Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:323, Did:0, useCase: 3

Klēbo šosezon izlēmis startēt “Tour de ski” un atgūt titulu

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Klēbo šosezon izlēmis startēt “Tour de ski” un atgūt titulu
J.H.Klēbo Alpe Cermis kalnā 2020.gadā. Foto: Becchis/NordicFocus

Pēc gada pārtraukuma Norvēģijas izlases līderis un viens no pasaules labākajiem distanču slēpotājiem Johannes Hesflots Klēbo izlēmis atgriezties “Tour de ski” un atgūt titulu, ko viņš ieguva 2019.gadā.

# Johannes Hesflots Klēbo paziņojis, ka piedalīsies pirmajos trīs pasaules kausa posmos Rukā, Lillehammerē un Davosā, pēc kā dosies uz augstkalni Viduseiropā un tad, atsakoties no Ziemassvētku svinēšanas mājās, izies uz starta “Tour de ski”, kas sāksies 28.decembrī Šveicē.

# Pagājušajā sezonā pēc uzvaras Pasaules kausa pirmajā posmā Rukas trīs dienu minitūrē pasaules labākais slēpotājs un pārējā norvēģu komanda, pārlieku sabīstoties no Covid-19, izlēma klausīt treneru štāba lēmumam nepiedalīties pasaules kausa posmos decembrī un arī “Tour de ski”.

# Norvēģu prombūtnē “Tour de ski” dominēja krievs Aleksandrs Boļšunovs, kurš tika pie sava otrā tūres titula.

# Klēbo, uzvarot “Tour de ski” 2019.gadā, ir pēdējais, kurš ir ieguvis šo titulu pirms Boļšunova, kurš togad palika ārpus labāko trijniekā un finišēja piektajā vietā.

# “Tour de ski” izlaišana Johannesam atmaksājās pasaules čempionātā Vācijā, kur viņš kļuva par čempionāta galveno varoni, izcīnot trīs medaļas – visas zelta.

# Lai arī Klēbo Vācijā neieguva visvairāk medaļu, jo Boļšunovs nopelnīja četras, tajā skaitā tikai vienu zeltu, tomēr tieši norvēģis kļuva par čempionāta galveno varoni, jo trijām zelta medaļām bija pelnījis pievienot ceturto 50km, kur finišēja pirmais.

Izmantotie resursi:
langrenn.com