Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:323, Did:0, useCase: 3

Ar KKR/Brieža ratiņkērlinga komandas uzvaru noslēdzies Latvijas čempionāts

Linda Mangale
Linda Mangale

Ar KKR/Brieža ratiņkērlinga komandas uzvaru noslēdzies Latvijas čempionāts
No kreisās: Agris Lasmans, Ojārs Briedis, Jūlija Pavlovska-Killiane, Arnis Veidemanis, Linda Meijere, Sergejs Djačenko
Foto: Artis Zentelis

Kērlinga hallē, Rīgā norisinājās 2023.gada Latvijas čempionāts ratiņkērlingā. Par titulu sacentās Kērlinga kluba “Rīga” komanda ar Ojāru Briedi skipa pozīcijā un Paralimpiskās kērlinga apvienības “Alliance” komanda, kuru vadīja Poļina Rožkova. Bija nepieciešamas četras spēles, lai ar 3:1 sērijā un čempionātā uzvarētu Brieža komanda.

Pirmo spēli Briedis uzsāka ar četriem nozagtiem punktiem pirmajā endā. Nākamajos divos komandas apmainījās viena punkta guvumā, bet, ejot lielajā pārtraukumā, Briedis vēlreiz nozaga četrus punktus, nonākot 9:1 vadībā. Rožkovas metienu izpildījums piekliboja, kas neļāva ieķerties spēlē, noslēdzot to pēc sešiem endiem ar 11:3 Brieža labā.

Otro cīņu Brieža četrinieks uzsāka vēl apņēmīgāk, izcīnot piecus punktus pirmajā endā un nozogot vienu otrajā, kas deva 6:0 vadību. Trešajā Rožkova ar savu pēdējo metienu tika pie punkta, kas kā izrādījās bija vienīgais viņas komandai. Arī šī spēle noslēdzās sešos endos ar 10:1 uzvaru Brieža kontā, sērijā panākot 2:0.

Lai izcīnītu titulu, Briedim bija nepieciešama vēl viena uzvara, tomēr komandas sniegums vairs nebūt nebija tāds kā iepriekšējās cīņās, kā arī Rožkovas komanda, neapmierināta ar pirmo divu spēļu iznākumiem, trešajā spēlē parādīja daudz labāku spēli. Trešajā endā nozagtie divi punktu Rožkovas labā ļāva pirmo reizi šajā čempionātā izvirzīties vadībā ar 4:2. Spraiga cīņa norisinājās arī spēles beigās, Rožkovai izcīnot uzvaru ar 8:4 un sērijā panākot 1:2.

Pēc šīs uzvaras Rožkovas komanda bija apņēmības pilna tik pie vēl vienas. Pēc spēles pirmajiem četriem endiem uz tablo valdīja neizšķirts 4:4, bet pēc lielā pārtraukuma Rožkovai izdevās nozagt pa punktam nākamajos divos endos, panākot 6:4 savā labā. Tomēr Brieža četrinieks nedomāja padoties un septītajā endā, izcīnot četrus punktus, pārņēma vadību ar 8:6. Astotajā Rožkovas mēģinājumi atspēlēties neizdevās, spēlei noslēdzoties 8:6 Brieža labā. Līdz ar to, tiekot pie trešās uzvaras sērijā, Briedis izcīnīja Latvijas čempionu titulu kā arī tiesības pārstāvēt valsti 2023./2024.gada sezonā.

Komandu sastāvi:
KKR/Briedis: Ojārs Briedis, Agris Lasmans, Sergejs Djačenko, Linda Meijere, Jūlija Pavlovska-Killiane, treneris Arnis Veidemanis.
ALL/Rožkova: Poļina Rožkova, Aleksandrs Vitohins, Krists Mickēvičs, Gaļina Pavlova, Ruslans Harčenko.

Izšķirošo spēļu rezultāti:

11:3 KKR/Briedis – ALL/Rožkova
10:1 KKR/Briedis – ALL/Rožkova
8:4 ALL/Rožkova – KKR/Briedis
8:6 KKR/Briedis – ALL/Rožkova

Sacensības norisinājās ar Latvijas Paralimpiskās komitejas un Latvijas Kērlinga asociācijas atbalstu.

Rezultāti: Curling.Lv