Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:323, Did:0, useCase: 3

15 sportisti saņem olimpiskās stipendijas "Pekina 2022"

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

15 sportisti saņem olimpiskās stipendijas "Pekina 2022"
Foto: Latvijas Olimpiskā komiteja

Starptautiskā Olimpiskā komiteja (SOK) ir piešķīrusi olimpiskās stipendijas "Pekina 2022" 15 mūsu olimpiskās komandas kandidātiem. Šodien notika svinīgā līguma parakstīšana un sertifikātu pasniegšana, informē Latvijas Olimpiskā komiteja (LOK).

LOK ir apstiprināts Olimpiskās solidaritātes finansējums 420 000 ASV dolāru apmērā, atbalsta sniegšanai Latvijas sportistu sagatavošanai 2022. gada ziemas olimpiskajām spēlēm Pekinā. Pēc savstarpējas vienošanās ar Starptautiskajām un nacionālajām sporta federācijām, LOK ir apstiprinājusi stipendijas astoņu ziemas sporta veidu 15 Latvijas sportistiem.

Olimpiskās stipendija “Pekina 2022” ir finansiāls atbalsts 28 000 ASV dolāru apmērā (1 000 ASV dolāru mēnesī) katram sportistam, kas ir paredzēta sportistu treniņu procesa nodrošināšanai laika periodā no 2019. gada 1. novembra līdz 2022. gada 28. februārim.

Stipendiju ieguvēji

Sportists (-te)Sporta veids
Dārta Estere ZunteSkeletons
Krists NetlausSkeletons
Ralfs BērziņšBobslejs
Helvijs LūsisBobslejs
Kendija AparjodeKamaniņu sports
Kristers AparjodsKamaniņu sports
Baiba BendikaBiatlons
Andrejs RastorgujevsBiatlons
Patrīcija EidukaDistanču slēpošana
Raimo VīgantsDistanču slēpošana
Dženifera ĢērmaneKalnu slēpošana
Žaks GedraKalnu slēpošana
Angelina KučvaļskaDaiļsidošana
Deniss VasiļjevsDaiļsidošana
Reinis BērziņšŠorttreks

LOK prezidents Aldons Vrubļevskis apliecināja, ka līdz ar šo stipendiju, sportisti uzņemas olimpiskās kustības vēstnieku lomu, demonstrējot visai pasaulei šo konkrēto Starptautiskās olimpiskās komitejas solidaritātes piemēru. "Novēlam vislabāko veiksmi garajā un smagajā ceļā pretim Pekinas ziemas olimpisko spēļu kvalifikācijai, jo mūsu lielākā cerība ir Jūs redzēt pārstāvam Latviju olimpiskajās spēlēs 2022.gadā."

LOK ģenerālsekretārs un olimpiskais vicečempions Žoržs Tikmers atzīmē, ka piešķirtie līdzekļi būs nozīmīgs atbalsts mūsu 15 Latvijas ziemas sporta veidu pārstāvjiem, kas palīdzēs nodrošināt veiksmīgu sagatavošanos svarīgākajam startam.

Stipendiju programma “Pekina 2022” veidota ar mērķi sniegt atbalstu sportistu sagatavošanai un ziemas olimpiskajās spēlēs Pekinā. Programmas vadlīnijas paredz ilgtermiņa ieguldījumu sportistu sagatavošanas plānā, neparedzot izmaiņas sportistu sarakstā. Olimpiskā stipendija dod sportistam unikālu iespēju izmantot finansiālu atbalstu no olimpiskās solidaritātes un olimpiskās kustības. Latvijas stipendiāti piešķirto finansējumu varēs izmantot uzturēšanās un ceļa izdevumu apmaksai, saistībā ar treniņu nometnēm un sacensībām.

Izmantotie resursi:
Latvijas Olimpiskā komiteja