Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:11, Did:0, useCase: 3

Sabule ar 80. vietu labākā no trim latvietēm Eiropas čempionāta sprintā

Tomass Neuss Lucs
Tomass Neuss Lucs

Sabule ar 80. vietu labākā no trim latvietēm Eiropas čempionāta sprintā
Annija Sabule. Foto: Igor Stančik

Vācijā notiekošajā Eiropas čempionātā (EČ) biatlonā 7,5 sprintu aizvadīja sievietes. Annija Sabule finišēja 80. vietā, Inese Golubeva labāko simtnieka beigās, bet Līva Šahno apsteidza piecas sportistes. Tas nozīmē, ka iedzīšanas sacīkstes norisināsies bez Latvijas līdzdalības.

# Pagājušā gadā par Eiropas čempioni tieši šajā disciplīnā kļuva Latvijas vadošā biatloniste Baiba Bendika, kurā šobrīd aktīvi gatavojas februārī gaidāmajām Pekinas olimpiskajām spēlēm.

# Ja trešdien 15 km klasikā Latviju pārstāvēja tikai Annija Sabule, iegūstot 85. vietu, tad šodien pievienojās divas juniores – Inese Golubeva un Līva Šahno. Abas EČ debitantes šosezon ņem dalību IBU kausa izcīņas posmos.

# Vislabāko rezultātu no latvietēm sasniedza 24 gadus vecā Sabule, kura bija astotā ātrākā šāvēja. Viņa abās šaušanās neaizvēra vienu mērķi, precīzāk, garām lidoja tieši pēdējā lode, finišējot 80. vietā.

# Viena kļūda guļus un viena stāvus bija arī 97. vietas ieguvējai 20 gadīgajai Golubevai, bet pagalam neveiksmīgi šāva divus gadus jaunākā Šahno, kopā sakrājot septiņus soda apļus un ierindojoties 101. vietā.

# Latvietes kā ierasts bija starp lēnākajām slēpotājām – Sabule 94., Šahno 97. un Golubeva apaļi 100. Inese līderei tikai tīrajā slēpojumā jau piekāpās piecas minūtes un 11 sekundes.

# Līdzīgi kā vīriem, arī dāmām, salīdzinot ar klasiku, citas medaļu ieguvējas. Zelta godalgu izcīnīja norvēģiete Ragnhilda Femšteinevika, par 3,7 apsteidzot otrās vietas ieguvēju pieredzējušo un titulēto vācieti Francisku Hildebrandi. Pieļaujot vienu kļūdu, bronzu ieguva cita Vācijas sportiste Janīna Hetika, kura, tāpat kā Hildebranda, regulāri startē Pasaules kausa posmos.

# Rītdien gaidāmas iedzīšanas sacīkstes, bet svētdien čempionāts noslēgsies ar abām pāru stafetēm.

Eiropas čempionāts, 7,5 km sprints sievietēm

V.BiatlonisteValstsKļūdasLaiks
1.R. FeimšteinevikaNorvēģija021:52.7
2.F. HildebrandaVācija0+3.7
3.J. HetikaVācija1+25.9
4.A. StremousaMoldova1+33.5
5.L. DžīnmonāFrancija0+37.2
6.I. KručinkinaBaltkrievija1+39.4
80.A. SabuleLatvija2+3:48.7
97.I. GolubevaLatvija2+5:50.8
101.L. ŠahnoLatvija7+7:45.3

Piedalījās 106 biatlonistes

  +3 [+] [-]

, 2022-01-28 18:43, pirms 2 gadiem
Sabule palikusi bez PK kvalifikācijas trešajam trimestrim. Šodien pietrūka 11 sekundes, lai tiktu pie pietiekamiem IBU kvalifikācijas punktiem. Nākamnedēļ ir divi IBU kausa sprinti Čehijā. Tur jau prasīsies augstāks rezultāts (jo šis posms jau skaitīsies trešajā trimestrī). Ja sašaus pa nullēm un ļoti labi slīdēs slēpes, tad ir cerības tikt zem 125 IBU QP.

  +1 [+] [-]

, 2022-01-28 20:09, pirms 2 gadiem
Vinja ar koceneem sleepo?

     [+] [-]

, 2022-02-05 20:24, pirms 2 gadiem
Kāda vajadzība pēc Sabules PK posmos,ja viņa IBU kausos ir pilnīga nulle,es tiešām nesaprotu jēgu tādai federācijas darbībai.Tad jau labāk lai vizina riņķi kādu perspektīvu jaunieti.
Arī Buliņas ir noiets etaps,jo junioru kausos viņām jau ierādīja viņu vietu.Ja pie savām vienaudzēm tu stabili neskrien 10-kā,tad tālāk uz rezultātu nav īpaši ko cerēt,jo sevišķi šodien,kad EPO ēra ir beigusies.
Tas jau pat nespeciālistam ir redzams,ka bijušās maucēju lielvalstis ir stipri pierautas pie mieta.Vēl ir daži,kas ir dabūjuši zīmes par terapeitiskiem izņēmumiem,ka slimo ar astmu un ta nu puš vēl uz nebēdu.LV jau ar ir daži kadri,kam ir tādas zīmes,bet laikam jau tā lieta drīz beigsies.