Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:323, Did:0, useCase: 3

Arājs: "Arī amerikāņu futbolā ir atlēti, bet tādus kā bobslejā vēl nebiju redzējis"

Agris Suveizda

Arājs: "Arī amerikāņu futbolā ir atlēti, bet tādus kā bobslejā vēl nebiju redzējis"
Ronalds Arājs
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Vadošais Latvijas sprinteris Ronalds Arājs šovasar beidzot pievērsās bobslejam, taču savainojumu dēļ atradās ļoti vājā sportiskajā formā un pirms divarpus nedēļām iedzīvojās jaunā savainojumā. Arājs intervijā laikrakstam "Sporta Avīze" pastāstīja gan par traumām, gan to, kā viņam līdz šim ir klājies pavisam jaunā - bobsleja - sabiedrībā.

"Bija divas nedēļas starp nometnēm, un gāju uz stadionu pakustēties. Taisīju specifis­kos vingrinājumus sāniski pāri mazām bar­jeriņām. Ātri taisīju, aizķērās viena kāja, sa­svēros, nepaspēju atgūt līdzsvaru un no gaisa ar visu svaru uzkritu virsū kreisajai kājai, un pašķiebu pēdu. Tas bija vienkārši negadījums, jo vingrinājumu netaisīju pirmoreiz. Muļķīga situācija... Kārtējo reizi nepaveicās," Ronalds Arājs komentēja neseno potītes savainojumu.

Vasarā Arājam tika veikta cirkšņa operācija, kuras dēļ Ronalds ne tuvu nebija savā labākajā sportiskajā formā: "Uz pārējo fona no­bālēju, biju viens no beidzamajiem. Tas ma­ni neuztrauc, jo zinu, cik viņi ir labi, taču tas radīja manī neapmierinātību, jo zinu, kāds esmu un ko varu izdarīt. Bet rezultāti šobrīd ir nenormāli vāji, salīdzinot ar maniem ikdie­nas rezultātiem."

"Emocionāli tas bija smagi, ka treniņos dari, bet nevari izdarīt - piemēram, svaru zālē par četrdesmit, piecdesmit, pat seš­desmit kilogramiem atpaliekot no personiskā rekorda. Kaut vai tajā pašā sprintā džeki ma­ni varēja apskriet. Normālā situācijā botās skrienu ātrāk nekā tagad, bet tagad naglenēs nevaru noskriet. Tas bija emocionāli smagi. Citiem tikmēr, glu­ži otrādi, rezultāti tuvi personiskajiem rekor­diem, kamēr man līdz tam kā līdz Mēnesim," Arājs turpināja. "Arī amerikāņu futbolā ir atlēti, taču tādus kā šeit vēl neesmu redzējis. Bobslejisti ir vieni no vissmagāk strādājošajiem sportistiem, viņiem ir milzīgas darba spējas, atdeve un motivācija."

"Šobrīd viennozīmīgi vieglatlēts, jo ar bobsleja kamanām vēl neesmu nobraucis," Arājam tika vaicāts, vai viņš šobrīd ir bobslejists vai vieglatlēts. "Tas, ka esmu komandā un trenējos ar bobsle­jistiem, vēl nenozīmē, ka esmu kaut kur ticis. Džeki ir tik spēcīgi un konkurence tik liela, ka tas nav aiziet bērnudārzā un atņemt bērnam cepumu. Te ir vieni no pasaules labākajiem bobslejistiem un atlētiem. Tas ir labs izaicinā­jums un pārbaudījums. Tāpēc uzskatu, ja neesmu pāris reižu nobraucis lejā ar bobsle­ja kamanām pa ledus trasi, tikmēr bobslejists nekādi neskaitīšos. Džeki arī smējās - tu būsi bobslejists tad, kad pirmo reizi tra­sē būsi apmeties riņķī uz ķiveres. Tas arī būs bobslejs. Tagad esmu sprinteris."

Pilnu interviju par Arāja gaitām šovasar un turpmākajiem plāniem vieglatlētikā lasiet jaunākajā "Sporta Avīzes" numurā.

Slēpts komentārs: Ruck&Maul

  -4 [+] [-]

, 2013-10-15 14:15, pirms 11 gadiem
Ruck&Maul rakstīja: Atliek aizbraukt uz Austrāliju un paskatīties kādi monstri spēlē NRL - Ekmanis prātā sajuktu tādu materiālu ieraugot. Bet amerikāņu futbols droši var bāzt asti kājstarpē
Nepārspīlējam. Diezvai Arājs ir trenējies kopā ar NFL spēlētājiem, lai varētu izteikt viedokli par viņiem, tur ir daži tādi monstri ar fantastiskām spēka un ātruma dotībām, ka maz neliekas.

  +5 [+] [-]

, 2013-10-15 14:24, pirms 11 gadiem
kāpēc jūs tā satrauc tas, ka letiņu puikas kāds, šajā gadījumā Arājs, nosauc par labākajiem? kāpēc mēs esam pieraduši kompleksot, bet tikko kāds pasaka ko labu- tā sākas-nē, tā nav, tur un tur ir labāki?

