Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:323, Did:0, useCase: 3

Norvēģi atkal aizņem visu goda pjedestālu, Vīgantam 69.vieta 10km klasikā

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Norvēģi atkal aizņem visu goda pjedestālu, Vīgantam 69.vieta 10km klasikā
Raimo Vīgants. Foto no slēpotāja personīgā arhīva.

Pasaules kausa pirmajā posmā distanču slēpošanā vīriešiem 10km klasikā Latvijas vadošais slēpotājs Raimo Vīgants no Madonas ieguva 69.vietu. Trijniekā iekļuva tikai norvēģi, uzvaru otro dienu pēc kārtas izcīnot Johannesam Klēbo, svinot jubilejas 50.uzvaru Pasaules kausa posmos.

Arī vīriešu konkurencē otrajā dienā Rukā bija palicis viens Latvijas pārstāvis. No trim madoniešiem 10km klasikā startēja vienīgi Raimo Vīgants. Izlases līderis līdz šim labākus rezultātus uzrādījis slidsolī, bet klasikā Rukā bija nostartējis tikai 2021.gadā, kad 15km distancē ieņēma 66.vietu, uzvarētājam Īvo Niskanenam zaudējot nedaudz mazāk kā trīs minūtes. Tas joprojām ir viens pašiem labākajiem madonieša veikumiem PK posmos.

Pasaules U23 čempionātā desmitniekā iekļuvušais Vīgants PK jauno sezonu iesāka ar 51.vietu sprintā, tikai pussekundei pietrūkstot līdz piecdesmitniekam. Šodien madonietis bija apņēmības pilns tikt pie pirmajiem PK kopvērtējuma punktiem. Pirms divām nedēļām Olosā viņš norvēģu līderiem un Niskanenam 10km klasikā zaudēja mazāk par divām minūtēm, un to pašu mērķēja atkārtot arī šodien.

Ja sievietēm dalībnieču skaits palika faktiski tāds pats kā sprintā, tad vīriešiem, salīdzinot ar vakardienu, tas bija audzis krietni – no 66 uz 84. Atšķirībā no Patrīcijas Eidukas Raimo bija jāstartē beigu pusē. Pēc trešdaļas distances Raimo blīvajos rezultātos atradās 61.vietā (+32 sek.), bet tikai 10 sekundes no trīsdesmitnieka. Turpinājumā Vīgants sāka nedaudz zaudēt tempu un arī vairākas pozīcijas. Lai arī vienu brīdi 23 gadus vecais Latvijas slēpotājs izkrita ārpus 70-nieka, tomēr beigās Raimo spēja pakāpties uz 69.vietu, uzvarētājam zaudējot 2:15 (82 FIS punkti), bet otrajai vietai mazāk par divām minūtēm. No piecdesmitnieka, kas dotu ieskaites punktus kopvērtējumam, šķīra pusminūte.

Sācis ar rezervi, un pirmajās kontrolatzīmēs atrodoties pieciniekā pāris sekundes aiz līderiem, distances otrajā pusē Johannes Klēbo ieslēdza maksimālo ātrumu un jautājums par uzvarētāju tika atrisināts. Pērn Klēbo šajā distancē ierindojās vien 9.vietā. Otro dienu pēc kārtas trijniekā iekļuva arī Pols Gulbergs, kuram šoreiz otrā vieta. Ceturto reizi karjerā trijniekā iekļuva Martins Lēvstrēms Ningets, kurš pirms trim gadiem Madonā uzarēja Skandināvijas kausa trīs dienu minitūrē. Pagājušā gada uzvarētājs un olimpiskais čempions Īvo Niskanens netika pielaists startam dēļ pozitīvā Covid-19 testa.

Atkal atzīstami nostartēja igauņi. Martins Himma otro dienu pēc kārtas tika trīsdesmitniekā, pirmo reizi to paveicot distancē un sasniedzot arī karjeras augstāko rezultātu – 20.vieta (+1:15). Divpadsmit sekundes ilgāk trasē pavadīja Johannes Alevs, kuram līdz pirmajam trīsdesmitniekam karjerā pietrūka trīs sekunžu.

Pasaules kausa posms distanču slēpošanā, 10km klasiskajā stilā vīriešiem, Ruka (Somija), 84 dalībnieki

V.SportistsValstsRezultāts
1.J.H. KlēboNorvēģija21:46.1
2.P. GulbergsNorvēģija+20.5
3.M.L.NiengetsNorvēģija+28.0
4.K.HalfvarsonsZviedrija+33.1
5.E.MusgreivsLielbritānija+40.3
6.E.ValnesNorvēģija+41.4
69.Raimo VīgantsLatvija+2:15.2

Izmantotie resursi:
Latvijas Slēpošanas federācija | infoski.lv