Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:12, Did:0, useCase: 3

Prūsis: ''Būšu priecīgs, ja būsim sešiniekā ar domu, ka varam cīnīties par ko augstāku''

Kristiāns Dilāns
Kristiāns Dilāns

Prūsis: ''Būšu priecīgs, ja būsim sešiniekā ar domu, ka varam cīnīties par ko augstāku''
Sandis Prūsis. Foto: F64

Ceturtdien Latvijas Bobsleja un skeletona federācija (LBSF) aizvadīja preses konferenci pirms gaidāmās sezonas. Bobsleja izlases galvenais treneris Sandis Prūsis atklāja, par kādiem sasniegumiem būs priecīgs gaidāmajā sezonā, un portālam ''Sportacentrs.com'' ieskicēja potenciālās ekipāžas.

''Apzinos, ka pasaules čempionāts ir Vācijas trasē. Nezinu kāpēc, bet tur nav neviena Eiropas kausa posma, kas citus gadus tā ir bijis, un nav neviena starptautiskā oficiālā treniņu nedēļa. Būtībā Vinterbergas trase ir nobloķēta. Tas nozīmē, ka trīs vācieši ir stabili. Runājot par vadošo ekipāžu, būšu priecīgs, ja būsim sešiniekā ar domu, ka varam cīnīties par ko augstāku. Runājot par otru ekipāžu, ir jāskatās reāli. Līdz februārim vēl ir jāizdzīvo. Es uz viņu [Jēkabu Kalendu] skatos nevis šīs sezonas griezumā, bet ilgtermiņā, jo viņš tiešām ir perspektīvs čalis. Negribas daudzas lietas sasteigt, lai gan viņš mazliet ir apsteidzis laiku, pagājušajā gadā aizbraucot tik tālu, cik viņam vēl nevajadzēja,'' Latvijas bobsleja izlases mērķus iezīmēja tās galvenais treneris Sandis Prūsis, izsakot arī savu prognozi par potenciālajiem rezultātiem.

''Sastāvs ir liels. Tā kā pagājušajā gadā Eiropas kausā bija lielāks sportistu skaits, arī apkalpojošais personāls bija nedaudz lielāks. Šogad sastāvs ir mazliet lielāks nekā parasti. Kāpēc? Tāpēc, ka apvienojām Eiropas kausa un Pasaules kausa komandas. Skaitļos tas izskatās sekojoši – desmit sportisti un pieci apkalpojošā personāla darbinieki,'' Latvijas bobsleja izlases kopējo sastāvu ieskicēja Sandis Prūsis.

Latvijas bobsleja izlases galvenais stūrmanis Prūsis arī portālam ''Sportacentrs.com'' atklāja potenciālās divnieku un četrinieku ekipāžas, piebilstot, ka tādas tās izskatītos, ja sacensības norisinātos 5. novembrī: ''Pirmā ekipāža būtu Emīls Cipulis, Dāvis Spriņģis, Matīss Miknis un Krists Lindenblats, bet otrā ekipāža būtu Jēkabs Kalenda, Dāvis Kaufmanis, Lauris Kaufmanis un Mairis Kļava. Divniekos ir Cipulis un Miknis, bet otrs divnieks, iespējams, būtu Kalenda un Dāvis Kaufmanis.''

     [+] [-]

, 2023-11-03 23:16, pirms pusgada
Kaufmanis vairs nepilotēs un atkal ir pārgājis stūmējos? Vai ir vēl kāds pilots bez Cipuļa un Kalendas?

     [+] [-]

, 2023-11-04 02:10, pirms pusgada
uz doto momentu skeletā,un bobos viss ir sacūkots...atliek kamanas!

     [+] [-]

, 2023-11-04 11:21, pirms pusgada
Damokla_zobens_23 rakstīja: Kaufmanis vairs nepilotēs un atkal ir pārgājis stūmējos? Vai ir vēl kāds pilots bez Cipuļa un Kalendas?
Prūsis SS teica,ka ir 4,5 piloti

Kaufmanis tagad stums,jo Ek pats nevar braukt un pāris stūmēji savainoti

     [+] [-]

, 2023-11-04 11:28, pirms pusgada
daleic-1 rakstīja: Prūsis SS teica,ka ir 4,5 piloti

Kaufmanis tagad stums,jo Ek pats nevar braukt un pāris stūmēji savainoti
Bet šajā rakstu sērijā bija minēts, ka PK un EK komandas ir apvienojušās, bet tad sanāk, ka EK komandas vairs nav. Varbūt kaut ko pārpratu.