Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:323, Did:0, useCase: 3

Arī otrajā dienā LČ slēpošanā godalgas Latvijai, Igaunijai un Islandei

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Arī otrajā dienā LČ slēpošanā godalgas Latvijai, Igaunijai un Islandei
Trīs labākie latvieši FIS sacensībās un LČ. Foto: A.Veckalniņš/ski.lv

Vakar Cēsu Olimpiskajā centrā Priekuļos noslēdzās Latvijas čempionāta otrais posms distanču slēpošanā, kas bija arī Starptautiskās Slēpošanas federācijas (FIS) sacensības junioriem un pieaugušajiem. Vēlreiz līdzīgi cīnoties ar islandieti Albertu Jonsonu, arī 14,7km brīvajā stilā ar intervāla startu pirmo vietu ieguva madonietis Indulis Bikše, bet sievietēm 10,5km distancē 12 dalībnieču vidū vēlreiz pārliecinoši uzvarēja igauniete Hanna Brita Kāsika, bet labākā no Latvijas ar iegūto trešo vietu šoreiz bija Elīza Bremze no Ogres Orientēšanās kluba.

Pirmajā dienā slēpotāji sacentās īsajā distancē klasiskajā stilā, bet otrajā – vidējā distancē brīvajā stilā. Vīrieši 2,1km apli slēpoja septiņas reizes jeb kopumā 14,7km. Indulis Bikše ļoti ātri sāka, jau pirmā apļa beigās noķerot pusminūti agrāk startējušo Jonsonu. Tā kopā viņi noslēpoja nākamos piecus apļus, esot pārliecinošā vadībā. Pēdējā aplī islandietis kāpināja tempu un izveidoja nelielu pārsvaru, bet ar to bija par maz, jo madonietis vēlreiz uzvarēja ar 20 sekunžu pārsvaru.

Otro dienu pēc kārtas trešo vietu (+1:53) ieguva talsinieks Gints Lūsis, kuram šoreiz nācās krietni grūtāk un mokošākā veidā, jo ļoti spraigā un aizraujošā cīņā līdz par pašām beigām viņš savu komandas biedru un lielāko distances daļu trešajā vietā esošo Juri Damškalnu apsteidza tikai par pussekundi. Damškalnam bronza pieaugušo grupā bija arī pirmajā dienā. Desmit sekundes ilgāk trasē par talsiniekiem pavadīja piektās vietas ieguvējs – biatlonists Edgars Mise.

Par sesto vietu norisinājās līdzvērtīga cīņa abu labāko V18 grupas pārstāvju Daniela Kodaļeva (Alūksne) un Gustava Staņas (SS “Arkādija”) starpā. Nedaudz ātrāks izrādījās sestdien nestartējušais alūksnietis, bet klasikā labākajam vecākās jauniešu grupas pārstāvim no Rīgas šoreiz nācās samierināties ar otro vietu. Aiz abiem jauniešiem 8.vietā ierindojās labākais junioru grupas pārstāvis Rainers Paeglis (Sigulda), bet desmitnieku noslēdza talsinieki Kārlis Vanags un bronzas ieguvējs V18 grupā Kristiāns Kārlsbergs. Otrajā dienā nestartēja sestdien klasikā 4.vietu kopējā ieskaitē ieguvušais un junioru konkurencē uzvarējušais madonietis Lauris Kaparkalējs, kurš devās uz Norvēģiju, kur kopā ar Ediju Eiduku pārstāvēs valsti pasaules junioru čempionātā.

Tikmēr olimpisko spēļu dalībnieks ziemeļu divcīņā Markuss Vinogradovs, kuram Priekuļos bija ļoti karsti pēc Pekinas aukstuma, uzrādīja 18.laiku (+5:45).

Sievietēm otro dienu pēc kārtas dominēja igauniete Hanna Brita Kāsika, kura nacionālajā čempionātā ir pirmā desmita beigu slēpotāja. Šoreiz nestartēja cēsniece Elza Bleidele, kura sestdien ieņēma otro vietu, tāpēc pārliecinoši otrā aiz igaunietes ierindojās islandiete Gigja Bjornsdotira. Par labākās statusu Latvijas meiteņu vidū cīnījās divas ogrēnietes. Beigās ar pusminūtes pārsvaru trešo vietu aiz abām ārzemniecēm ieguva orientieriste Elīze Bremze, kamēr biatlonistei Eniai Kalniņai 4.vieta. Piekto rezultātu uzrādīja un bronzu nopelnīja talsiniece Karīna Bernāne, bet sešinieku noslēdza krāslaviete Adriāna Šuminska.

