Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:323, Did:0, useCase: 3

Norvēģijai prognozē jaunu medaļu rekordu Olimpiskajās spēlēs Pekinā

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Norvēģijai prognozē jaunu medaļu rekordu Olimpiskajās spēlēs Pekinā
Foto: NTB/MONTASJE

Vienai no pašām spēcīgākajām ziemas sporta nācijām Norvēģijai nākamā gada Ziemas Olimpiskajās spēlēs tiek prognozēts jauns medaļu rekords, proti, vairāk nekā 40 medaļas, ziņo Norvēģijas medijs NRK.

96 dienas pirms olimpiskās uguns iedegšanas statistikas guru “Gracenote” iepazīstināja ar virtuālo medaļu statistiku, kas balstīta uz iepriekšējās ziemas sportu sezonas rezultātiem.

Viņi prognozē Norvēģijai medaļu birumu Pekinā un paredz, ka šī Skandināvijas valsts iegūs kopumā vairāk nekā 40 medaļas – 44, no kurām 22 zelta, 13 sudraba un 9 bronzas medaļas. Ja šāda prognoze piepildītos, tas nozīmētu, ka Norvēģija labotu Olimpisko rekordu no Phjončhanas, no kurienes viņi devās mājās ar 39 medaļām. Iepriekšējais rekords piederēja amerikāņiem, kuri 2010.gadā no kaimiņos esošās Vankūveras pārbrauca ar nopelnītām 37 medaļām.

Norvēģija medaļas var iegūt vairākos ziemas sporta veidos, taču nenoliedzami divi paši galvenie un ienesīgākie medaļu ziņā norvēģiem ir distanču slēpošana un biatlons. Šī gada pasaules čempionātā distanču slēpošanā norvēģi ieguva 18 medaļas, bet biatlonā tikai par četrām mazāk – 14 medaļas.

Savukārt paši norvēģi ir pieticīgāki prognozēs, cerot uz 32 medaļām. Taču daži no norvēģu ekspertiem ir atzinuši, ka 32 ir pārāk pieticīgi un jebkas zem 40 medaļām tiks uzskatīts par vilšanos.

Saskaņā ar “Gracenote” prognozēm otriem vajadzētu būt Krievijas Olimpiskās komitejas komandai ar 38 medaļām (14 z, 11 s, 13 b), kas ir divas reizes vairāk nekā pagājušā reizē 2018.gadā (17 medaļas), bet kā trešo viņi redz Vāciju ar 27 medaļām (11 z, 11 s, 5 b).

Jau ziņojām, ka Latvijai prognozē trīs bronzas medaļas.

Izmantotie resursi:
NRK.no – nyheter, tv og radio fra Norge og hele...

     [+] [-]

, 2021-10-30 17:06, pirms 2 gadiem
Dīvaini, ka mājiniekus ķīniešus pat Top 10 neprognozē. Visāda veida slidošanās, frīstailos un snovbordos viņiem šķiet nesliktas izredzes.