Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:323, Did:0, useCase: 3

K.Zvejniekam otrā vieta un punktu rekords milzu slalomā Krievijā

Ivars Bācis
Ivars Bācis

K.Zvejniekam otrā vieta un punktu rekords milzu slalomā Krievijā
Kristaps Zvejnieks. Foto: Infoski.lv

Veiksmīgi Krievijā Poļarnije Zori notiekošajās FIS sacensībās un nacionālajā čempionātā kalnu slēpošanā turpina startēt Kristaps Zvejnieks, kurš abas dienas milzu slalomā pāri par 70 dalībnieku vidū izcīnīja attiecīgi 2. un 4.vietu, uzstādot arī labākos FIS punktus karjerā šajā disciplīnā. Dāmām 40 dalībnieču konkurencē Leldei Gasūnai svētdien 12.vieta un punktu rekords milzu slalomā, bet sestdien ar 29.vietu labākā no mūsējām bija Leldes jaunākā māsa Evelīna.

Kaut arī slaloms Kristapam ir spēcīgāks, tomēr arī abas dienas milzu slalomā viņš turpināja ļoti labi braukt un iegūt ļoti augstas vietas. Svētdien pēc pirmā brauciena K.Zvejnieks ar laiku 53,44 sekundes bija līderis, par 0,35 sekundēm priekšā otro laiku uzrādījušam pasaules kausa posmu divdesmitnieka braucējam Aleksandram Horošilovam no Krievijas. Otrais brauciens mūsu sportistam vairs nesanāca tik labs, kā rezultātā Kristaps uzrādīja 7.laiku un divu braucienu summā palaida priekšā (par pussekundi) tikai krievu Pāvelu Trikičevu, kurš pagājušā gada decembrī pasaules kausa posmā milzu slalomā iekļuva trīsdesmitniekā, bet tikai par 0,03 sekundēm apsteidzot četras reizes uz goda pjedestāla Eiropas kausa posmos kāpušo Stepanu Zujevu no Krievijas. Kristaps Zvejnieks nopelnīja 14,35 FIS punktus, kas ir viņa jaunais rekords milzu slalomā.

Miks Zvejnieks brālim zaudēja 7 sekundes un ar 71,37 FIS punktiem ieņēma 41.vietu, bet Toms Sarkanis bija vēl par 0,8 sekundēm lēnāks un ierindojās 46.vietā, nopelnot 78 FIS punktus.

Savukārt, dienu iepriekš milzu slalomā Kristaps Zvejnieks izcīnīja ceturto vietu, par 1,24 sekundēm piekāpjoties uzvarētājam un šīs sezonas decembrī pasaules kausa posmā Valdizērā 20.vietu izcīnījušajam čeham Krištofam Krizlam. Līdz trijniekam pietrūka pussekunde. Sestdien Kristaps pirmo reizi milzu slalomā ieguva zem 20 FIS punktiem (19,34), ko jau svētdien uzlaboja par pieciem punktiem. Toms Sarkanis no uzvarētāja atpalika 9,13 sekundes un ieņēma 47.vietu. Mikam Zvejniekam izstāšanās jau pirmajā braucienā, bet Mārtiņam Onskulim diemžēl neveiksmīgas abas milzu slaloma sacensību dienas.

Sieviešu konkurencē mūsējām arī otrā diena bija veiksmīgāka. Lelde Gasūna uzrādīja 12.rezutlātu, par 4,1 sekundi piekāpjoties uzvarētājai un nopelnot 46,35 FIS punktus, kas viņas labākais rādītājs šajā disciplīnā. Līdz desmitniekam Leldei pietrūka nedaudz virs sekundes, bet līdz trijniekam četras sekundes, jo cīņa par uzvaru bija tik līdzīga, ka pirmās trīs šķīra tikai deviņas sekundes simtdaļas. Uzvaru ar 0,03 sekunžu pārsvaru pār komandas biedreni un 14.vietas ieguvēju Sočos Superkombinācijā Jeļenu Jakovšinu izcīnīja ātruma disciplīnu speciāliste Marija Bedereva, kura pēdējos divus gadus slalomos ir startējusi tikai Krievijā. Trešo vietu ieguva Soču Olimpisko spēļu 19. labākā slalomiste Marusa Ferka no Slovēnijas, kura bieži pasaules kausa posmos ir trīsdesmine4ikā ātrumdisciplīnās.

Evelīna Gasūna divu braucienu summā māsai zaudēja nepilnas 4 sekundes ieņēma 27.vietu, nopelnot 75 FIS punktus, kas ir viņas labākais rezultāts milzu slalomā. Katrīna Krūmiņa pēc pirmā brauciena bija 0,04 sekundes priekšā Evelīnai, bet otrajā pazaudēja pusotru sekundi un ierindojās 29.vietā.

Sestdien Lelde Gasūna izstājās, bet labākā no mūsējām ar 29.vietu bija Evelīna Gasūna. Pavisam neveiksmīgas sacensības Poļarnije Zori izvērtās Lienei Bondarei, kurai piedzīvoja izstāšanos visos četros startos – gan abos slalomos, gan milzu slalomos.

  +1 [+] [-]

, 2014-04-07 17:04, pirms 10 gadiem
Tada sporta veida Latvijaa ka kalnu sleposana nav , ir tikai bagatnieku izklaides , kas no Latvijas pauguru apmeklesanas sestdienas un svetdienas , ir parvertusas par dazu izredzeto atputu olimpiskajas speles un citos kurortos Eiropaa!!! Lai veicas!