Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:12, Did:0, useCase: 3

Ar ātru otro braucienu Frīdrihs turpina dominēt Pasaules kausa sacensībās

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Ar ātru otro braucienu Frīdrihs turpina dominēt Pasaules kausa sacensībās
Frančesko Frīdrihs. Foto: Viesturs Lācis

Piektdienas vakarā pēc Latvijas laika ASV trasē Pārksitijā notika otrais Pasaules kausa posms bobslejā. Divnieku sacensībās joprojām nepārspēta bija Frančesko Frīdriha pilotētā ekipāža, kas uzvaru izcīnīja ar ātru otro braucienu.

Pasaules kausa otrajā posmā bobslejā divniekiem Pārksitijas trasē ASV nepārspēta joprojām palika vācieša Frančesko Frīdriha pilotētā ekipāža. Frīdrihs triumfēja arī pirmajā posmā Vistlerā, taču panākums Pārksitijā nenāca nemaz tik viegli. Pirmo braucienu titulētais vācietis noslēdza trešajā vietā, taču uzvaru izcīnīja ar visātrāk veikto braucienu otrajā piegājienā. Frīdrihs kļuva par vienīgo, kura pilotētais divnieks braucienā izbrauca zem 48 sekundēm (otrajā 47.67).

Otrais finišēja Lielbritānijas bobslejists Breds Hols, kurš pēc pirmā brauciena bija līderis. Frīdrihs no viņa atpalika par 0.15 sekundēm, taču otro braucienu Hols veica sliktāk nekā pirmo. No otrās uz trešo vietu, salīdzinot pirmo un otro braucienu, atkrita šveicietis Mihaels Fogts. Vēl labāko sešiniekā iekļuva divas Vācijas un viena Šveices ekipāža. Kopumā gan piedalījās tikai 13 ekipāžas.

Pasaules kausa kopvērtējumā pēc diviem posmiem divniekos līderis ir Frīdrihs ar izcīnītiem 450 punktiem. 420 punkti ir britu sportistam Holam, bet 392 Fogtam. Jau šodien Pārksitijā gaidāmas četrinieku sacensības.

Latvijas bobslejisti sezonas ievadā nepiedalās Ziemeļamerikas Pasaules kausa posmos, bet gan startē Eiropas kausa posmos Eiropā. Četriniekos Emīļa Cipuļa pilotētā ekipāža visos trijos posmos tikusi uz goda pjedestāla, tostarp piektdien notikušajā trešajā posmā Vācijas trasē Altenbergā.

PK posms bobslejā Pārksitijā, divnieki

V.DivnieksValstsLaiks
1.F.Frīdrihs/T.MargissVācija1:35.82
2.B.Hols/T.LorenssLielbritānija+0.26
3.M.Fogts/S.MihelsŠveice+0.32
4.J.Lohners/F.BauersVācija+0.40
5.K.Hāfers/M.ZommersVācija+0.47
6.S.Frīdli/A.HāssŠveice+0.96

Izmantotie resursi:
https://www.ibsf.org/en/news/8-bobs...
https://www.ibsf.org/en/component/e...