Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:323, Did:0, useCase: 3

Nestartējot olimpiešiem, Latvijas čempionātā slēpošanā parādās iespējas citiem

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Nestartējot olimpiešiem, Latvijas čempionātā slēpošanā parādās iespējas citiem
Foto: ski.lv, Latvijas Slēpošanas federācija.

Šajā nedēļas nogalē, 19. un 20.februārī, Cēsu Olimpiskajā centrā Priekuļos norisināsies Latvijas čempionāta otrais posms distanču slēpošanā, kas būs arī Starptautiskās Slēpošanas federācijas (FIS) sacensības junioriem un pieaugušajiem. Tā kā vadošie Latvijas distanču slēpotāji atrodas olimpiskajās spēlēs Pekinā, tad izcīnīt uzvaras un godalgotas vietas valsts čempionātā parādās citiem šī sporta veida pārstāvjiem.

Lai arī šajā nedēļa ir palicis siltāks, ir pluss grādi, līst un daudzviet sniegs ir nokusis, tomēr slēpošanas un biatlona trasē Priekuļos sniega ir pietiekami, lai varētu notikt slēpošanas sacensības. Janvāra vidū slēpotāji sacentās Madonā, bet tagad Priekuļos būs otrais posms. Tā kā 2021.gadā uzlikto ierobežojumu dēļ sacensības bija aizliegtas, bet 2020.gadā faktiski bezsniega apstākļos bija iespējas sarīkot tikai vienu posmu, tad pēc trijiem gadiem Latvijas čempionātā būs vismaz divi posmi. .

Pirms mēneša Madonā slēpotāji noskaidroja labākos sprintā klasiskajā stilā un vidējā distancē ar intervāla startu brīvajā stilā, tad Priekuļos abas dienas ir paredzētas distances. Sestdien dienā Cēsu Olimpiskajā centrā distanču slēpotāji dažādās vecuma grupās sacentīsies īsajā distancē ar intervāla startu klasiskajā stilā, bet svētdien ir paredzēta vidējā distance ar intervāla startu brīvajā stilā. Pirmajā sacensību dienā FIS grupām, t.i., pieaugušajiem, junioriem un vecākajai jauniešu grupai, būs jāveic attiecīgi 10km vīriešiem un 5km sievietēm, bet nākamajā dienā par 5km vairāk – 15km vīriešiem un 10km sievietēm.

Ja sievietēm pirmajā posmā iztrūka pārliecinošās līderes Patrīcijas Eidukas, kura bija treniņnometnē Alpos, un otras labākās slēpotājas Kitijas Auziņas, kura Igaunijas čempionātā centās nopelnīt punktus dalībai olimpiskajā spēlēs, tad vīriešiem startēja mūsu labākais slēpotājs Raimo Vīgants, kā arī otrs olimpietis Roberts Slotiņš. Šoreiz nebūs neviena no viņiem. Toties dalībnieku pulku papildinās Igaunijas un Islandes slēpotāji. Cerams, arī šoreiz aktivitāti izrādīs jaunie jauniešu grupu slēpotāji, kuru skaits janvārī Madonā sniedzās pāri trijiem simtiem. Kopā ar FIS grupām un veterāniem pirmajā posmā “Smeceres sila” trasē sacentās vairāk nekā 400 slēpotāju.

Abas dienas sacensību sākums plkst.11.00, pirmajiem uz starta izejot FIS grupas dalībniekiem.

Pirmajā posmā Madonā vīriešiem pārliecinoši pirmais abas dienas bija Raimo Vīgants, bet sievietēm abos startos labākā bija Annija Sabule.

     [+] [-]

, 2022-02-18 12:33, pirms 2 gadiem
Bikše ar fakučiem finišēs