Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:11, Did:0, useCase: 3

Biatlona federācijā ievēl trūkstošo valdes locekli, kaļ plānus nākamajai sezonai

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Biatlona federācijā ievēl trūkstošo valdes locekli, kaļ plānus nākamajai sezonai
Kaspars Sakniņš. Foto: Retalsi.lv

Latvijas Biatlona federācija informē, ka 19. maijā kopsapulcē ievēlēts trūkstošais valdes loceklis. Vieta valdē atbrīvojās šīs sezonas laikā, kad to lēma pamest Intars Berkulis. Kopsapulces laikā viņa vietā ievēlēts Lauris Bračka. Tāpat apspriesti plāni un svarīgākie starti nākamajai sezonai.

Šobrīd LBF valde darbojas sekojošajā sastāvā – par prezidentu pērn kļuvušais Talsu novada sporta skolas direktors Kaspars Sakniņš, Starptautiskās Biatlona savienības tehniskais delegāts un tiesnesis Jānis Bērziņš, Raimonds Bluķis, Cēsu novada domes deputāte Elīna Stapulone, juriste Baiba Broka, Madonas novada pašvaldības priekšsēdētājs Agris Lungevičs un Lauris Bračka. Ģenerālsekretāra pienākumus turpina pildīt Juris Pīpkalējs.

"Iepriekšējā sezona biatlonā ir bijusi viena no pēdējo laiku ievērojamākajām – mūsu labākajam biatlonistu duetam jauktajā pāru stafetē Pasaules kausa posmā izdevās izcīnīt bronzas godalgu. Junioros Renārs Birkentāls sezonas laikā vairākas reizes ielauzās ''top 15''. Ne mazāk svarīgs notikums – šī gada februārī pirmo reizi Latvijā tika aizvadīts Eiropas līmeņa biatlona pasākums – Eiropas junioru čempionāts. Madonā atzīstamus rezultātus uzrādīja arī mūsu juniori, kur Latvijas četrinieks: Imants Maļina, Matīss Meirāns, Estere Volfa un Elza Bleidele 27 komandu konkurencē finišēja 13. vietā,” stāsta LBF prezidents Kaspars Sakniņš.

Pilnsapulcē tika apspriestas arī turpmākās ieceres, un, raugoties uz nākošo sezonu, junioru vecumā lielākais pieturas punkts jeb mērķis ir sešu junioru starts Dienvidkorejā notiekošajā Jaunatnes olimpiādē. Tāpat junioriem nozīmīgs starts nākamajā sezonā būs tepat kaimiņos – Otepē gaidāmais Pasaules junioru čempionāts. Elitei nozīmīgākais starts - pasaules čempionāts Slovākijā.

"Biatlonam Latvijā ir senas tradīcijas, kā arī sasniegumi, ar ko varam lepoties, un iepriekšējā sezona daudzējādā ziņā nav bijis izņēmums. Vienmēr ir kur pielikt, un vienmēr ir vieta uzlabojumiem, tomēr pozitīva tendence ir arī paaudžu nomaiņa, kas iezīmējas, tādējādi dodot cerības redzēt to, kā attīstās un uzmirdz jauni talanti. Nebūšu orģināls tādā ziņā, ka uzskatu, ka arī biatlona gadījumā, lai sekotu panākumi profesionālajā līmenī, ir jāstiprina sporta skolu un klubu sadarbība, kas ir pašā pamatā,” turpina LBF prezidents Kaspars Sakniņš.

Informāciju sagatavoja:
Latvijas Biatlona federācija

  +1 [+] [-]

, 2023-05-19 17:56, pirms 11 mēnešiem
Paaudžu maiņa? Aizgāja jaunie Matjuhins un laikam arī Balodis, bet atnāca 38 gadus vecais Lūsis? Nu labi, vienīgais, ko varētu saukt par paaudžu maiņu, ir Slotiņa rokāde ar Birkentālu. Bet arī te nav ko līksmot, jo Slotiņš, manuprāt, vismaz vienu olimpisko ciklu vēl varēja startēt.