  -1 [+] [-]

, 2013-10-15 14:28, pirms 11 gadiem
Nu jā, Arājs arī pasaka, ka viņš labākus atlētus "NAV REDZĒJIS"... UTEP Miners komanda, kurā viņš trenējas, ir pilnīgi OK, taču līdz TOPam ir patālu. Turklāt, tas ir koledžu līmenis, kur lielākā daļa nemaz nesapņo par profesionālā sportista karjeru, bet izmanto savas spējas un talantu, lai iegūtu sporta stipendiju un tiktu pie diploma.

Valsts bobsleja izlasē, turklāt vienā no TOP izlasēsm, tāda situācija laikam jau nav.

Pie tam, viss ir ļoti nosacīti. Katram sporta veidam ir sava specifika un šobrīd Ronalds vērtē to kā jaunais bobslejists, kuram lielie onkuļi liekas neaizsneidzami (un tāpat viņam bija arī amfutbolā, tikai ar PAŠIEM LABĀKAJIEM studentiem viņam nemaz nebija iespējas sevi salīdzināt).

  -1 [+] [-]

, 2013-10-15 14:40, pirms 11 gadiem
Izskatās, ka Arājs ASV ir mācījies kādā koledžā, kur zinības pārsvarā apguva cilvēki ar fiziskiem traucējumiem. Spēka un ātruma apvienojuma ziņā amfutbola veči pat normālā NCAA līmenī, kuri spēlē attiecīgajās pozīcijās, ir vienkārši mutanti. Nevar salīdzināt selekcijas iespējas, masveidību, naudu, farmakoloģiju un visu pārējo starp NFL un bobsleju.

     [+] [-]

, 2013-10-15 15:18, pirms 11 gadiem
Slice rakstīja: Izskatās, ka Arājs ASV ir mācījies kādā koledžā, kur zinības pārsvarā apguva cilvēki ar fiziskiem traucējumiem. Spēka un ātruma apvienojuma ziņā amfutbola veči pat normālā NCAA līmenī, kuri spēlē attiecīgajās pozīcijās, ir vienkārši mutanti. Nevar salīdzināt selekcijas iespējas, masveidību, naudu, farmakoloģiju un visu pārējo starp NFL un bobsleju.
Tikai neliela piebilde, kas drīzāk attiecināma uz visiem. NFL ir ČEMPIONĀTS, nevis SPORTA VEIDS. Tāpat kā NASCAR nav sacensību nosaukums/autosporta klase, bet gan tās pārraugošās organizācijas nosaukums. Tāpēc nevajag jaukt NFL, NCAA un visu pārējo amfutbolu.

Arājs spēlēja NCAA FBS divīzijas viduvējā komandā, kas NCAA līmenī ir OK (patālu no TOP, bet arī galīgi vājinieki noteikti nav). Atlētu līmenis arī atbilstošs - tie, kas netiek TOP skolās vai arī ļoti nenovērtēti talanti no mazajām videnēm.
Protams, šādās skolās beigās parādās pa kādam fiziskās formas frīkam vai vnk labi spēlētāji, bet tas ir no sērijas "parādās".

TOP (un te runāju ne tikai par TOP-25, bet vispārīgi) ja neesi kaut kādā mērā vai virzienā frīks, tad... nu jāmeklē UTEP līmeņa komandas, vai FBS divīzija, vai NCAA II divīzijas komandas (III divīzija laikam jau nē, jo tur pārsvarā startē skolas, kur sports nav tik nozīmīgs, jebšu akadēmiski stiprās skolas ar lielu mācību maksu, t.i., futbols tiek spēlēts bez maz vai hobija līmenī).

Valsts bobsleja izlase, tomēr, ir no cita līmeņa nekā "viena no" NCAA futbola komandām (NFL būtu cita runa, bet te ar profiem netiek salīdzināts).

  -1 [+] [-]

, 2013-10-15 16:02, pirms 11 gadiem
hahahaha, dienas labākais joks noteikti.
lai arī texasa ir bagāta ar talantiem, tomēr utep jau nu nebūtu tā vieta pēc kuras vajadzētu spriest par atlētiem attiecīgajā sporta veidā.

  +1 [+] [-]

, 2013-10-15 23:36, pirms 11 gadiem
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
TAK PASKATATIES, KURAM IR LABĀKIE STŪMĒJI PASAULĒ,
KURIEM IR ĀTRĀKIE STARTI UN TAD SPRIEDIET PAR MŪSU STŪMĒJIEM!

ASV TĀDUS VARĒTU DABŪT KAUT 1000, BET VIŅIEM IR GRŪTI MŪS PĀRSPĒT!

UN KĀDS SAKARS AR REGBIJA LĪGU, TIE ČAĻI IR VNK TRAKI, TAS NAV PARASTS REGBIJS, TUR VNK IR SKARBĀKI NOTEIKUMI!

     [+] [-]

, 2013-10-16 11:21, pirms 11 gadiem
A ko šitais sīkais darīs bobslejā? Varbūt tomēr uz kamaniņām?