Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:323, Did:0, useCase: 3

Jaunajai FIS vadībai neizdevās nomainīt federācijas nosaukumu

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Starptautiskās Slēpošanas federācijas (FIS) biedri ārkārtas kongresā, kas norisinājās online režīmā, noraidījuši priekšlikumu par organizācijas nosaukuma maiņu.

FIS kongresā viens no izskatāmajiem punktiem bija par organizācijas nosaukuma maiņu, ko bija iniciējis jaunais FIS prezidents Johans Eliašs, kurš raizējas par to, ka snovbords nav iekļauts esošajā federācijas nosaukumā. Tika iesniegti divi varianti par jauno nosaukumu: 1) Starptautiskā Slēpošanas un snovborda federācija un 2) Starptautiskā sniega sporta federācija.

No šiem diviem variantiem pirmajā kārtā ar nelielu balsu skaitu vairākumu 57:51 uzvarēja pirmais variants. Otrajā kārtā bija nepieciešams iegūt kvalificēto balsu vairākumu jeb divas trešdaļas, lai varētu nomainīt nosaukumu. Šādu vairākumu nosaukumam “Starptautiskā Slēpošanas un snovborda federācija” neizdevās savākt Tika iegūtas 66 no 120 balsīm, kas ir 57%. Līdz ar to FIS nosaukums ir palicis līdzšinējais - Starptautiskā Slēpošanas federācija.

Izmantotie resursi:
Homepage