Vai ir kāds no jaunās paaudzes, kurš nākamajā sezonā varētu izpildīt PK kvalifikāciju? Veiksmīgu apstākļu sakritības rezultātā, iespējams, varētu Volfa un Bleidele. Un tas arī viss.

     [+] [-]

, 2023-05-19 21:46, pirms 11 mēnešiem
Par to paaudžu maiņu es arī sasmējos, bet kopsapulcē jau kautkas jārunā ir un sevi arī, protams, jāpaliela. Junioru vecumā taču vispār nav kam startēt, ja nu vienīgi Maļina kautko vēl dara un varbūt vēl kāds 2004. gada puisis. Pārējie ir jaunieši.
Un par ievērojamo sezonu runājot - ja nebūtu Rastorgujevs atgriezies, tad sezona būtu izgāzusies. Pat stafetes pilnībā nevaram nokomplektēt.
Tāpat pie Birkentāla rezultātiem federācijas nopelnu, manuprāt, nav. Federācija tik gaisu maisīja.
LoV sastāvu arī aizpildīt nevar - viena vieta tukša.

P.S. Lai Bleidele un Volfa izpildītu PK kvalifikāciju, tad jau viņām IBU kausos jāstartē, bet kurš tad startēs pie junioriem?

     [+] [-]

, 2023-05-19 22:03, pirms 11 mēnešiem
Diez ko labi tā paaudžu maiņa neizskatās.Reālu junioru,kas varētu piepalīdzēt izlasēm,nav.Tie jaunieši un jaunietes,kas ir sākuši startēt junioru apritē ir diezgan tālu pat pie saviem vienaudžiem,tad kāda var būt runa par startēšanu IBU kausos.
Daudz un smagi jāstrādā,tad varam varbūt uz ko cerēt.
Lai veicas veciem bukiem un jaunatne lai mēģina pa bikiņam tuvoties.
Veiksmi jaunajai sezonai!

     [+] [-]

, 2023-05-19 22:12, pirms 11 mēnešiem
Gogelmogels rakstīja: Par to paaudžu maiņu es arī sasmējos, bet kopsapulcē jau kautkas jārunā ir un sevi arī, protams, jāpaliela. Junioru vecumā taču vispār nav kam startēt, ja nu vienīgi Maļina kautko vēl dara un varbūt vēl kāds 2004. gada puisis. Pārējie ir jaunieši.
Un par ievērojamo sezonu runājot - ja nebūtu Rastorgujevs atgriezies, tad sezona būtu izgāzusies. Pat stafetes pilnībā nevaram nokomplektēt.
Tāpat pie Birkentāla rezultātiem federācijas nopelnu, manuprāt, nav. Federācija tik gaisu maisīja.
LoV sastāvu arī aizpildīt nevar - viena vieta tukša.

P.S. Lai Bleidele un Volfa izpildītu PK kvalifikāciju, tad jau viņām IBU kausos jāstartē, bet kurš tad startēs pie junioriem?
Es tikai teorētiski pafantazēju par to, kurš vēl no Latvijas biatlona saimes varētu izpildīt PK kvalifikāciju. Īstenībā jau kādā IBU kausā varētu ļaut jaunajiem nostartēt. Vienkārši pieredzes gūšanai.

Ja par Maļinu. Čalim ir krietni jāpieliek slēpošanā. Hm, un arī šauj nestabili.

Kādas ir vēsmas par nākamo sezonu? Balodis startēs? Sabule startēs? Varbūt atgriezīsies Matjuhins un pat Deksnis vai Nedaivodins?

     [+] [-]

, 2023-05-19 22:17, pirms 11 mēnešiem
Sakniņa kungs aizmirsa piebilst, ka junioru un jauniešu pasaules čempionātā Kazahstānā Latviju pārstāvēja tikai viens sportists (Birkentāls)... Pat visādi eksoti biji atveduši pietiekamu sportistu skaitu, lai nokomplektētu stafetes.