Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:323, Did:0, useCase: 3

BK 5.posmu Somijā jaunieši un Master pabeiguši ar aizraujošo paralēlo slalomu

Ivars Bācis
Ivars Bācis

BK 5.posmu Somijā jaunieši un Master pabeiguši ar aizraujošo paralēlo slalomu
Foto: E.Lukšo/ski.lv

Piektdien trīs jauniešu vecuma grupas un Master grupa ar piekto disciplīnu paralēlo slalomu noslēdza dalību Latvijas Slēpošanas federācijas rīkotajā Baltijas kausa piektajā posmā kalnu slēpošanā, kas norisinās Somijas ziemeļu ciematā Pihē.

Pēc supergiganta, Alpu kombinācijas otrdien, milzu slaloma trešdien un slaloma ceturtdien trīs jauniešu grupas kalnu slēpotāji un Master grupa sacentās noslēdzošajā piektajā disciplīnā paralēlajā slalomā. Vispirms notika kvalifikācijas brauciens, kur dalībnieki startēja pa vienam un pēc kā astoņi labākie kvalificējās ceturtdaļfinālam, kur pa pāriem (pirmais pret astoto, otrais pret septīto utt.), mainoties trasēm, divu braucienu summā noskaidroja četrus pusfinālistus un pēc tam divus finālistus cīņā par uzvaru.

U16 grupā meitenēm jau piektajā disciplīnā pēc kārtas uzvarētājas ailē bija uzvārds “Saļņikova”. Ja pirmajās četrās disciplīnās nepārspēta bija Frīda Saļņikova, tad paralēlajā slalomā uzvaru izcīnīja viņas dvīņu māsa Elza, kura viegli tika līdz finālam, kur ļoti sīvā cīņā pārspēja lietuvieti Liepu Karlonaiti. Un tieši Karlonaite kļuva par iepriekšējo disciplīnu uzvarētājas Frīdas “klupšanas akmeni”, taču ne tāpēc, ka lietuviete būtu spēcīgāka, bet gan pati Frīda kļūdījās un nefinišēja otrajā trasē. Taču mazajā finālā jeb cīņā par trešo vietu Frīda pārspēja Loretu Reiteri, tādējādi atkal kā parasti pirmajā un trešajā vietā esot Saļņikovām, tikai mainītās lomās. Savukārt puišiem šajā grupā finālā iekļuva brāļi Mesilas, bet cīņā par trešo vietu kvalifikācijas uzvarētājs Emīls Indriksons, kurš bija vienīgais latvietis pusfināla četriniekā, viegli tika galā ar igauni Rītsalu.

U14 grupā puišiem parādījās trešais jaunais uzvarētājs, par ko kļuva Gustavs Gritāns, kurš finālā pārspēja triju disciplīnu uzvarētāju Ēriku Bergstrēmu no Igaunijas. Mazajā finālā lietuvietis Strumpfs pārspēja igauni Londu. Milzu slaloma uzvarētājs un kvalifikācijā otro laiku uzrādījušais Nils neo Trapāns izstājās ceturtdaļfinālā, jo otrajā braucienā krita. Meitenēm šajā grupā pirmajās trijās disciplīnās dominējusī igauniete Nora Roneta kā milzu slalomā bez godalgas nepalika, taču neuzvarēja otro startu pēc kārtas, šoreiz ar uzvaru pār Dārtu Elīzu Jaundzemu mazajā finālā tiekot pie trešās vietas. Līdzīgajā cīņā par uzvaru Heidija Ciagune pārspēja Esteri Jansoni. Tikmēr milzu slaloma uzvarētāja ceturtdien Annija Biezā, kura aiz Roneta bija uzrādījusi otro laiku kvalifikācijā, kaut arī sīvā cīņā bet tomēr negaidīti piekāpās Jaundzemai ceturtdaļfinālā.

U12 grupā puišiem nepiedalījās iepriekšējās disciplīnās uzvarējušie somi, līdz ar to parādījās iespējas latviešiem un igauņiem. Iespēju izmantoja kvalifikācijā 4.laiku uzrādījušais Patriks Ciaguns, kurš pusfinālā tika galā ar pirmajā trasē kļūmi piedzīvojušo Kristiānu Indriksonu, bet finālā ar otrajā braucienā kļūdījušos igauni Andre Sarri. Kaut arī mazajā finālā pirmajā braucienā kļūdījās Kristiāns Indriksons, tomēr otrajā braucienā nefinišēja igaunis Ārons Nēme, un Kristiāns jau kārtējo reizi varēja ieņemt to pašu vietu kādu vecākais brālis – šoreiz trešo. Meitenēm jau šķita, ka pēc neveiksmes slalomā ar uzvaru reabilitēsies Daniela Anna Livčāne, taču kvalifikācijā labāko laiku uzrādījusī rīdziniece otrajā trasē kļūdījās, kā rezultātā pie uzvaras tika vicelīdere Emma Pajala no Somijas. Taču arī otrā vieta ir labs rezultāts, turklāt labākais pēdējos trijos startos. Mazajā finālā Latvijas otrais numurs Nikola Grīnberga piekāpās somietei Maisai Nestei.

Master vīriešiem kļūda finālā otrajā trasē neļāva pilnu “pokeru savākt” Kristapam Bergmanim, kurš finālā piekāpās igaunim Andreasam Sisaskam un kuram pirmo reizi šogad Pihē nācās samierināties ar otro vietu. Ierastais Bergmaņa konkurents un otrās vietas ieguvējs Andrejs Mihailovs šoreiz ieguva trešo vietu, mazajā finālā uzveicot kvalifikācijā ātrāko laiku uzrādījušo Edgaru Kapustu. Mihailovs ar Bergmani tikās pusfinālā, kur abos braucienos ātrāks bija Kristaps. Sievietēm nedaudz negaidīti Sanita Kubuliņa finālā pārspēja ievu Lagzdiņu, bet mazajā finālā Laura Baumane tikai knapi pārspēja Daci Hartmani.