Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:11, Did:0, useCase: 3

Lūsis stāvus neaizver divus mērķus un IBU kausā ierindojas 74. vietā

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Lūsis stāvus neaizver divus mērķus un IBU kausā ierindojas 74. vietā
Foto: Latvian Biathlon Federation

Austrijā turpinās IBU kausa posms biatlonā. Desmit kilometru sprintā Latviju pārstāvēja tikai veterāns Gints Lūsis, kurš ar divām kļūdām šaušanā ierindojās 74. vietā.

Konkurentiem nenoķerams bija 24 gadus vecais norvēģis Vebjerns Serums, kurš pat ar vienu kļūdu par 9,6 sekundēm apsteidza bez kļūdām distanci veikušo tautieti Endri Stremsheimu. Serums IBU kausa kopvērtējumā ieņem piekto vietu.

38 gadus vecais Gints Lūsis abas kļūdas pielaida stāvus šaušanā un finišēja 74. vietā, uzvarētājam zaudējot trīs minūtes un 26,8 sekundes. Talseniekam starptautisko sacensību apritē šī ir pirmā sezona kopš 2006. gada. Slēpojumā Lūsim 76. laiks, Serumam zaudējot divas ar pusi minūtes.

Desmit kilometru sprints tika aizvadīts arī pirms divām dienām, un tad Lūsis ar trīs kļūdām šautuvē bija 63. vietā, kamēr Renārs Birkentāls ierindojās 20. vietā. Šodien Lūsis bija vienīgais dalībnieks no Latvijas, bet pēcpusdienā gaidāmajā sieviešu sprintā startēs Baiba Bendika.

     [+] [-]

, 2023-02-04 16:47, pirms 2 gadiem
Birkentalu noņēma, jo pārāk labi startēja, apkaunojot Patrijuku?