Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:11, Did:0, useCase: 3

Birkentāls izcīna astoto vietu pasaules čempionātā jauniešiem

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Birkentāls izcīna astoto vietu pasaules čempionātā jauniešiem
Renārs Birkentāls. Foto: No sportista Instagram profila

Šodien pasaules čempionātā biatlonā jauniešiem astoto vietu 12,5 kilometru individuālajā distancē izcīnījis 18 gadus vecais Renārs Birkentāls, kurš no uzvarētāja atpalika nepilnas divas minūtes.

Uzvaras laurus plūca norvēģis Martins Nevlanns, kurš neaizvēra trīs mērķus un kura finiša laiks bija 36 minūtes un 36,4 sekundes.

Sudrabu izcīnīja francūzis Damjēns Levē, kurš ugunslīnijā kļūdījās vienu reizi un čempionam zaudēja 12,9 sekundes. Trešais ar diviem neaizvērtiem mērķiem un 30,7 sekunžu deficītu bija francūzis Ēriks Perro.

Birkentāls šautuvē kļūdījās tika vienu reizi, Nevlannam zaudējot vienu minūti un 57,6 sekundes.

Tikmēr Kirils Matjuhins kļūdījās trīs reizes, no čempiona atpaliekot trīs minūtes un 18,8 sekundes, kas deva 20.vietu. Trasē Matjuhinam bija 25. ātrākais solis, bet nieka sešas sekundes desmitdaļas lēnāks bija Birkentāls.

Vēl no Latvijas biatlonistiem Ņikita Kondrašovs kļūdījās sešas reizes un atpalika teju 12 minūtes, kas deva 83.pozīciju 100 finišējušo sportistu konkurencē, bet Imants Maļina neizgāja uz starta.

Vēlāk desmit kilometru individuālajā distancē uzvaru svinēja šveiciete Lea Meiere, kura kļūdījās divreiz, finišēdama pēc 33 minūtēm un 52,4 sekundēm.

No latvietēm labāko rezultātu uzrādīja Inese Golubeva, kura neaizvēra trīs mērķus, uzvarētājai zaudēja nedaudz vairāk kā četras minūtes un ieņēma 45.vietu. Pārējās trīs pašmāju sportistes - Sandra Buliņa, Sanita Buliņa un Līva Šahno - bija līdzās 63., 64. un dalītā 65.vietā 96 finišējušo biatlonistu konkurencē. Viņām ugunslīnijā attiecīgi piecas, septiņas un četras kļūdas.

Pasaules čempionāts jauniešiem un junioriem norisināsies līdz nākamajai svētdienai.

  +4 [+] [-]

, 2020-01-26 14:13, pirms 5 gadiem
Opā! Apsveicu! Ļoti patīkams pārsteigums!

  +6 [+] [-]

, 2020-01-26 14:27, pirms 5 gadiem
Birkentāls malacis! Ir gan pieklājīgs ātrums, gan šaušanas precizitāte ( vienīgi pagaidām ļoti lēni šauj). Te var sanākt kaut kas labs. Matjuhins arī šodien beidzot sašāva normāli. Vēl Mise, Balodis. Galvenais, lai puiši paliek sportā un turpina trenētirs!

  +2 [+] [-]

, 2020-01-26 15:01, pirms 5 gadiem
Damokla zobens rakstīja: Birkentāls malacis! Ir gan pieklājīgs ātrums, gan šaušanas precizitāte ( vienīgi pagaidām ļoti lēni šauj). Te var sanākt kaut kas labs. Matjuhins arī šodien beidzot sašāva normāli. Vēl Mise, Balodis. Galvenais, lai puiši paliek sportā un turpina trenētirs!
Pirms pāris gadiem Deksnis jau ar dabuja šķiet 5. vietu un vasarā beidza karjeru ☹

  +1 [+] [-]

, 2020-01-26 16:38, pirms 5 gadiem
Edgars rakstīja: Pirms pāris gadiem Deksnis jau ar dabuja šķiet 5. vietu un vasarā beidza karjeru ☹
Deksņa gadijumā,ja tu nāc no pilsētas kurā bez tevis vēl ir tādi biatlona cilvēki kā Rastorgujevs Muižnieks Ņedaivodins Deksnis Māsas Buliņas,Lūsa šķiet vēl bijaagrāk Rozenbergs,Nākums.gan jau visus nepieminēju.Visi nosauktie lai arī ir Berkuļa Sverčkova audzēkņi,bet pa lielam katrs dzīvoja pa saviem līdzekļiem,vai saviem atrastajiem sponsoriem.Par Misi,Matjuhinu nesaubos tie turpinās.Madona,Daugavpils atbalsta biatlonu.Cerams arī Birkentāls turpinās

     [+] [-]

, 2020-01-26 21:05, pirms 5 gadiem
Cerams tiešām, ka neatmetīs sportu un sanāks no abiem labi sportiski... negribētos lai līdz ar Rastorgujevu Latvijai beidzas biatlons... bet pagaidām diemžēl neviens pat tuvu viņam nav