     [+] [-]

, 2022-02-21 17:26, pirms 2 gadiem
Vispār interesants dalībnieku sastāvs bija. Atzīmēšu, ka Lūsis ir dzimis 1984. gadā, bet Damškalns 1983. Varbūt Lūsim atkal nopietnāk jāpievēršas biatlonam? Uz slēpēm ielika 10 sekundes Misem. Biatlona rezultātos esmu piefiksējis divus 2005. gadā dzimušos čalīšus - Kodaļevu, kurš vakar izcīnīja 6. vietu, Misem zaudējot tikai 45 sekundes, un Kārlsbergu, kurš vakar 10. (+4:32 aiz Bikšes, bet citos mačos ir slēpojis ātrāk). 18. palika ziemeļu divcīņnieks Vinogradovs, finišējot 5:44 aiz Bikšes. Vēl viens, ko esmu piefiksējis esam krietni ātrāku par vienaudžiem - 2009. gadā dzimušais Rihards Lozbers. Pavisam mazajiem ķipariem, hm, ja var ticēt protokolam, tad 1,8 km distancē S10 grupas uzvarētāja 2013. gadā dzimusī Ariana Kodaļeva par 31 sekundi apsteigusi puiku ieskaites čempionu. Abi Kodaļevi pārstāv Alūksnes BJSS. Kas zina, varbūt pēc gadiem desmit par viņiem dzirdēsim jau augstākā līmeņa mačos.

Vispār jauniešiem un junioriem interesanti ar rezultātiem - rezultātu atšķirība starp sezonām vai pat mačiem mēdz staigāt 2-3 minūšu robežās (uz leju). Slinki uz trenēšanos? Ekipējums un slēpju smērēšana entuziastu līmenī (ja neslīd, tad, loģiski, ātruma nebūs)?

Slidsoļa rezultāti: https://www.infoski.lv/files/lc_sle...

     [+] [-]

, 2022-02-21 17:27, pirms 2 gadiem
Kāds sastāvs būs pasaules junioru slēpošanas čempionātā? Saprotu, ka Eiduka, Eiduks un Kaparkalējs būs noteikti.

Un kas startēs pasaules junioru un jauniešu biatlona čempionātā, kas šonedēļ sāksies ASV? Laikam Birkentāls ļoti nopietni gatavojās tieši šiem mačiem.

     [+] [-]

, 2022-02-21 18:51, pirms 2 gadiem
Damokla zobens rakstīja: Un kas startēs pasaules junioru un jauniešu biatlona čempionātā, kas šonedēļ sāksies ASV? Laikam Birkentāls ļoti nopietni gatavojās tieši šiem mačiem.
https://www.facebook.com/biatlons.l...

     [+] [-]

, 2022-02-21 19:04, pirms 2 gadiem
elements rakstīja: https://www.facebook.com/biatlons.lv/posts/5085044931555925
O, paldies! Ielikt savā mājaslapā un izsūtīt relīzi federācija nejaudāja.

"Latvijas jaunie biatlonisti - Renārs Birkentāls, Kirils Matjuhins, Inese Golubeva, Līva Šahno, Sanita Buliņa, Sandra Buliņa kopā ar treneri Māri Čakaru, atbalsta personu Andri Kuļikovski, fizioterapeitu Andri Jubeli un slēpju servisa vīriem Intaru Spalviņu un Arvi Liepiņu ir ieradušies Amerikas Savienotajās valstīs Jūtas štata Soltleiksitijā, lai piedalītos Pasaules čempionātā junioriem/jauniešiem. Pasaules čempionāts biatlonā notiks nākamo nedēļu no 23.februāra līdz 2.martam."

     [+] [-]

, 2022-02-21 19:10, pirms 2 gadiem
[quote damokla_zobens]
Kāds sastāvs būs pasaules junioru slēpošanas čempionātā? Saprotu, ka Eiduka, Eiduks un Kaparkalējs būs noteikti.

https://www.infoski.lv/files/atlase...