Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:11, Did:0, useCase: 3

Latvija pēdējā posmā tiek apsteigta par apli, uzvara Norvēģijai

Tomass Neuss Lucs
Tomass Neuss Lucs

Latvija pēdējā posmā tiek apsteigta par apli, uzvara Norvēģijai
Aleksandrs Patrijuks. Foto: AFP/Scanpix

Estešundas trasē Zviedrijā šodien norisinājās 4x7,5 km stafete vīriešiem, kurā pirmo vietu ieguva un savu favorītu statusu apliecināja spēcīgais Norvēģijas kvartets, savukārt Latvija kā pēdējā tika apsteigta par apli, stafeti noslēdzot 23. vietā.

# Pagājušajā sezonā šīs disciplīnas kopvērtējumā uzvarēja Norvēģija, otrie bija zviedri, bet trešie- francūži. Latvija, kurai augstākais bija 20. rezultāts, sezonas beigās izcīnīja 23. vietu.

# Šajā stafetē piedalījās 27 valstis, un Latvijai tika piešķirts 24. starta numurs. Latvijas komandu pārstāvēja secīgi Aleksandrs Patrijuks, Renārs Birkentāls, Edgars Mise un Roberts Slotiņš.

# Patrijuks stafeti iesāka ļoti labi un pēc pirmās šaušanas, kurā izmantoja vienu rezerves patronu, atradās 14. vietā, tikai 11,8 sekundes aiz līdera- stafetes debitanta norvēģa Sīverta Bakena. Cik veiksmīgs pirmais nogrieznis, tik neveiksmīgs otrais- stāvus šaušanā Aleksandram nācās slēpot vienu soda apli. 27 gadus vecais biatlonists stafeti tālāk nodeva 24. vietā. Pēc pirmās nomaiņas līdere bija Norvēģija, bet vienā sekundē ietilpa otrajā un trešajā vietā esošā Vācija un Francija.

# Veiksmīgi šaušanu, trāpot mērķī deviņas no desmit patronām, aizvadīja vakar IBU kausa posma sprintā rekordaugsto 38. vietu izcīnījušais Birkentāls, pēc trešās šaušanas esot 25. vietā, bet līdz stafetes tālāk nodošanai pakāpjoties par divām vietām- uz 23. pozīciju. Kad aizvadīta tieši puse no stafetes, Latvija pirmajai vietai zaudēja nedaudz vairāk par trīs minūtēm. Arī pēc otrās nomaiņas līderpozīcijā bija Norvēģija, četras sekundes aiz tās līdz tam precīzi šāvusī Ukraina, bet nepilnas 20 sekundes norvēģiem zaudēja Krievija.

# Nākamais Latvijai startēja Mise un pirmajā, kā arī otrajā ugunslīnijā izmantoja pa divām rezerves patronām, savu posmu arī noslēdzot 23. vietā piecas minūtes un tikpat sekundes aiz līderes. Šajā brīdī par apli tika apsteigtas trīs valstis un tajā skaitā Latvija neietilpa. Norvēģi, pabeidzot trešo posmu, ieguva jau 20 sekunžu pārsvaru pār tuvāko sekotāju Krieviju, savukārt trešā vietā esošā Francija norvēģiem zaudēja 50 sekundes. Bijusī vicelīdere Ukraina nopelnīja vienu soda apli un atkrita uz sesto vietu.

# Pēdējo posmu veica Slotiņš, kurš šautuvē ieradās 22. vietā, apsteidzot Slovākiju, bet šāva neprecīzi, līdz ar ko nācās slēpot vienu soda apli un atkrist par vienu pozīciju, Latvijas komandai tiekot apsteigtai par apli un stafeti noslēdzot 23. vietā. Latvija apsteidza četras valstis - Poliju, Moldovu, Kazahstānu un Bulgāriju. Par uzvarētāju bez pārsteigumiem kļuva Norvēģija, savukārt Francija pēdējā posmā apsteidza Krieviju un izcīnīja sudraba godalgas. Interesanti, ka neierasti augsto desmito vietu izcīnīja Rumānija, bet no Baltijas ar 14. vietu visaugstāk bija Lietuva.

Pasaules kausa 2. posms, Estešunda, vīriešu stafete

VValstsKļūdas (s.a.+r.p)Laiks
1.Norvēģija0+41:14.09.3
2.Francija0+8+11.2
3.Krievija1+9+45.9
4.Vācija0+6+1:07.8
5.Ukraina1+6+1:28.5
6.Baltkrievija0+11+2:07.5
23.Latvija2+12par apli

  +2 [+] [-]

, 2021-12-04 17:42, pirms 2 gadiem
variantu īpaši nebija.Bez Patrika apļa būtu finišs.

