Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:11, Did:0, useCase: 3

Autors: Kristiāns Dilāns

Latvijas kvartetam jauniešu PČ biatlonā 16. vieta jauktajā stafetē

Latvijas kvartetam jauniešu PČ biatlonā 16. vieta jauktajā stafetē
Elza Bleidele un Estere Volfa. Foto: Māris Stiprais

Otepē (Igaunija), 23.febr, LETA. Latvijas kvartets piektdien Igaunijā pasaules jauniešu čempionātā biatlonā izcīnīja 16.vietu jauktajā stafetē.

Pirmajā posmā Aleksis Samcevics šaušanā guļus iztērēja trīs rezerves patronas, bet pēc šaušanas stāvus mēroja divus soda apļus. Viņš stafeti Matīsam Meirānam nodeva 19.vietā, līderei Polijai zaudējot divas minūtes un 35,3 sekundes.

Meirāns šaušanā guļus nopelnīja divus soda apļus, bet stāvus šaušanā viņš mērķī raidīja divas no astoņām lodēm un nopelnīja vēl trīs soda apļus. Viņš stafeti Elzai Bleidelei nodeva 19.vietā, līderei Polijai zaudējot sešas minūtes un 38,6 sekundes.

Bleidele šaušanā guļus iztērēja divas rezerves patronas, bet pēc šaušanas stāvus mēroja trīs soda apļus, stafeti Esterei Volfai nododot 18.vietā un līderei Francijai zaudējot deviņas minūtes un 59,8 sekundes.

Volfa abās ugunslīnijās iztērēja pa divām rezerves patronām, Latvijai finišējot 16.vietā un čempioniem francūžiem, kuri mēroja vienu soda apli un iztērēja deviņas rezerves patronas, zaudējot 10 minūtes un 22,9 sekundes.

Francija stafeti veica stundā 26 minūtēs un 4,9 sekundēs, par minūti un 51 sekundi apsteidzot Norvēģiju, tās biatlonistiem mērojot divus soda apļus un iztērējot 11 rezerves patronas, un par divām minūtēm un 37,5 sekundēm - Čehiju, kas finišēja ar vienu soda apli un 13 iztērētām rezerves patronām.

Ceturtā finišēja Somija, piektā - Itālija un sestā - Vācija. Igaunija ieņēma 13.vietu, bet Lietuva, kas tika apdzīta par apli, - 24.vietu.

Latvijas biatlonisti tāpat kā Ziemeļmaķedonija, kas tika apdzīta par apli un ieņēma pēdējo vietu 28 kvartetu sacensībās, mēroja visvairāk soda apļu - desmit, iztērējot arī 21 rezerves patronu.

Par apli tika apdzītas piecu valstu izlases.

Plkst.14 pēc Latvijas laika notiks jauktās stafetes sacensības junioriem.

Pasaules jauniešu un junioru meistarsacīkstes norisināsies līdz 2.martam.

Izmantotie resursi:
LETA


, 2024-02-23 12:46, pirms 5 mēnešiem
Izskatās tuvākā maiņa no Sabules un Patrijuka patālu 🙁 Cik zinu, ar junioriem, kas startēs pēc stundas, tā bilde vēl čābīgāka 🙁🙁
, 2024-02-23 12:52, pirms 5 mēnešiem
"sporta tūristus" audzinām jau kopš bērnu kājas...
, 2024-02-23 13:36, pirms 5 mēnešiem
jautajumi biatlona federacijai
, 2024-02-23 13:53, pirms 5 mēnešiem
Komentāri līmenī.

