Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:11, Did:0, useCase: 3

Bendiku iedzīšanā pieviļ trešā šaušana, mājiniecēm dubultuzvara

Tomass Neuss Lucs
Tomass Neuss Lucs

Bendiku iedzīšanā pieviļ trešā šaušana, mājiniecēm dubultuzvara
Baiba Bendika. Foto: Igor Stančik

Holmenkollenē, Norvēģijā, notiekošais Pasaules kausa biatlonā sezonas noslēdzošais posms turpinājās ar 10 km iedzīšanu sievietēm. Pirmās divas vietas izcīnīja mājinieces norvēģietes, savukārt vienīgā Latvijas pārstāve Baiba Bendika ar trešajā šaušanā nopelnītajām trim kļūdām finišēja 29. vietā, kas gan neliegs dalību svētdien gaidāmajā masu startā.

# Latvijas vadošā biatloniste Baiba Bendika piektdien sprinta distancē, šaujot nekļūdīgi, ar 13. vietu sasniedza otro labāko rezultātu sezonā. Sportistei tā bija arī tikai otrā reize sezonā, kad izdevās aizvērt visus mērķus.

# Līdz ar to Bendika iedzīšanu uzsāka ar 13. starta numuru, minūti un 14 sekundes aiz sprinta uzvarētājas Tirilas Ekhofas no Norvēģijas.

# Pirmajā šaušanā Baiba bija precīza, taču, pirmo apli noslēpojot kā otra lēnākā, atkrita par vienu pozīciju – uz 14. vietu. Arī otrajā guļus šaušanā Bendika aizvēra visus mērķus, atgūstot 13. pozīciju un no labāko desmitnieka atpaliekot 14 sekundes. Pēc divām ugunslīnijām līdere bija norvēģiete Marte Olsbu Reiselanna, tuvāko konkurenci apsteidzot par 20 sekundēm, bet Bendiku – par divām minūtēm un piecām sekundēm.

# Ļoti neveiksmīgi latviete aizvadīja pirmo stāvus šaušanu, trāpot tikai divos no pieciem mērķiem. Tajā brīdī viņa noslēdza Top 30. Noslēdzošajā ugunslīnijā Bendika spēja atgūt precizitāti, sašaujot visus mērķus. Finišu cēsiniece sasniedza 29. vietā, kas iedzīšanā ir labākais sezonas rezultāts.

# Latvijas biatlonistei kopumā 47. ātrums distancē (+1:49.3) un 12. šaušanas laiks.

# Pārliecinošu uzvaru tomēr izdevās iegūt sprinta uzvarētājai Ekhofai, savu tautieti Reiselannu apsteidzot gandrīz par 25 sekundēm. Par spīti tam, Reiselanna uzvarēja šīs distances kopvērtējumā, izcīnīdama Mazo kristāla globusu. Savukārt pirmo reizi sezonā uz goda pjedestāla kāpa slovākiete Paulīna Fialkova, kura šodien veica izcili precīzu šaušanu.

# Veiksmīgais posms Norvēģijā, visticamāk, Bendikai dos vietu arī 12.5 kilometru masu startā, kas notiks svētdien. Pēc organizatoru mājaslapā sniegtās informācijas, biatloniste šobrīd ir iekļauta provizoriskajā sastāvā ar 30. numuru.

Pasaules kauss biatlonā, 10 km iedzīšana sievietēm

VSportisteValstsLaiksKļūdas
1.T. EkhofaNorvēģija29:55.72
2.M.O. ReiselannaNorvēģija+24.92
3.P. FialkovaSlovākija+50.50
4.A. Ševaljē-BušēFrancija+59.01
5.D. HermaneVācija+1:05.22
6.L.T. HauzereAustrija+1:11.03
29.B. BendikaLatvija+3:35.53

Piedalījās 58, finišēja 53 biatlonistes

  +1 [+] [-]

, 2022-03-19 14:40, pirms 2 gadiem
Jā, ātrums kaut kur pazudis!
Slēpts komentārs: vanagz

  +1 [+] [-]

, 2022-03-19 15:07, pirms 2 gadiem
IBU mājas lapā Bendika ielikta masu startā kā 28.
https://www.biathlonworld.com/start...
Slēpts komentārs: vanagz
Slēpts komentārs: vanagz
Slēpts komentārs: vanagz
Slēpts komentārs: vanagz
Slēpts komentārs: vanagz

     [+] [-]

, 2022-03-19 17:27, pirms 2 gadiem
Interesanti, gribētos uzzināt, vai šāda pieeja ir taktisks uzstādījums no treneriem, vai arī pati izlēmusi lietas pamainīt - samazināt ātrumu trasē, lai sašautu mērķus. Un ja šāda pieeja darbojas, tad pakāpeniski palielināt ātrumu, lai atrastu ideālo komforta zonu. Jāskatās, ko izdarīs rītdienas masu startā.

Protams, nevar arī izslēgt vienkārši formas nolaišanos, tomēr tas īsti nesaskan ar šaušanas precizitāti (tas, kas šodien notika 3. šaušanā varēja notikt ar jebkuru).

     [+] [-]

, 2022-03-19 17:54, pirms 2 gadiem
Kuri ir tie pārgudreļi, kas te mīnusus liek? Liec kaut 100, vnk redzot kā SC strādā arvien zemiskākā līmenī, pat iepriekš biatlona komentāru autori, kas zināja par ko raksta ir pazuduši. Pārzināja biatlonu....
Tagad, SC patieso informāciju uzraksta ar 3h novēlošanos, kas samazina arī pārraižu skatītāju skaitu, jo tie, kas ap 16 lasīja rakstu diez vai rīt skatīsies, pat esot biatlonā sekotājs televīzijā,jo tur bija diezgan spēcīgs teksts, lai patiesi domātu, ka Baiba masiniekā netiek....
Celmiņ, klapē savu blusu kantori ciet vai beidzot nāc pie prāta un nolīgst žurnālistus, kas paši prot rakstīt un maksā normālas algas.....