Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:323, Did:0, useCase: 3

Latvijas kērlingistēm Eiropas čempionāta B divīzijas cīņās uzvaras pār Austriju un Somiju

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Latvijas kērlingistēm Eiropas čempionāta B divīzijas cīņās uzvaras pār Austriju un Somiju
Foto: Latvijas Kērlinga asociācija

LETA. Latvijas sieviešu kērlinga izlase trešdien Lielbritānijā Eiropas čempionāta B divīzijā svinēja divas uzvaras, pieveicot Austriju un Somiju.

Savā septītajā mačā Latvijas kērlingistes ar 10:5 pārspēja Austriju.

Pirmajā endā Latvija ieguva vadību 3:0, pēc otrā atradās vadībā ar 5:0, bet ceturtajā endā guva pat četrus punktus, panākot 9:0. Austrietes divus punktus atguva piektajā endā, nākamajā endā Latvija panāca 10:2, bet pretinieces nepadevās un septītajā endā gūstot trīs punktus pietuvojās līdz 5:10. Astotajā endā Latvijas kērlingistes guva vēl divus punktus un mačs noslēdzās.

Somiju latvietes pieveica ar 9:8.

Otrajā endā Latvija guva divus punktus, somietēm trešajā atbildot ar vienu punktu. Nākamajos divos endos latvietes guva attiecīgi četrus punktus un vienu punktu, nonākot vadībā ar 7:1.

Tomēr somietes ar nākamajos divos endos gūtiem attiecīgi trim punktiem un vienu punktu pietuvojās līdz 5:7.

Astotajā endā Latvijas izlase panāca 8:5, bet devītajā Somija rezultātu izlīdzināja - 8:8. Tomēr pēdējā endā gūtais punkts palīdzēja uzvaru svinēt latvietēm.

Ar sešām uzvarām astoņās spēlēs Latvija dala otro vietu desmit komandu turnīrā.

Izslēgšanas turnīra cīņām ar bilanci 7-1 jau kvalificējies Polija, kā arī Lietuva, kura tāpat kā Latvija astoņās spēlēs ir sakrājusi sešas uzvaras.

Jau ziņots, ka turnīru Latvijas izlase ar skipu Evelīnu Baroni, kā arī Rēziju Ieviņu, Veroniku Apsi, Mariju Seļiverstovu un Letīciju Ieviņu sastāvā uzsāka ar uzvarām pār Ungāriju (7:5) un Beļģiju (12:2), trešajā mačā ar 4:6 piekāpās Anglijai, pēc tam ar 8:1 un 12:4 pārspēja attiecīgi Slovēniju un Slovākiju, bet sestajā spēlē ar 3:8 zaudēja Polijai.

Ceturtdien latvietes grupu turnīru noslēgs ar maču pret Lietuvu.

Iepriekšējā gadā latvietes startēja A divīzijā, deviņās spēlēs pie uzvarām netiekot.

Pertā B divīzijas čempionātā piedalās arī Latvijas vīriešu izlase, kura trešdien 13:7 pieveica Ungāriju un ar četrām uzvarām sešos mačos Ā grupā dala trešo-ceturto vietu.