Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:323, Did:0, useCase: 3

Roge: "Krievijā pieņemtais likums nediskriminēs olimpiādes dalībniekus"

Jānis Pārums

Roge: "Krievijā pieņemtais likums nediskriminēs olimpiādes dalībniekus"
Žaks Roge
Foto: AFP/Scanpix

Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) prezidents Žaks Roge paziņojis, ka Krievija garantējusi to, ka nesen pieņemtais t.s. antigeju likums nediskriminēs 2014. gada Soču ziemas olimpisko spēļu dalībniekus.

"SOK saņēmusi apliecinājumus no Krievijas visaugstākā līmeņa amatpersonām, ka pieņemtais likums neaizskars ne Soču ziemas olimpisko spēļu apmeklētāju, ne dalībnieku tiesības," norādīja Roge.

"Sports ir cilvēka tiesības un olimpiskajām spēlēm jābūt pieejamām visiem, neatkarīgi no etniskās izcelsmes, dzimuma vai orientācijas. Spēlēm jābūt atvērtām visiem – līdzjutējiem, oficiālās delegācijas pārstāvjiem, žurnālistiem, un, protams, arī sportistiem," uzsvēra SOK rezidents. "Apliecinu, ka mēs ar visiem spēkiem cīnīsimies pret tiem, kas apdraud šo principu."

Jāatgādina, ka jūnijā Krievijas prezidents Vladimirs Putins parakstīja tā saucamo antigeju likumu, kas aizliedz homoseksuālisma propagandu. Nesen SOK paziņoja, ka nepieļaus olimpisko spēļu laikā jebkādu propagandu, protestus vai demonstrācijas.

Izmantotie resursi:
Aktuelle Nachrichten - Berlin Nachrichten