Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:11, Did:0, useCase: 3

Rastorgujevs cer piedalīties sezonas noslēdzošajos Pasaules kausa posmos

Rastorgujevs cer piedalīties sezonas noslēdzošajos Pasaules kausa posmos
Andrejs Rastorgujevs. Foto: Latvijas Biatlona federācija

Latvijas spēcīgākais vīriešu biatlonists Andrejs Rastorgujevs joprojām cer uz savas taisnības pierādīšanu Sporta arbitrāžas tiesā (CAS) un diskvalifikācijas apturēšanu, kas varētu ļaut viņam piedalīties sezonas noslēdzošajos Pasaules kausa posmos.

Par antidopinga noteikumu pārkāpumu Rastorgujevs šobrīd izcieš 18 mēnešu diskvalifikāciju, kas noslēgsies septembrī. Pēc CAS šķīrējtiesnešu apstiprināšanas latvietis cerēja piedalīties noklausīšanās procedūrā, kas ļautu iesniegt prasību par diskvalifikācijas anulēšanu līdz gala lēmuma pieņemšanai. Taču noklausīšanās joprojām nav bijusi, tāpēc sportista iespēja tikt uz starta Pekinas olimpiskajās spēlēs gāja secen, taču viņš vēl nav atmetis cerības atgriezties šīs sezonas Pasaules kausa noslēdzošajos trijos posmos.

“Biju cerējis, ka līdz Pekinas olimpiskajām spēlēm būs vismaz noklausīšanās un spriedums, taču nekā,” sarunā ar portālu Sportacentrs.com atzīst Rastorgujevs, kurš joprojām sevi aktīvi uztur formā un trenējas. “Pagaidām ir gaidīšanas režīms.”

“Ceru un gatavojos sezonas beigām. Tas vairs nav atkarīgs no manis. Lems CAS, viņiem arī jālemj par noklausīšanos, kuras man nav bijis ne reizi,” uzsver Rastorgujevs. “Konkrēti pateikt, kam šobrīd gatavojos, nevaru. Varu tikai iekšēji domāt pie sevis, ka viss izdosies – tiesneši mani uzklausīs, apskatīsies manu lietu un pieņems labvēlīgu lēmumu.”

Rastorgujeva 18 mēnešu diskvalifikācija noslēgsies septembrī, un tobrīd tuvu jau būs jaunās sezonas sacensību sākums. Trenēties tam biatlonisti sāk jau vairākus mēnešus iepriekš, un Andrejs neslēpj, ka viegls nav arī finansiālais jautājums. Atgriešanās Pasaules kausa apritē ļautu uzlabot situāciju arī šajā aspektā, nemaz nerunājot par sacensību garšas atgūšanu.

“Ir jāizvelk viss nākamās sezonas sagatavošanās posms, bet situācijā, kādā esmu tagad, ir jāsaprot, kā tik ilgi vispār novilkt. Paliec bez jebkāda finansējuma, taču ir jānosedz arī citas lietas, piemēram, tādas ikdienišķas kā dzīvokļa komunālie maksājumi. Situācija nav vienkārša. Šobrīd vienkārši velc, jo ir cerība,” pauž biatlonists.

“Cik ilgi izdzīvosi ar neko? Protams, ir labi cilvēki, kuri man palīdz. Ir liels prieks, ka daudzi nav pagriezuši muguru un ir kopā ar mani. Es to ļoti novērtēju, īpaši ņemot vērā šī brīža situāciju pasaulē,” norāda Rastorgujevs. “Ir atbalstītāji, kuri aizgājuši, bet tas lielākoties ir Covid-19 ietekmes dēļ. Tas ietekmējis ļoti daudz nozares.”

Pēc Pekinas olimpiskajām spēlēm Pasaules kausa biatlona sezona atsāksies marta ievadā Somijā, bet pēc tam paredzēti etapi Igaunijā un Norvēģijā.

Lai neieslīgtu sliktās domās, Latvijas biatlonists cenšas saglabāt optimismu un cerību pierādīt savu taisnību. Rastorgujevs arī ir pateicīgs cilvēkiem, kuri joprojām ir kopā ar viņu un sniedz šo cerību. “Nezinu, kas būtu, ja viņu nebūtu. Daudz palīdz ar to pašu cerību, viņi dod man impulsu, ka ir jāiet un jādara. Dara to patiesi no sirds.”

Pasaules biatlonam šobrīd gan neesot viegli sekot līdzi. “Ja būs baigā luste, tad biatlona sacensības ieslēgšu. Kaut ko apskatos, bet nav tā, ka gaidu ar nepacietību. Man tas šobrīd nav iekšā. Tas nav viegli… Protams, jūtu līdzi mūsu atlētiem. Gribu, lai viņiem veicas, arī Baibai Bendikai, jo tomēr olimpiskajām spēlēm gatavojusies četrus gadus.”

Noderīgas saites:

Pekinas OS ziņas
Latvijas olimpiskā komanda
Starti, rezultāti, tiešraides
Medaļu kopvērtējums

  -1 [+] [-]

, 2022-02-09 14:43, pirms 2 gadiem
Lai izdodas Rastijam !
Bez viņa Latvijas biatlons ir pakaļā !

  +3 [+] [-]

, 2022-02-09 14:49, pirms 2 gadiem
ej dillēs rakstīja: Lai izdodas Rastijam !
Bez viņa Latvijas biatlons ir pakaļā !
Ar viņu arī!

 +11 [+] [-]

, 2022-02-09 14:53, pirms 2 gadiem
Nekas ātrāk par vasaru nebūs un cerības uz labvēlīgu iznākumu ir stipri utopiskas.