  +5 [+] [-]

, 2021-12-04 18:00, pirms 2 gadiem
Mūsējie diezgan tuvu savu spēju limitam, neko daudz nav ko pārmest. Nu bija laikam gan Patrijuka soda aplis lieks, gan arī Misem divas papildus patronas.

Prieks par Birkentālu. Vēl vakar no rīta startēja IBU kausā Sjusoenā Norvēģijā 500 km (ap 7 stundām ar auto) attālumā no Esterzundas, bet šodien ļoti labs stafetes posms PK kausā. Komentētāji vispār šo faktu nepieminēja... Manuprāt, čalis ir nopelnījis nākamos posmos startēt PK. Uz slēpēm gan šodien abi - Birkentāls un Mise bija gandrīz līdzīgi, Renāram esot par 11 sekundēm ātrākam. Bet jāņem vērā, ka Birkentālam vakar bija starts plus pārbrauciens, plus neiepazīta trase. Un arī distance tikai 7,5 km, nevis 10.

Slotiņa ielikšana 4. etapā laikam bija taktisks gājiens ar domu, ka Slotiņš no mūsējiem ir ātrākais slēpotājs, un līdz 7. šautuvei var kādu apdzīt, bet pēc tam tāpat noņems no distances (jau pērn bija dažas tādas situācijas). Gandrīz izdevās, bet slovāks tomēr paspēja izsprukt.

  +2 [+] [-]

, 2021-12-04 18:04, pirms 2 gadiem
Nāciju kausā Latvija vēl turas TOP 23. Labi, ka ķīnieši beigās nokrita zemāk.

Rumāņiem diezgan labs sastāvs tagad, ieskaitot krievu Šamajevu. Lai gan rumāņiem ir tikai divas PK kvotas, viņi kopvērtējumā ir pārliecinoši priekšā mūsējiem.

Nāciju kauss:
https://ibu.blob.core.windows.net/d...

  +2 [+] [-]

, 2021-12-04 18:09, pirms 2 gadiem
fanu klubs#13 rakstīja: variantu īpaši nebija.Bez Patrika apļa būtu finišs.
Nepiekritīšu. Bez Patrijuka, Latvija diez vai tiktu līdz 4.posmam, jā, aplis bija mīnus 20 sekundes, bet Mise ir totāli lēns, jaunais Birkentāls parādīja, ka viņš ir pelnījis būt nr.3 PK posmos Mises vietā.
Patrijuks - iekļūs TOP 60 noteikti, Slotiņš - ja sašaus arī var būt 60.niekā, Mise - pat šaujot uz 0 šobrīd augstāk par 80.vietu diez vai var tikt (varbūt 20km). Birkentāls - jauns, slēpo labāk par Misi, šauj +/- tāpat, jādod iespēja sevi parādīt individuāli PK.
Misem daudz fiziskā pietrūkst, it īpaši priekš nāciju kausa, šo divu rotācija (Mise/Birkentāls) noteikti dotu labākus rezultātus.

     [+] [-]

, 2021-12-04 18:13, pirms 2 gadiem
vanagz rakstīja: Nepiekritīšu. Bez Patrijuka, Latvija diez vai tiktu līdz 4.posmam, jā, aplis bija mīnus 20 sekundes, bet Mise ir totāli lēns, jaunais Birkentāls parādīja, ka viņš ir pelnījis būt nr.3 PK posmos Mises vietā.
Patrijuks - iekļūs TOP 60 noteikti, Slotiņš - ja sašaus arī ar būt 60.niekā, Mise - pat šaujot uz 0 šobrīd augstāk par 80.vietu diez vai var tikt (varbūt 20km). Birkentāls - jauns, slēpo labāk par Misi, šauj +/- tāpat, jādod iespēja sevi parādīt individuāli PK.
Misem daudz fiziskā pietrūkst, it īpaši priekš nāciju kausa, šo divu rotācija (Mise/Birkentāls) noteikti dotu labākus rezultātus.
kāds viedoklis par Balodi? būtu viņš jāiemēģina PK, vai nav jēgas? (respektīvi, nav ar ne ko labāks par Misi/Slotiņu)

     [+] [-]

, 2021-12-04 18:21, pirms 2 gadiem
neputns rakstīja: kāds viedoklis par Balodi? būtu viņš jāiemēģina PK, vai nav jēgas? (respektīvi, nav ar ne ko labāks par Misi/Slotiņu)
Balodi, pagājušajā sezonā pamēģināja, slikti nebija, bet šobrīd izskatās, ka tempā Slotiņš noteikti ir solīti priekšā. Jāsāk ir ar mazliet - Birkentālu,jo tomēr viņam ir pirmie punkti šosezon IBU kausā.
Misi noteikti ir jāmaina.
Slotiņš, ?! Jācer, ka sašaus un tad būs labāk.

