Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:323, Did:0, useCase: 3

FIS prezidenta iedeja par pasaules čempionātu katru gadu netiek atbalstīta

Ivars Bācis
Ivars Bācis

FIS prezidenta iedeja par pasaules čempionātu katru gadu netiek atbalstīta
Foto:Pam Doyle Photography

FIS jaunais prezidents Johans Eliašs kandidēja ar mērķi ieviest jauninājumus organizācijā. Viena no viņa idejā, lai pasaules čempionāti slēpošanā notiktu katru gadu, netika atbalstīta.

Eliašam bija vēlme, lai pasaules čempionāti slēpošanā tiktu rīkoti katru gadu, izņemot olimpisko sezonu, kā tas ir biatlonā. Taču viņa priekšlikums netika atbalstīts.

Uz jaunā FIS prezidenta ideju skeptiski raudzījās vairāki sportisti, kuri norādīja, ka pasaules čempionāts katru gadu tā jau ārkārtīgi piesātināto grafiku padarītu vēl sarežģītāku un apgrūtinošāku slēpotājiem.

“Uzreiz sapratām, ka pasaules čempionāta rīkošana katru gadu, izņemot olimpisko gadu, iedragās čempionāta vērtību. Dažas citu sporta veidu starptautiskās federācijas jau ir ieviesušas ikgadējo pasaules čempionātu, un tās to rūgti nožēlo. FIS turpinās rīkot pasaules čempionātu katru otro gadu,” stāsta FIS ģenerālsekretārs Maikls Vions.

Izmantotie resursi:
langrenn.com