  +7 [+] [-]

, 2022-02-09 15:04, pirms 2 gadiem
Rastijs ignorēja un neierādās uz dopinga kontrolēm, bet tagad redz kā tas ir, ka tevi ignorē un neorganizē noklausīšanos ..

  -1 [+] [-]

, 2022-02-09 16:18, pirms 2 gadiem
Bobijs
Zdarova!!!

  -1 [+] [-]

, 2022-02-09 16:26, pirms 2 gadiem
Izsmiekls!!!

  +1 [+] [-]

, 2022-02-09 16:32, pirms 2 gadiem
tur viss ir pa lielam viņam beidzies. skumji, ka viņš pats to neredz un dzīvo ilūzijās. kādi tagad ir ātrumi un kā uzlabojusies daudziem top līmeņa biatlonistiem šaušana. neredzu viņam nekādas perspektīvas nākotnē. labāk lai sāk meklēt darbu un nobriest normālai dzīvei.

  +1 [+] [-]

, 2022-02-09 16:55, pirms 2 gadiem
Es īsti viņu nesaprotu. Puisis visu dzīvi, acīmredzot, ir dzīvojis ilūzijās, ka viņš ir ģeocentrisma otrais iemiesojums un šobrīd, kad kļūst par vidējo ierindas cilvēku, ir šokā par to, ka neviens pat nepaceļ ausi par viņu. It īpaši normālās Eiropas zemītēs, kur tolerance pret dopu un ar to saistītajiem pārkāpumiem, ir tuvu nullei.
Jau kaut kad iepriekš bija ziņas, ka sistēma ir izstrādāta super vienkārša, jo visi saprot, ka sportisti nav paši atbildīgākie un, bieži vien, arī attapīgākie pret juridiskām lietām, bet nē, allaž visai lecīgais puisis pret visiem pārējiem, saņēma sevis sētos augļus, jeb dabā vienmēr viss ir tendēts uz līdzsvaru, un saņemsi to, ko dosi citiem.
Veiksmi tālākā karjerā!

  +1 [+] [-]

, 2022-02-09 17:38, pirms 2 gadiem
Saprotu, ka patiesība ir kaut kur pa vidu, bet Sporta studijā viņa viedoklis par notikušo bija argumentēts ar faktiem. Vēl arī pats fakts, ka viņš jau no 2013. gada esot pastiprinātā uzraudzībā, norāda, ka ir divi varianti - viņš ir drusku dīvains un igorē dopinga kontroles (kuras viņam ir stipri regulāras) vai arī pati federācija ir stipri sabiezinājusi krāsas šajā lietā.

     [+] [-]

, 2022-02-09 18:38, pirms 2 gadiem
erty rakstīja: Saprotu, ka patiesība ir kaut kur pa vidu, bet Sporta studijā viņa viedoklis par notikušo bija argumentēts ar faktiem. Vēl arī pats fakts, ka viņš jau no 2013. gada esot pastiprinātā uzraudzībā, norāda, ka ir divi varianti - viņš ir drusku dīvains un igorē dopinga kontroles (kuras viņam ir stipri regulāras) vai arī pati federācija ir stipri sabiezinājusi krāsas šajā lietā.
Tas ka taisnība ir kaut kur pa vidu, arī esmu sapratis. Jo ja iepriekš likās ka pilnīgi vainīgs, tad tagad pēc tās info par to ka pēdējā reizē nebija vispār neviens ieradies pārbaudīt, tikai nočekoja sistēmu, tā liekas. BET - tas neatceļ jau iepriekš divas reizes saņemtos brīdinājumus. Pēdējais bija tikai trešais un noslēdzošais lai iedarbinātu sankcijas. Tur visticamāk ir pilnīgi viņa vaina un par tiem pārējiem gadījumiem viņš vispār nerunā, nemaz nepiemin. Tātad nav ar ko attaisnoties.
Var jau būt ka kādam ir zobs uz viņu (IBU, vai no citas ietekmīgas valsts, kas viņu grib noņemt no trases), bet tad jāatzīst viņš pats ir devis tādu iespēju. Pēdējais gadījums ir tikai punkta pielikšana uz i. Tajā sporta studijā varēja saprast (pēc ļoti ilgas pauzes) ka viņš vaino IBU, ka kāds viņiem vienkārši ir jāsoda, lai parādītu savu darbību. Bet nu tas ir pilnīgi subjektīvi, bez kādiem faktiem. Varbūt viņiem ir fakti, ko var dokumentāli apstiprināt, bet tikai aizdomu izteikšana, nav fakts.
Atrunāšanās ar pastiprinātām kontrolēm kopš 2013.gada neiztur krituku. Jo tāda visticamāk ir visiem top 30 atlētiem. Kuros vēl ietilpst iespējams kāds, kopā sastādot 50. Un kas ir pastiprināta kontrole? 2, 3, 5, reizes sezonā? Regulāra atrašanās ziņošana pati par sevi? Vai katros mačos? Top 3 jādomā kontrolē vienmēr, plus tapēc jau ir tās starpmaču kontroles negaidīti treniņos, lai atklātu slēpto vielu lietošanu. Jo uz mačiem jau visi sashēmos kā vajag.

  -1 [+] [-]

, 2022-02-09 20:07, pirms 2 gadiem
Nesaprotu - priekš kam to vajag? Vai tiešām vajag... ehh

     [+] [-]

, 2022-02-09 21:04, pirms 2 gadiem
Olimpiskais vilciens ir aizbraucis, pēc tās daudzi ņem pauzi.