija+1.00
6.Dvoržāks/Prožacka/Burešs/KoprivaČehija+1.50
7.Rohners/Rolli/Heršpergers/GiummaŠveice+1.60
8.Variola/Obou/Batti/PaņiniItālija+1.82
9.Kalenda/Lazdāns/Kaufmanis/BebrišsLatvija+1.85

Izmantotie resursi:
https://www.ibsf.org/en/component/e...
https://bobslejs.lv/raksts/cipula-c...

     [+] [-]

, 2022-12-03 15:52, pirms gada
Otrās škiras sacīkstes sporta veidā kurā pavisam maza konkurence
Sorry, bet nekas ievērības cienīgs

     [+] [-]

, 2022-12-03 17:23, pirms gada
Rūjienas Niknais rakstīja: Otrās škiras sacīkstes sporta veidā kurā pavisam maza konkurence
Sorry, bet nekas ievērības cienīgs
Vecīt, nu labāk jau būtu paklusējis un taupījis savus vārdus...
Bet nu aa jaaa, pareizi, tādiem kā Tu nekad nebūs labi, ja letiņi iebrauc medaļās Eiropas kausos vai citos čempionātos. Kā tos sauc, dīvānu pirdēji😀😀😀

Večiem cepuri nost, ar kaut ko ir jāsāk un jāmauc uz priekšu. Te Eiropas kausā sāks braukt pa medaļām un noteikti pa visam drīz arī Pasaules kausos brauks medaļās. Veči jau startu var iestumt un nobrauks arī😎😎

     [+] [-]

, 2022-12-03 17:26, pirms gada
Kalenda turpat aiz Variolas un Ronera, kuri brauc stipri, stipri ilgāk.