Skatoties uz rezultātiem - slēpošana ir tīri ok, esam priekšā Šveicei, Kanādai, Ukrainai, ASV. Protams, gribētos būt priekšā Slovākijai un Polijai, vismaz līmenī ar Igauniju, tomēr ņemot vērā soda apļus, nav peļami. Šaušana, protams, traģiska, tomēr to var iemācīt. Ja fiziskā sagatavotība ļaus uz slēpēm parādīt cienījamus rezultātus, tad arī šaušanu laika gaitā varēs sakārtot.
, 2024-02-23 14:23, pirms 5 mēnešiem
Kauns
, 2024-02-23 15:16, pirms 5 mēnešiem
tornis rakstīja: Izskatās tuvākā maiņa no Sabules un Patrijuka patālu 🙁 Cik zinu, ar junioriem, kas startēs pēc stundas, tā bilde vēl čābīgāka 🙁🙁
Junioru stafetes pirmā posma veicējs zaudēja 50 sekundes austrālietim, kurš turklāt bija slēpojis divus soda apļus. Tas tā - par nākotnes perspektīvām.
, 2024-02-23 15:41, pirms 5 mēnešiem
Pālī startēja? Kā var tik katastrofāli šaut? Ārprāts
, 2024-02-23 15:44, pirms 5 mēnešiem
Baraks Osama rakstīja: Junioru stafetes pirmā posma veicējs zaudēja 50 sekundes austrālietim, kurš turklāt bija slēpojis divus soda apļus. Tas tā - par nākotnes perspektīvām.
Nu ja, tāda informācija bija, ka šī junioru blice pavisam švaka.
, 2024-02-23 15:45, pirms 5 mēnešiem
Jaunieši vēl vismaz ar cerību tālā nākotnē...
, 2024-02-23 16:07, pirms 5 mēnešiem
tornis rakstīja: Nu ja, tāda informācija bija, ka šī junioru blice pavisam švaka.
Ja jau tik ļoti par Bleideli un Volfu fano, ka gandrīz pie visiem biatlona rakstiem par viņām iekomentē, tad jau arī zini, ka junioru mums praktiski nav, nevis "junioru blice pavisam švaka". Abas meitenes, kas startēja pie junioriem, ir jauniešu vecumā. Maļina arī izskatās tikai uz PČ paņemts, jo pa sezonu sacensībās gandrīz nav startējis
Tā lūk mums ar paaudžu maiņu biatlonā.
, 2024-02-23 16:34, pirms 5 mēnešiem
Gogelmogels rakstīja: Ja jau tik ļoti par Bleideli un Volfu fano, ka gandrīz pie visiem biatlona rakstiem par viņām iekomentē, tad jau arī zini, ka junioru mums praktiski nav, nevis "junioru blice pavisam švaka". Abas meitenes, kas startēja pie junioriem, ir jauniešu vecumā. Maļina arī izskatās tikai uz PČ paņemts, jo pa sezonu sacensībās gandrīz nav startējis
Tā lūk mums ar paaudžu maiņu biatlonā.
Gogelmogels visu uzrakstīja, man nav ko piebillst.

Diemžēl nav bijusi relīze par Latvijas sastāvu. Jāgaida individuālo.distanču protokolus. Bet, kā saprotu, labākie jaunieši startēs jauniešu ieskaitē, bet pārējie pie junioriem. Jā, un tikai Bobrovs un Maļina vienīgie ir junioru vecuma.
, 2024-02-23 18:01, pirms 5 mēnešiem
Gogelmogels rakstīja: Ja jau tik ļoti par Bleideli un Volfu fano, ka gandrīz pie visiem biatlona rakstiem par viņām iekomentē, tad jau arī zini, ka junioru mums praktiski nav, nevis "junioru blice pavisam švaka". Abas meitenes, kas startēja pie junioriem, ir jauniešu vecumā. Maļina arī izskatās tikai uz PČ paņemts, jo pa sezonu sacensībās gandrīz nav startējis
Tā lūk mums ar paaudžu maiņu biatlonā.
Nu nefanoju jau, bet ceru, ka spēs pēc kāda gada sastādīt konkurenci Sabulei. Bet nu uz kopējā jauniešu fona neizskatījās tik cerīgi, kā cerēju...
, 2024-02-23 18:25, pirms 5 mēnešiem
Tik traki nav laikam bijis nekad.Ne iešaut,ne paskriet.
Annešs Besebergs. Foto: imago/Sammy Minkoff/Scanpix
8

Bijušajam IBU prezidentam piespriež trīs gadus cietumā par korupciju

LETA--AP. Bijušajam Starptautiskās Biatlona savienības (IBU) prezidentam Annešam Besebergam piektdien Norvēģijā tika piespriests trīs gadu cietumsods par korupciju un Krievijas aizstāvēšanu dopinga pārkāpumos.
Andrejs Rastorgujevs. Foto: Petr Slavik
15

Rastorgujevs masu startā devītais, sezonas kopvērtējumā ieņem 17. vietu

Pasaules kausa sezona biatlonā noslēgusies ar pārliecinošu Juhannesa Tinjesa Bē uzvaru sacīkstēs ar kopēju startu. Latvijas vadošais biatlonists Andrejs Rastorgujevs ar trīs kļūdām šaušanā spēja izcīnīt devīto vietu.
Līsa Vitoci apskauj Lū Žanmonno. Foto: AFP/Scanpix
6

Žanmonno izcīna pirmo uzvaru masu startā, kļūdas neliedz Vitoci triumfu kopvērtējumā

Sieviešu biatlona sezonai pasaules kausā punkts tika pielikts ar sacensībām ar kopējo startu. Gleznainajā Kenmoras trasē par uzvarētāju sezonas pēdējā startā kļuva francūziete Lū Žanmonno, kura pacēlās uz otro vietu kopvērtējumā un ieguva Mazo kristāla globusu. Savukārt sezonas kopvērtējuma uzvarētāja Līsa Vitoci masu startā ar pieciem soda apļiem bija 21. vietas ieguvēja.