     [+] [-]

, 2021-12-04 18:21, pirms 2 gadiem
Tikko publicēja sieviešu stafetes starta sarakstu. Latvija tomēr nav. Varbūt Kreipāns un Lūsa kaut ko teica šajā sakarā? Mums taču šobrīd ir pat piecas biatlonistes ar PK kvalifikāciju. Varēja pat bez Bendikas pieteikt komandu. Pat paliekot pēdējā vietā nāciju kausā būtu nopelnīti vērtīgi 80 punkti.

     [+] [-]

, 2021-12-04 18:25, pirms 2 gadiem
neputns rakstīja: kāds viedoklis par Balodi? būtu viņš jāiemēģina PK, vai nav jēgas? (respektīvi, nav ar ne ko labāks par Misi/Slotiņu)
Jautājums gan nebija man, bet - Balodis ir kādas 40 sekundes lēnāks par Birkentālu uz slēpēm. Tātad, laikam arī drusku lēnāks par Misi. Balodi varētu ielikt 20 km distancē, jo šauj viņš labi. Un to viņš parādīja pērn, kad PK posmā garajā distancē ar vienu kļūdu ieguva 58. vietu.

     [+] [-]

, 2021-12-04 18:27, pirms 2 gadiem
Damokla zobens rakstīja: Tikko publicēja sieviešu stafetes starta sarakstu. Latvija tomēr nav. Varbūt Kreipāns un Lūsa kaut ko teica šajā sakarā? Mums taču šobrīd ir pat piecas biatlonistes ar PK kvalifikāciju. Varēja pat bez Bendikas pieteikt komandu. Pat paliekot pēdējā vietā nāciju kausā būtu nopelnīti vērtīgi 80 punkti.
Pilnīga taisnība.
Nesaprotams federācijas vai treneru lēmums - it īpaši, ka šogad ir OS.
Sandra Buliņa, izpildīja PK normas un tagad viņas pielaide PK būs pat ilgāka nekā Golubevai, ja viņa kaut kad tuvākajā laikā vēlreiz nepagarinās savu ''atļauju''.

     [+] [-]

, 2021-12-04 18:27, pirms 2 gadiem
neputns rakstīja: kāds viedoklis par Balodi? būtu viņš jāiemēģina PK, vai nav jēgas? (respektīvi, nav ar ne ko labāks par Misi/Slotiņu)
Kā jau teicu uz punktiem saspringt nevajadzētu un Balodi arī vajadzētu pamēģināt. Šauj viņš vislabāk, tikai ātrumā jāpieliek. Tomēr arī ātrumā neko daudz no Birkentāla neatpaliek.

     [+] [-]

, 2021-12-04 18:31, pirms 2 gadiem
Šahs rakstīja: Kā jau teicu uz punktiem saspringt nevajadzētu un Balodi arī vajadzētu pamēģināt. Šauj viņš vislabāk, tikai ātrumā jāpieliek. Tomēr arī ātrumā neko daudz no Birkentāla neatpaliek.
Nu patiesībā tas mazliet uz slēpēm nav nemaz tik mazs. Birkentāls ir krietni ātrāks uz kājām.
Balodis šķiet patreiz ir pat lēnāks par Misi, diemžēl mūsdienu biatlonā ar precīzu šaušanu pat 20km uz punktiem nevar cerēt, ja slēpo lēni, pat ļoti lēni.

  +2 [+] [-]

, 2021-12-04 18:33, pirms 2 gadiem
vanagz rakstīja: Pilnīga taisnība.
Nesaprotams federācijas vai treneru lēmums - it īpaši, ka šogad ir OS.
Sandra Buliņa, izpildīja PK normas un tagad viņas pielaide PK būs pat ilgāka nekā Golubevai, ja viņa kaut kad tuvākajā laikā vēlreiz nepagarinās savu ''atļauju''.
Manuprāt, daudzos sporta veidos Latvija trūkst stratēģijas, kā arī elastība un ātrums, reaģējot uz visu laiku mainīgo situāciju. Piemēram, skeletonisti, ja vien viņi nemāžojas intervijās, pat īsti nezina kvalifikācijas kritērijus... Atceros, ka Šteinbergs laikam tikai neilgi pirms jaunās sezonas sākuma uzzināja, ka Latvijai ir trīs kvotas PK, lai gan tas bija zināms jau iepriekšējās sezonas beigās martā. Pērn trenerim Dzērvem bija dīvaini nezinātāja izteikumi.

