Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:323, Did:0, useCase: 3

No "Tour de ski" izstājušais Niskanens: "Viss aizgāja šķērsām"

Ivars Bācis
Ivars Bācis

No "Tour de ski" izstājušais Niskanens: "Viss aizgāja šķērsām"
Īvo Niskanens. Foto: Pledge Times/HS.

Olimpiskais un pasaules čempions Īvo Niskanens no Somijas pārtraucis dalību “Tour de ski” pēc trešā no septiņiem posmiem un devies mājās, lai turpinājumā koncentrētos treniņiem un sagatavotos pasaules čempionatam, kas no 23.februāra līdz 5.martam notiks Planicā (Slovēnijā).

Īvo Niskanens otrdien Oberstdorfā nefinišēja 10 km klasikā stila distancē un līdz ar to ir izstājies no “Tour de Ski”. Bija paredzēts, ka titulētais soms būs viens no retajiem slēpotājiem, kurš varētu sastādīt norvēģiem un viņu līderim Johannes Klēbo konkurenci šī gada “Tour de Ski”, la tūre nebūtu pavisam neinteresanta vīriešu konkurencē. Tagad Niskanens ir atgriezies mājās, bet vīriešu konkurencē turpinās Klēbo vienpersoniskais šovs.

Niskanens izskatījās samērā noguris pirmajos trīs “Tour de Ski” posmos, taču viņš atzīst, ka vakardienas 10 kilometri bijusi “sakāve”. “Šodien viss nogāja greizi,” pēc vakardienas sacensībām Somijas medijam “Yle” sacīja Niskanens.

Pēc astotā labākā posma laika uzrādīšanas svētdien 10km iedzīšanā klasikā Valmisterā Niskanens kopvērtējumā no 57. vietas pēc sprinta pacēlās uz 14. vietu. Tāpēc viņam bija labas izredzes uz klasiskā stila distanci vakar Oberstdorfā, taču nācās ciest neveiksmi.

“Šīs (10km klasikā – aut.piez.) bija sacensības, kas man ir visparocīgākās un kur es cerēju, ka viss izdosies labi. Pirms tam Valmisterā man patiesībā gāja labi, lai gan nebiju optimāli trenējies pirms “Tour de Ski”. Bet es zināju, ka tūres turpinājumā būs smagāk,” saka Niskanens un piebilst: “Nav iemesla sevi psiholoģiski par to šaustīt un nospiest. Tagad par prioritāti jākļūst treniņiem, lai būtu formā sezonas otrajā pusē, kad norisināsies pasaules čempionāts.”

Novembra beigās Niskanenam bija pozitīvs Covid-19 tests, kas neļāva startēt PK posmos un arī ietekmēja treniņu procesu, tāpēc PK šajā sezonā titulētais soms uzsāka tikai ar pirmo posmu "Tour de ski".

No tūres izstājies arī norvēģis Martins Lēvstrēms Ningets, kurš otrajā posmā 10km iedzīšanā klasikā uzrādīja ātrāko laiku un pakāpās uz 6.vietu, bet vakar ieguva 17.vietu 10km klasikā ar intervāla startu.

Izmantotie reursi:
Home - Langrenn