Par biatlonu. Jā, nav īstas skaidrības (nevaru atrast info par covid dēļ mainīto IBU punktu kalkulēšanas kārtību), cik ilgi būs derīga Golubevas un Sabules kvalifikācija. Ja atgriezīsies pie vecās kārtības, tad abām tā beigsies līdz ar gadu miju.
Slēpts komentārs: ingars31

     [+] [-]

, 2021-12-04 18:34, pirms 2 gadiem
Damokla zobens rakstīja: Tikko publicēja sieviešu stafetes starta sarakstu. Latvija tomēr nav. Varbūt Kreipāns un Lūsa kaut ko teica šajā sakarā? Mums taču šobrīd ir pat piecas biatlonistes ar PK kvalifikāciju. Varēja pat bez Bendikas pieteikt komandu. Pat paliekot pēdējā vietā nāciju kausā būtu nopelnīti vērtīgi 80 punkti.
Ko šie punkti dotu kopējā situācijā? Vietu 20-niekā nācijai?

     [+] [-]

, 2021-12-04 18:37, pirms 2 gadiem
boleks rakstīja: Ko šie punkti dotu kopējā situācijā? Vietu 20-niekā nācijai?
Jā, viennozīmīgi palīdzētu par to cīnīties, it īpaši dāmu ieskaitē, kur ir 1 laba biatloniste, otra progresē un minās ap 60.nieku, 3.gan tālu.
Tagad stafetes izlaišana atmetīs nācijās no 20nieka vēl tālāk.

  -2 [+] [-]

, 2021-12-04 18:38, pirms 2 gadiem
Nu šiem puišiem nav un nekad nebūs nekādu variantu biatlonā.

  +2 [+] [-]

, 2021-12-04 18:54, pirms 2 gadiem
paldies, vīri, par atbildi, diezgan izsmeļoši. pati nomācījos ar Rūdi gadu kopā augstskolā, tāds ļoti pozitīvs čalis atmiņā palicis, gribētos, lai tā sportista karjera viņam izdodas un tas nozīmē arī to, ka tiek dotas iespējas. Kā jau Damokla zobens norādīja, tad pagājušā gada doto iespēju viņš izmantoja gana labi, bet vairāk, ja mani atmiņa neviļ, viņas tā arī nav dotas.

  +1 [+] [-]

, 2021-12-04 19:20, pirms 2 gadiem
Par PK kvalifikācijas normām... Vai tad nav tā, ka kvalifikācija stājas spēkā tikai ar nākamo trimestri (ja kvalifikācija izpildīta ar vidējo IBU punktu rādītāju zem 150)? Es saprotu, ka tajā pašā trimestrī var startēt tikai, ja 1 starts ir zem 125.

  +2 [+] [-]

, 2021-12-04 19:40, pirms 2 gadiem
Andi rakstīja: Par PK kvalifikācijas normām... Vai tad nav tā, ka kvalifikācija stājas spēkā tikai ar nākamo trimestri (ja kvalifikācija izpildīta ar vidējo IBU punktu rādītāju zem 150)? Es saprotu, ka tajā pašā trimestrī var startēt tikai, ja 1 starts ir zem 125.
Hm. Jā, nolikumā rakstīts, ka zem 150 ir jābūt "at the end of the last trimester". Bet tur tālāk citā punktā ir rakstīts, ka IBU q-punktu saraksts var tikt atjaunots arī citos laikos. Un mulsina, ka datacenter pieejamais rangs tiek atjaunots pēc katriem mačiem. Un tas nav olimpiskais rangs, jo tajā iekļauj daļu rezultātu arī no 2019./2020. gada sezonas. Bet gan jau varēja uzrakstīt iesniegumu ar lūgumu ļaut startēt?

Šo rīt varētu paskaidrot TV translācijā.

     [+] [-]

, 2021-12-04 20:45, pirms 2 gadiem
vanagz rakstīja: Jā, viennozīmīgi palīdzētu par to cīnīties, it īpaši dāmu ieskaitē, kur ir 1 laba biatloniste, otra progresē un minās ap 60.nieku, 3.gan tālu.
Tagad stafetes izlaišana atmetīs nācijās no 20nieka vēl tālāk.
Ok, nu tad jā. Bet ja nemaldos, viņiem tur divas vai vairākas treniņu/treneru grupas un savā starpā ne īpaši draudzīgas, ja pareizi atceros/dzirdēju. Pie šādiem apstākļiem diez vai tur ko var sarunāt un vienoties.

     [+] [-]

, 2021-12-04 21:12, pirms 2 gadiem
Damokla zobens rakstīja: Nāciju kausā Latvija vēl turas TOP 23. Labi, ka ķīnieši beigās nokrita zemāk.

Rumāņiem diezgan labs sastāvs tagad, ieskaitot krievu Šamajevu. Lai gan rumāņiem ir tikai divas PK kvotas, viņi kopvērtējumā ir pārliecinoši priekšā mūsējiem.

Nāciju kauss:
https://ibu.blob.core.windows.net/docs/2122/BT/SWRL/CP02/SMRL/C78D_v1.pdf
nez par ko Moldova stafetē bez punktiem atstāta